Viittä vaille- ja valmistalopaketit

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Andy, 23.4.2012.

 1. -sanski-

  -sanski-

  Ikä:
  33
  Liittynyt:
  11.3.2011
  Viestejä:
  257
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Nainen
  *viheltelee nolona* Noh, tähän asti ei olla tehty mitään muuta itse, kuin asennettu se jo paljon puhuttu muovimatto, joka saatta jonkun mielestä olla halpa materiaali, mutta maksaa todellisuudessa huomattavasti enemmän kuin laminaatti (enkä usko tuon meidän muovimaton edes olevan halvan näköinen, koska muutama henkilö on luullut sitä laminaatiksi...). Lattiaa ei Luojan kiitos jouduttu tasoittamaan itse, siinä olisi mennyt henki ja terveys ;) Meillä tuli talopaketin hinnan lisäksi paljon muutoskuluja, kuten keittiön muutos II-mallista U:ksi, iv-koneen ja lämminvesivaarajan vaihto poistoilmalämpöpumppuun ja se muovimatto. Eli itse taloon euroja meni enemmän kuin mitä oli talopaketin hinta.


  Ja Jimmyä kompaten, turha sitä yläkertaa on pienillä kopeilla täyttää. Meillä siirtyy oma "master bedroom" yläkertaan. Siitä on tarkoitus tehdä tila, joka on pelkästään omaan käyttöön. Päiväkahvivieraat saavat istuskella alakerrassa, jolloin yläkerran ei tarvitse aina olla niin edustuskunnossa. Meidän on tarkoitus tehdä ylös myös "kakkosolohuone", jossa on sitten kaikki dvd:t, kirjahyllyt ja perhevalokuvat, ja muu "pakollinen krääsä". Alakerran makuuhuone jää sitten vieras-/työhuoneeksi ja olkkariin tulee enemmän tilaa.

  Meillä tulee takan palomuuri olohuoneen puolelta makuuhuoneeseen, muodostaen sinne 90 asteen kulmauksen. Siitä kulmauksesta kun olisi vetänyt vastakkaiseen seinään kiskot liukuoville, niin oltais saatu valtavan kokoinen vaatekomero. Oltiin kuitenkin laiskoja, ja otettiin toimitukseen kuuluvat vaatekaapit makkarin sivuseinälle, jotka nekin syö huoneesta pari neliötä. Ja jos oma nukkumapaikka on tulevaisuudessa yläkerrassa, niin ei ole järkeä aina ravata sieltä alas vaatekaapille.

  Ennen muuttoa kärrättiin laatikko- muovisäkkikaupalla tavaraa SPR:lle ja UFFiin, jottei uuden talon nurkat täyty heti turhasta roinasta. On itselläkin paljon kevyempi olo, kun vaan heittää mäelle sen mitä ei oikeasti tarvitse :)
   
 2. vässy74

  vässy74

  Liittynyt:
  18.7.2006
  Viestejä:
  1 494
  Likes Received:
  22
  Näinhän tämä menee. Joskus laitoin muutaman kuvan meidän olohuoneesta ja automaattisesti jengi oletti että kyseessä on valtava "miljoonalinna", kun talossa on iso olohuone/keittiö. Ideahan on ihan selkeä, laitetaan neliöt ja sitä kautta tilantunne sinne missä eniten aikaa vietetään. Makuuhuoneissa ei oleskella; niissä nukutaan ja/tai puetaan/riisutaan milloin mistäkin syystä ja mitään nojatuoleja tms. ei makkarissa ole; noilla on tapana vain muodostua vaatekasan säilytysalustoiksi, KHH:ssa ei ole tilaa pyykkien välivarastointiin, joten ne menevät suoraan kaappeihin jne. Yhdistamallä tiloja yhdeksi kokonaisuudeksi lähtee myös pois yksi tilasyöppö eli turhat välitilat, ovien aukeamisen vaatima tila jne.

