Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 950
    Likes Received:
    2 492
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Millä perkuleella tuon grilliritilän saa puhtaaksi. Monesti olen sen vaan laittanut likoamaan ja tiskiharjalla jynssännyt. Ajattelin sitten, että pesästään koko pikkuWeber painepesurilla, mutta se oli aika yhtätyhjän kanssa kylmällä vedellä. Joten tökötit sai ottaa käyttöön kyllä heti.

    Mutta millä tuon ritilän saa puhtaaksi. Ei nuo hiiltyneet marinadit lähde edes yön liottamisella. Ideoita?

    Tosin, ei kai sille lopulta ole edes tarvetta, mutta ois se mukava saada puhtaaksi, kun sitä yrittää. Ei se tuosta enään palamaan syty, kun isoimmat on pois. Vetelin muuten 1 mm poranterällä polttimen reijät jynssäten läpi. Vaikutti aika mukavasti yksittäisen liekin muodostumiseen. Kyllä se 5-6 v on tehnyt tehtävänsä ja hieman oli ns. suuttimet mennyt jo umpeen tatinasta.
     
  2. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 950
    Likes Received:
    2 492
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Pitää koittaa polttaa se puhtaaksi, kun on vähän pimeämpää. Sen verran tuota savua siitä irtoaa, että ei kehtaa savustaa loppuun saakka partsilla :D

    Kun tuossa tajusin, että en ole polttanut sitä aikoihin kunnolla puhtaaksi. Ei ole kehdannut, kun on ollut rilli muutenkin pesun tarpeessa. Kerran kun se rasva siellä on jo syttynyt palamaan, niin ei viitti toista kertaa ottaa.
     
  3. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Tuosta. Hampurilaisen tapaista. Ihan nam.

    image.jpeg
     
  4. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 950
    Likes Received:
    2 492
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Voi perkule kun tuli nälkä! Juhannukeen kun loppuu tämä kaloreiden kanssa pelleily, niin teen kyllä hampparit ekana, kun himaan pääsen.
     
  5. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 910
    Likes Received:
    2 791
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Tästä se juhannusseikkailu alkaa:

    juhannus_s.jpg
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  6. vilbour

    vilbour

    Liittynyt:
    27.8.2012
    Viestejä:
    221
    Likes Received:
    1
    Sukupuoli:
    Mies
    tarkoitus oli hankkia weberin spirit e330 premium gbs tai genesis e330 gbs. hintaeroa n. 200e. kannattanee suoraan ottaa toi genesis?
     
  7. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Weberin laatu ei vaikuta ihan niin hyvältä kuin käsittäisin, mutta takuu toimii. 2 vuotta ja 3 kuukautta vanha piippusytytin ruostui puhki. Vaihdettiin uuteen mutinoitta, vaikka takuu oli jo loppunut. Esimerkillistä!
     
    Joxuz tykkää tästä.
  8. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    No nyt vihdoin sain sen Weberin hiiligrillin hommattua. Yllättävän nopeasti sen saikin lämpöiseksi eikä sekään haittaa että hiiliä laittaa vähän enemmän kun voipi käyttää seuraavalla kerrala kun saa sammutettua kun ei enää grillaa. Lämpötilan kanssa on vielä vähän harjoittelua ja tahtookin välillä esim. siipipalat mennä vähän "yli" :)

    Onko kukaan kokeillut savustaa tuollaisella perusmallilla? Lämpötilaa pystyy näköjään kohtuu hyvin säätämään. Ajatuksena olisi että pistäisin vähän brikettejä (niin että eivät pala kaikki kerralla vaan ikään kuin "jonoon") ja sitten siihen parila päälle johon sitten purut. Kostetutta vaikka sitten foliorasialla joka savustettavan lihan alle ja sinne vettä.

    Kuinka helposti saisi lämpötilan pidettyä 3-4 tuntia hieman alle 100 asteessa, vai meneekö liian vaikeaksi?
     
  9. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    3-4 tuntia ei briketeillä ole aika eikä mikään. Olen veivannut parhaillaan 11 tuntia.

    (Mittarin mukaan) Alle 100 asteen ongelma on mun kokemuksella se, että savuntuotto on varsin niukkaa, tosin mä heitän kyytiin kunnon puukalikoita. Lastut varmaan savuavat kyllä, mutta ne käristyvät loppuun totaalisen nopeasti.

