Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 938
    Likes Received:
    2 488
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Se mitä ravintelissa on tullut kerran syötyä jänöjussia, niin jäi kokemukseksi myös että oli suhteellisen kuivaa kaveria. Tarvis kai sit mureuttaa paloina padassa pidempäänkin.
     
  2. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Oli tarkoitus laittaa pekonia hitunen kylkeen, mutta kaleeriorjatar ei muistanut ostaa sitä - tai oikeastaan en muistanut mainita asiasta. :)

    Mulla on niin vähän safkamaileja, etten vielä oikein hiffaa pitkän ja lyhyen kypsytyksen metodeja yksityiskohtaisti.
     
  3. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 938
    Likes Received:
    2 488
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Niin, kai sitä sit 70 vuotiaana osais sen jauhelihakastikkeen tehdä kuten mumma. On muuten ihan ihmeellistä, miten sen tekeminen voi olla niin vaikeaa. Jotain se ei kerro, kun tarkat ohjeet pyytää :D
     
    JTre tykkää tästä.
  4. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    No nyt!! Karitsan sisäfile 1 + 1 min. -> medium rare. Erittäin nam!
     
  5. cryscythe

    cryscythe

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    3 943
    Likes Received:
    407
    No niin itselleni vastaten ku selvisihän tämä viimein. Tuossa oli lauennut kaasun ylivirtaussuoja päälle joka sit rajoitti kaasun tuloa niin ettei lämmöt noussut. Tuon sai resetoitua siten että ottaa pullon irti ja kääntää kaikki nupit kaakkoon pariksi minuutiksi, jonka jälkeen nupit takas nollaan ja pullo kiinni ja normaali käynnistys...
     
  6. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Kylläpä kipuaa hiilipökäleiden hinta huimasti.
    2014 10 € / 10 kg => 1 € / 1 kg
    2015 13,50 € / 9 kg => 1,50 € / 1 kg
    2016 15,90 € / 8 kg => 1,98 € / 1 kg
     
  7. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Hiiligrillin tartteis. Go Anywhere vai Smokey Joe Premium???
     
  8. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Kansipidikkeellä Smokey Joe voittoon. :)
     
    Huppe tykkää tästä.
  9. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Itse kun aloin kallistumaan neliskanttiseen sen muodon vuoksi. Toisaalta siinä hiilet tulevat melko lähelle paistoritilää. Pitää melkein käydä hipistelemässä molempia.
     
  10. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Ritilän pinta-alahan noissa on liki identtinen. Ufo on vähän korkeampi, siis "hankalampi" kuljettaa. Muonanvalmistuksen suhteen ei kannen muodolla liene suurta merkitystä.
     
  11. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Se tuo jänöjussi (kokemukset lähinnä siis metsäjäniksestä) melko haastava kokattava. Itse olen kaksi kertaa laittanut ja kokemukset samanlaisia. Makun on hyvä ja riistanmakua löytyy niin kuin pitääkin. Äitimuorin tekemänä ei sitten kuivuudesta tai sitkeydestä tietoakaan. Tiedä sitten mikä salaisuutena - tai no viimeksi meni oma yritys pilalle kun laitoin savipadassa tavallisen padan ohjeilla (jäi sitkeäksi).

    Seuraava jänö, jos uskallan enää yrittää (rusakko on kuulemma parempaa) menee kyllä ihan kastikkeena eli palata kiehumaan ja sitten palat luista irti ja madeirakastikkeeseen. Tällä lailla onnistuu kuulemma huonompikin kokki :), vaikka lihan keittäminen on kyllä vastoin periaatteita.

    Ja sitten asiaan ...

    Eli hiiliweeberi pitäisi hommata, kun vanha kaasugrilli on jo melko karussa kuosissa. Halvin löydös gigantista weber one touch premium 199 erkkiä. Vaimo kyseli että miksei jeimi oliveria kun on paremman näköinen ja saman hintainen? Kertokaas te fundamenttalistit mulle pari selitystä :)

    Irtoaisikohan jostain halvemmalla? Vinkkiä.
     
  12. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Tuossa Simban hehkutus ketjun alkupäästä. Takuutahan noissa on osittain 10 vuoteen asti, mikä osaltaan on ihan hyvä peruste. Toimiiko takuu ja missä tilanteissa on toinen juttu, mistä ei ole kokemusta.

    Liki päivälleen 2 vuotta mä olen tuolla 57:lla kesät talvet. Brikettejä on kulunut 200 kiloa. Kulumisen tms. merkkejä ei ole havaittavissa, tosin olen säilyttänyt pömpeliä sisätiloissa, kun en ole ollut mökillä.

    Se erityishyvyys tuosta kapistuksesta on sanottava, että lämpötilan säätäminen ja pitäminen tasaisena on varsin helppoa. 200 asteen tuntumaankin lämmöissä pääsee, kun lataa tarpeeksi polttoainetta pesään, yli 200 en ole kansi kiinni päässyt pidempiaikaisesti. Siellä 100 asteen seutuvilla pysyy kattila 10 tuntia yhdellä piipullisella (11 tuntia on ollut pisin oma sessio), kunhan muistaa kyttäillä mittaria ja tehdä marginaalisia ilma-aukkosäätöjä tarvittavaan suuntaan.

    Pakko sanoa, että on ollut hyvä ostos, ja jos meteoriitti putoaisi ufon päälle, niin hankkisin samanlaisen, en JO'ta. Ja varsinaisena perusteena voit sanoa, että perheessä on asioita, jotka kuuluvat miehen päätäntävaltaan.