  Pongasin aikoinaan Kuopion asuntomessuilla vajaa 250 neliön talon jossa oli erilaisia eteis/aulatiloja jotain 60 neliötä, ihan lähellekään ei aukea noiden välitilojen funktio.

  http://www.asuntomessuopas.fi/item.aspx?path=4;2443;2637
   
 3. 69T

  69T

  Liittynyt:
  4.2.2012
  Viestejä:
  1 034
  Likes Received:
  0
  Meillä makkarit n. 10, 11,5 ja 13,5m2. Kaikissa siis vaatehuone eli kaapistot ei syö lattianeliöitä pl. vh 7x21 ovi. Usein huomaa kun ihmiset lukee pohjaa ja toteaa että siinä on isot makkarit 11m2, vaikka oikeasti siinä on alle 10m2 käytettävissä kun yksi seinä täynnä kaappeja ja niiden edustakin pitää jättää auki. IMO vaatehuoneet on paljon käytännöllisempiä kuin kaapit.

  Käikäleen juttua jatkaakseni, vaatehuoneet oli itsestäänselviö mutta päämakkarin yhteyteen piti saada myös pieni kylppäri ja se on kyllä 10+. Muuten kyllä päämakkariin riittää tuo 13,5m2 hyvinkin ja meilläkin nojatuoli makkarissa toimii lähinnä vaatesäilönä. :)

  Meillä vastaavasti yhtenäinen keskialue eli et(aula)+k+rt+oh n. 60m. Funktiona nimenomaan väljä, valoisa alue jossa on useampia "oleskelutiloja". Useimmat vieraat meilläkin arvioi neliöt pieleen varmaan samoin perustein kuin Vilholla.

  Nämä on tietysti niin makujuttuja siitä mitä kukakin arvostaa, tietää tai omaa kokemusta. Samoin kuin toisilla pitää khh olla ehdottomasti keittiön vieressä tai kuten meillä "ei lähellekkään keittiötä".
   
 4. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Keskityt Huppe seuraavan kerran siellä sangyssä siihen naimiseen niin ei tule sisutukset mieleen.

  Sitäpaitti kuka pakottaa naimaan siellä makkarissa? Meillä on melkein 30 neliön aula, on tilaa tehdä vaikka sitä tai mitä tahansa.

  P.S. :)
   
 5. Jimmy Kimmel

  Jimmy Kimmel

  Liittynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  2 843
  Likes Received:
  0
  Todellinen talonrakentaja ei vaimoaan pane. Se painaa ensin peräsuoli mutkalla pitkän päivän duunissa, jonka jälkeen syö hätäisen einesevään kotona vaimoaan huomaamatta ja menee sitten raksalle painamaan pitkän illan. Raksalta kotiutuessaan todellinen talonrakentaja käy hätäiseen suihkussa, tankkaa Saarioisen maksalaatikolla ja sammahtaa vaimonsa viereen vain herätäkseen seuraavina päivinä toistamaan saman rumban. Todellinen talonrakentaja nukkuu viikonloppuna vain hiukan normaalia myöhempään ja kiiruhtaa ilman aamupanoja raksalle tekemään jotain oikeasti tärkeää. Iltapäivällä vaimo ja lapset saattavat vierailla raksalla katsomassa, että miltä se perheen pää näyttikään. Lapsien tällöin leikkiessä pihalla, ei tilaisuus tee varasta, vaan takaapäin hoidettavien arjalaisten pystypanojen sijaan kahdenkeskinen aika käytetään nalkuttavaan äänensävyyn keskustellen olohuoneen erkkeristä, vinokatosta sekä seinien värimaailmasta. Täydellinen viikonloppu kruunautuu illalla, kun todellinen talonrakentaja näkee kosketusta vailla olevan vaimonsa vihdoin alasti. Saunassa. Tämän tullessa löylyhuoneen ovella vastaan. Todellinen talonrakentaja kulkee pari vuotta elämästään täydellisessä sumussa orastava alkoholismi, mahahaava ja stressi seuranaan.