    Homma toimii, kuten esitit: noin 10 brikettiä tulille, loput grilliin, ja palavat briketit toiseen laitaan. Ilma-aukot lähes kiinni ja sitten seurailee lämmön kehittymistä. 15-30 minuutin välein pieni säätö, tai jos lämpö heittää oleellisesti johonkin suuntaan, niin sitten radikaalimmat säädöt, joko täysin auki tai lähes umpeen, ja sitten tarkkaavaisesti seuraava puoli tuntia. Vesi auttaa pitämään lämpötilaa paremmin tasaisena ja varmaan estää hieman lihan kuivahtamistakin, joskin siinä lienee tärkeintä lihassa olevan rasvan sulaminen.

    Mä tein siipiä edellisellä kerralla ja se tapahtui "normaalilla" tyylillä suoralla lämmöllä ja kansi auki ja muutaman kerran käännellen.
     
  10. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 910
    Likes Received:
    2 791
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Tai sitten tutustumaan ketjussa aikaisemmin mainittuun 'Snake pit' tyyliin.
     
  11. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Ei haulla löytynyt. Mistä kyse?
     
  12. -skeletor-

    -skeletor- VIP

    Ikä:
    33
    Liittynyt:
    18.9.2010
    Viestejä:
    1 208
    Likes Received:
    789
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Siilinjärvi
    Vieraissa tykkää tästä.
  13. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    ^Haa, toi ladontamenetelmä on varmasti palamisen kannalta hyvä. On tullut vain roiskaistua pökäleet pönttöön, mikä sekin on kyllä toiminut. Testaukseen menee heti ensi viikolla.
     
  14. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Nyt on suolattu reipasta kilon hirvenpaistikönttiä 4pv 10% suolaliuoksessa ja seuraavaksi marinointi punaviinietikka-, oliiviöljö-, mausteliemessä jokusen päivän.

    Ostin motonetista isompia kirsikkapuunpaloja. Nyt vaan pitää arvioida minkä kokoinen käärme laitetaan. Jos tuolla metodilla on about 100c 10 tuntia, niin sitten kai about puolet lyhyempi kärmes kun savustusaika on arviolta 3 tuntia tolla lämmöllä. Pitää varmaan savustuspurua kanssa laittaa mukaan, koska noi isommat palat reagoi varmaan aika paljon hitaammin.

    Vähän hirvittää kun tuota lihaa ei ole tuhlattavaksi asti, melkoinen vaiva sen hankkimisessa nimittäin on eikä aina edes ole varmaa saako ollenkaan ...
     
  15. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Testasin. Häkäpönttö pöhisi 5 tuntia 110 asteessa ilmaaukkoihin koskematta. Aukot tosin olivat täysin auki eli lämpötilaa ei saanut nostettua. Mutta hitaaseen kypsytykseen ja staattiseen lämpöön halvatun mainio menetelmä.
     
  16. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Uusi pömpelikin on jo neljän käyttökerran jälkeen pinnaltaan ruosteinen. Epäilen lyhyttä käyttöikää.
     
  17. -skeletor-

    -skeletor- VIP

    Ikä:
    33
    Liittynyt:
    18.9.2010
    Viestejä:
    1 208
    Likes Received:
    789
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Siilinjärvi
    Nooh, mites kävi riistan kanssa?
     
  18. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Huomenna lähtee tulille tai siis savuille.
     
  19. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Käytitkö juuri samaa ladontaa kuin videossa? Itse tavoittelen 90-100 asteen lämöpötilaa ja ajattelin laittaa yhtä palaa ohuemman kääremeen, mutta jos samalla ladonnalla luukut auki oli sulla asteita 110 niin sillonhan toisaalta luulisi että pystyy sen verran laittamaan yläreikää pienemmälle että saa sen 10-20 astetta pois.

    Videossa paloaika oli muistaakseni kymmenisen tuntia. Kuinka pitkälle oli ehtinyt tossa viidessä tunnissa?
     
  20. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Melko samanlainen viritys oli, pikkuisen lyhyempi, ehkä kolmasosa kehästä (57 cm malli). 5 tunnin jälkeen oli melko lopussa, ehkä tunnin pelivara.

    Weberillä on 8, 9 ja 10 kilon brikettisäkkejä, joissa pokäleet ovat eri kokoisia. Vaatii siis testaamista ja harjoittelua löytää sopiva viritys. Ehdotan ettet tee pienempää ladontaa, vaan säädät sopivan lämpötilan ilmalla.
     

Jaa tämä sivu