    Edullisin, mitä olen nähnyt on 179, joten varsin kohtuulliselta toi vaikuttaa, kun normaali kiskomishinta pyörii 250 seutuvilla. Noitahan on tuhat erilaista versiota ja varustelu vaikuttaa hintaan.
     
    Viimeksi muokattu: 28.4.2016
  13. D.Yates

    D.Yates

    Liittynyt:
    7.1.2004
    Viestejä:
    13 094
    Likes Received:
    733
    Muistaakseni en paljon satasta enempää maksanut weberistä. Prismasta ostin. Toki ei ole one touch, en ymmärtänyt mikä sellaisessa maksaa niin paljon niin en maksanut. Toimiva laitos ja kun esim Ikean hiiligrillikin maksaa toista sataa, niin ei paljon parempaa hinta-laatu -suhdetta taida olla.

    Se on vaan jännä että pellistä prässättyä made in Millwaukee (vai mikä nyt olikaan) kamaa myydään suomessa isoja määriä suht kovaan hintaan. Suomessa jos joku tekisi grillejä niin ne olis halvimmasta kiinanpellistä paskasti hitsattuja ja tj voivottelisi miten ei kannata kun kiinalainen tekee halvemmalla.
     
  14. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
  15. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    No kysäseppä vaimolta tai katsoppa netistä saatko 25 vuotta vanhaan Jamie Oliver grilliin uusia rosterisia ritilöitä. Tai varaosia ylipäätänsä.

    Eipä mulla muuta.

    Pitäski ostaa omaan palloon rosteriset ritilät. Näyttäisi maksavan enemmän kuin 4 grilliä tokmannilla. No ei se haittaa. Eipähän ruostu ja on ikuinen. Eipä noita tarvi ostaa kuin kerran elämän aikana. 10 vuotta sateessa seissut One Touch Gold on kuin uusi mutta kromiritilät on aika heikossa hapessa. Mitäs tolle on tullut nyt hintaa, karkeesti 25e/vuosi. Vähemmän kuin kiinan ritskuille.
     
    Viimeksi muokattu: 2.5.2016
    Vieraissa tykkää tästä.
  16. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Ostin Weber Go-Anywheren ja liityin samalla Motonetin kanta-asiakasjärjestelmään. Grillille jäi hintaa noin 80 euroa ja kolmesti olen sitä käyttänyt ja totean sen nyt olevan minun paras grilli.Siis rehellisesti sanottuna: Sillä tulee paremmat sapuskat kuin tuolla 1400 euron Genesiksellä.

    Löytyy tällä hetkellä siis seuraavat:

    Go-Anywhere
    BabyQ
    Genesis 310
    Genesis EP 320 Premium
    One Touch Gold Premium 57cm
    Lisäksi se pieni Smokey Mountain.
     
  17. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 938
    Likes Received:
    2 488
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    @Huppe

    Jaa, että oli hyvä. Pitäisköhän tuollanen käydä hankkimassa paatille. Tuo Q1000 kerran on partsilla, kun ei siellä hiilillä saa väsäillä ja sitä jaksa raahailla vaikka pieni onkin, kun on ison pullon adapterit kiinni. Weberin briketeilläkö vai millä se huppe grillas Go-Anywherellä?

    Ja tarviiko sitä varten hankkia piippusytytin? Se pieni piippu varmaan mahtuu sisään säilytykseen sekä kuljetuksen ajaksi, jos se on välttämätön?
     
    Viimeksi muokattu: 11.5.2016
  18. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Onko kukaan vielä testannut: http://www.webergrill.fi/link.ashx?id=15242&ref=1072229

    Mainostavat, että on pidempi palamisaika 3 h. Edellisissä on 4 h, riippuu kai miten laskee.
    Arvaan, että pussi on kooltaan 8 kg ja hinta 17,20. :)

    @Joxuz
    Jos hujauttelee nopeasti ja kovalla lämmöllä -> puuhiilet tai briketti (puuhiilet tosin syttyvät nopeammin).
    Hittaasti ja naattien -> briketit.

    Mun mielestä piippusytytin on ehdoton sytyttipä mitä polttoainetta tahansa, on se sen verran helppoa, kun ilma kiertää hyvin. Grillissä sytyttäminen vaatinee jotain sytykettä.

    @Huppe
    Onko tuossa Go-Anywheressä ilma-aukot vain kannessa? Onnistuuko lämmönsäätö hyvin? Melko korkeahan toi on, joten etäisyyttä hiilistä (suora) näyttäisi olevan riittävästi, ettei heti jysähdä läskit karrelle.
     
  19. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Joxuz tykkää tästä.
  20. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 818
    Likes Received:
    484
    Tein brikettigrillissä ankanrintaa, ei tullut omasta mielestä hyvää, mutta vastapuolella upposi, joten epäonnistuminen ei ollut kohtuuton. Lihan maku ei ollut mieleinen ja rakenne oli hämmentävän kiinteä, aavistuksen kuiva, vaikka tein omat lihani 56 asteeseen.

    Annoin olla marinadissa yön yli. Grillissä alkuun 30 + 30 sekuntia suoralla lämmöllä, sitten epäsuoraan lämpöön 150 asteessa.

    Onko kellään kokemusta, vaikuttaako tuo normaali kylmällä pannulla rasvapuoli alla paistaminen makuun/rakenteeseen? Tai miten toi pitäisi grillissä valmistaa?
     

Jaa tämä sivu