  Paneminen, se on lälläreille. Tosimiehet rakentaa talon!

  p.s. Mulla tuli neljäs vuosi täyteen rakentamista tänä kesänä. Talo kesken, mutta onpahan nussittu...:D
   
 6. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 498
  Likes Received:
  56
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  Ja niinhä se sanonta vissii menee et suurimmassa osassa pitkiä parisuhteita homma hajoaa käsiin ensimmäisen lapsen hankkimisen jälkeen tai viimestää yhteistä taloa ominvoimin rakentaessa :D
   
 7. Relg

  Relg

  Liittynyt:
  15.9.2003
  Viestejä:
  1 677
  Likes Received:
  2
  Olen aina ollut varma etten koskaan tule taloa "rakentamaan", mutta nyt on alkanut mieli muuttua. Olisi tontti periaatteessa valmiina, sopivan korvesta anopin tila josta olisi tarkoitus lohkaista meille sopiva tontti.

  Nyt yrittänyt hieman miettiä että millainen projekti tuollainen "valmistalopaketti" todellisuudessa on. Ja ennenkaikkea mitä se tulee maksamaan. Esim elvareita saa talopakettina n 130 000€ hintaan mutta kun talo on valmis niin pysyykö hinta alle kahdensadan? Kuvittelen että tontti on suht hyvällä pohjalla eli sen suhteen ei isoja ongelmia tule, vesi- ja viemäröintiliittymät olisi ihan vieressä. Ja ja, kaikenlaista mietittäää on liikaakin.
   
 8. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Alle 200 rakentaa talon aivan varmasti jos tonttia ei tarvi hintaan laskea ja pohjatyöt ei ole luokkaa "postilaatikkokin pitää paaluttaa jottei uppoa peltoon" kuten Åsboossa tuppaa olemaan. Mutta ei sitten kannata haaveilla mitään +150 m2 taloa kaikilla herkuilla. Jos tyytyy ihan perus suorakaiteen muotoiseen perusratkaisuilla olevaan taloon kokoluokassa 120-130 neliötä niin onnistuu varmasti.

  Rakentaessa vaan tuppaa nälkä kasvamaan syödessä ja hintaan tipahtaa yks viiskynppiä lisää kun valitsee vähän sitä ja tätä ja tuota ja vähän tuoltakin paremmin kalliimmin ja enemmän mitä ihan alkuksi kun hankkeeseen lähtemistä itselleen perusteli.
   
 9. Relg

  Relg

  Liittynyt:
  15.9.2003
  Viestejä:
  1 677
  Likes Received:
  2
  Kiitti vastauksesta. On vaan tosiaan niin hankalaa hahmottaa että mitä mikäkin työvaihe maksaa. Ja kun yrittää vertailla eri talotoimittajien paletteja keskenään niin ei sekään ihan helppoa ole. Tottakai kaikki mainostaa että mitä heidän talopakettiin kuuluu, mutta ei sitten niinkään hehkuteta sitä että mitä siihen pakettiin ei kuulu vaan sen ostaja maksaa paketin päälle.

  Ihan karvalakkimallia ei varmasti tehdä mutta järki pitää pysyä mukana ja kohtuuttomuuksiin ei lähdetä. Pitäisi sitä budjettia osata laskea pankkiakin varten. Ja täytyy ottaa siitäkin selvää että miten paljon valmis tontti jeessa lainaneuvotteluissa.
   
 10. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Jos haluut niin pistä privalla tarkempia laskelmia niin voi tuoreena rakentajana katsoa tuleeko itsellä jotai oleellista mieleen. Itsellä oli kanssa tietysti muutama juttu, mitä en osannut huomioida, eikä tällä ole mitään tekemistä talopakettitoimittajan kanssa. Eli siis otin talon niin että tulee pellit katolle. No en mä tyhmänä tajunnut heti että pitää sinne tietysti kattoturvatuotteet ja rännit sun muut laittaa, yhteensä n. 3000 euroa poks. Sitten ei osannut yhtään arvioida, miten paljon rahaa menee listoihin ja smyygeihin jne, tais melkein pari tonnia mennä niihin. Eli kyllä näistä äkkiä kympin tai kaksi kerää...
   
 11. vilho_kanuuna

  vilho_kanuuna

  Liittynyt:
  30.6.2003
  Viestejä:
  2 704
  Likes Received:
  16
  Ja yksi mikä noista yleensä unohtuu on sala-ojat ja sadevesiputket maan alle ja tietysti styroksit ja muut. Työkin on melko kallista. Melkeen sen 70€ - 100€ metri voi noihinkin varata.
   
 12. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
  En kyllä saanut listoihin ja smyygeihin noin paljoa uppoamaan. Tosin mdf:ää tuli lätkittyä. Kattoturvatuotteisiin menikin sitten aika paljon rahaa kun niitä oli piirretty aika reilusti ja lumiesteetkin kahdella putkella. Noh, olihan niistä jotain hyötyäkin kun naapuritaloissa on vain lyhyet esteet ovien kohdalla niin lumethan tuli alas sitten molemmin puolin eli lyhyestä esteestä ei ole mitään hyötyä.

  OP:n laskuri on yksinkertainen ja pitää ihmeen hyvin kutinsa.
  https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/lainat/omakotitalon-kustannuslaskuri?id=20104&srcpl=8
   
 13. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  MDF:ää meilläkin. Kyllä sitä 165 m2 2 krs taloon vaan uppoaa. Nuot ikkunat kun on siten, että piti 75 mm smyygi tehdä, eli ostaa 90 mm tavaraa ja ajaa sirkkelillä kun seuraava koko oli 70 mm. Eli rahaa paloi rutkasti noihinkin kun ikkunoita on paljon. Listaa menee kanssa järkky määrä kun kierretään lattiat, seinän ja katon raja ja ovet.


  Salaojat ja styroxit sun muut osattiin katella. Tosin ei noissa työstä maksettu kun itse tehtiin ja appiukko on putkimies.

  Salaojaputki ja sadevesiputki on halpaa, mutta ne styroxit maksaa ja sitä menee PALJON!
   
 14. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
  Tuossahan se ero tulikin eli meidän ei tarvinut mitään smyygejä tehdä vaan lätkiä 12x42 listat paikoilleen.

  Styroksia tosiaan menee. Tuossa yksi meidän satseista.
  http://aijaa.com/0084010266759
   
 15. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Joo, seuraavassa talossa osaa jo huomioida smyygitkin...

  Ja styroxia menee. 200 mm lattian alle, 100 mm sokkelia vasten ja 100 mm sen puolitoista metriä routaeristeeksi sokkelista poispäin. Siitä kun rupee laskeen, niin 1000 m2 ei kaukana ole...
   
 16. oddis

  oddis

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  15.2.2011
  Viestejä:
  514
  Likes Received:
  48
  Sukupuoli:
  Mies

  Meillä on lasten makkarit 10,5m2 + 3,5m2 nukkumaparvi, huoneet samanlaiset, peilikuvina. Eli sänky ei vie lattiatilaa leikeilta. Aikuisten makkari on 17,5m2 ja vaatekaapit on makkarissa + makkarin perällä sitten 5m2 pieni kylppäri suihkulla. Eikä yksikään noista huoneista ole tippaakaan liian suuri. Pohja vaan rajoitti meilläkin, aikuisten makkariin ois mielellään otettu pari lisäneliötä. Tietty myös ikkunat sun muut vaikuttaa, kyun kaappeja ei suurien lasipintojen takia saa joka seinälle...
   
 17. Andy

  Andy

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  3 211
  Likes Received:
  300
  Minä taisin aloittaa tuon koko-keskustelun ja retostelin, että meille tulee 20m2 makkari. Siihen tulee vielä vaatehuone perälle 4,5m2. Moni sanoo, että haluaa priorisoida neliöiden käytössä yleisiä tiloja, joissa enemmän eletään. Että makuuhuoneessa vain nukutaan. Minä taas juuri haluan, että niissä muissakin huoneissa voi tehdä muutakin kuin nukkua. Vituttaa kun kaikki on koko ajan asumassa olohuone-keittössä. Sielä on kaikki tavara, lelut, vaatteet jne ja makuuhuoneet on aina pidettävä piilossa, kun ne tuppaa lapsiperheessä olemaan liian usein ei-esittelykunnossa. Toive on, että se elämä siirtyy sieltä olkkarista muualle, jolloin isipappa saa nauttia isossa olkkarissa ja käydä makkarissakin puuhastelemassa jos siltä tunuu, ainakin siellä mahtuu tehdä vaikka duunia muuallakin kuin sängyssä sitten. Tokihan se niin on, että talon pohja ratkaisee enimmäkseen. Ja jos tontti tai budjetti rajaisi, niin kyllä minäkin silloin laittaisin mieluummin ison olohuoneen kuin pienen sellaisen ja ison makuuhuoneen. Molempi parempi, kunhan on isompi. KHH, wc ja kylppäri tulee minulla pienet. Niissä tulee ainakin omassa elämässä tehtyä vain välttämättömät, joten hyvin voi tuhlata neliöitä sitten muualle. Ja onhan ne muualla halvempiakin.
   
 18. Spidey

  Spidey

  Liittynyt:
  26.10.2003
  Viestejä:
  2 565
  Likes Received:
  11
  Kertokaahan toverit mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun lähtee suunnittelemaan esim. desing talon pakettia? Kuinka paljon kustannuksia tulee tuon itse talopaketin lisäksi? Meidän perheelle ois passeli koti esim tuo Desing talon Piippola 136 jonka hinta ois 144 680 €. Siihen lisäksi pitäis autotalli+ varasto löytyä ja mitä kaikkea työtä tuosta jää uupumaan paketista.
   
 19. vilho_kanuuna

  vilho_kanuuna

  Liittynyt:
  30.6.2003
  Viestejä:
  2 704
  Likes Received:
  16
  Täytöt, sadevesi / salaojat, piha luvat ... olihan näitä. Just samaa asiaa pahkuloita jossain toisessa threadissä. Laittakaa joku tänne linki jos löytyy.
   
 20. Andy

  Andy

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  3 211
  Likes Received:
  300
  Tontin osto, liittymät about 10ke, koko maanrakennus joka maksaa aina vitusti enemmän kuin olet laskenut. Jos joutuu paaluttaa, niin sitten Design-talo ei tee perustuksia ollenkaan ja hyvittää vain 2k€ omista perustuksistaan. Eli vaihtoehdoksi jää massanvaihto joka ei sekään ole halpaa. Toivottavasti vältät tuon.
  Design-talon myyjä itse sanoi, ettei heiltä kannata ottaa autotallia kun on niin kallis. Tekeekö D vesi- ja viemärityöt? Aivan saatanan kalliita.
  Tuleeko niiltä takka? Monta tonnia.
  Tuleeko niiltä vain joku pakettiin kuuluva suora sähkölämmitys pattereilla? Vaihdapa se vesikiertoiseen lattialämmitykseen niin johan tulee monta tonnia lisää hintaa.

  Itsellä ei valmistalosta kokemuksia, mutta ennen talon tuloa on melkein 100tonnia paukkunut, joten eiköhän sitä rahaa muillakin mene talosta riippumatta ihan liikaa.
   

Jaa tämä sivu