Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 704
    Likes Received:
    16
    No nyt on testit tehty. Briketit olivat vähän turhan isoja ja niitä oli liian vähän, eli jouduin jatkamaan hiilillä ja säätämiseksi meni. Hiilet paloivat ensin liian lujaa ja kun hiilet loppuivat niin isot briketit eivät palaneet kunnolla tai itse asiassa "ketju" tahtoi katketa.

    Kaiken säädön jälkeen hirvenkankku (siis reilu kilo) oli savustuksessa 4 tuntia (josta vähintään puoli tuntia oli säätöä ja lämpötila oli liaan matala). Lämpötila nousi n. 60 asteeseen ja sitten folioon vielä vähäksi aikaa. Testinä vielä pari teeren rintapalaa joista tuli yllättäen parempaa kuin hirvestä (2 tuntia grillissä kaikkine säätöineen). Molemmissa maustaminen meni hieman yli (teeri oli 3-4 päivää 10% suolassa :)) ja hirvellekin olisi riittänyt lyhyempi suolaus koska marinointi tuo kanssa suolaisuutta. No rakenne oli molemmissa loistava ja kaikessa suolaisuudessaankin teeri oli herkullista leikkeleenä leivän päällä. Kerrankin appiukkokaan ei kysellyt suolapurkkia.

    Seuraavalla kerralla:

    - Teeren suolaus vain 2 päivää ja hirven kanssa jos tulee vielä marinointikin (teeri ei marinointia kaipaa)
    - Hommaan paremman sisälämöpämittarin, ei kai ne langattomatkaan voi enää maltaita maksaa.
    - Briketteja pitää olla kunnolla ja niiden pitää olla oikean kokoisia.
    - Puunpaloja ei tarvitse olla kuin kääremeen alkupäässä, koska käsitätäkseni savun aromi tarttuu lihan pintaan eikä lisäsavu tuo mitään lisäarvoa
    - Kirsikan tilasta olisi ehkä syytä käyttää kuitenkin omenaa
    - Nyt tiedän että kun hiilien kohdalla weeberin mittari näyttää 120-130 niin lihojen kohdalla lämpötila on about sopiva, eli n. 10 - 20 astetta vähemmän.
    Mun weeberissä nimittäin yläreijät ja mittari on vastakkaisilla puolilla ja savustettaessa reikien pitää olla lihojen puolella.
     
  2. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    ^Oli tuossa jotain tuttua fiilistä. Häkäpöntön kanssa on toisinaan saanut peistä taittaa. Tulkinta lienee: Parempi laittaa liikaa pököleitä ja vähentää ilmaa tarpeen mukaan.

    Muutamalla kympillä saa langattoman mittarin.

    Mulla on savustuksessa ollut ilma-aukko vastakkaisella puolella.
     
  3. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
  4. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 827
    Likes Received:
    2 414
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Katselinkin tuota vekotinta mielenkiinnosta vaikka ei niin tarvetta toistaiseksi kuitenkaan ole. Luulisi olevan oma paikkansa. Meinaan jos omissa leikeissä jo saa vaihdella mittarin paikkaa, niin luulisi teillä pötkelöihmisillä ainakin olevan tarvetta useammalle mittarille.

    Tuli taas viimeviikolla huomattua, että oli kyllä onnistunut viime vai edellistalven pikkuWeberin viritys. Riittää lämmöt kovillakin pakkasilla, kun vähän avarsi kaasunvirtauskanavia.
     
  5. kayttomies90

    kayttomies90

    Liittynyt:
    17.12.2016
    Viestejä:
    88
    Likes Received:
    20
  6. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    ^Toi menee kyllä vahvasti ohi ketjun aiheen. Älä munaa toiste! :)

    Kohta lähtee häkäpönttön syövereihin pekonihampurilaisainekset. Vettä on jo kielellä.
     
  7. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Ensimmäistä kertaa grillasin kasslerpihvejä. :) Stetsonista raapisin marinadin -> 4 tuntia. Ei huono, joskin pientä rakenteellista kehtiystarvetta havaitsin, mutta toisaalta kellosta loppui akku ja pimeys oli käsinkosketeltava, joten valmistusolosuhteet antoivat aihetta näppitunumalle.

    Kehityssuunnitelmaksi ajattelin seuraavalla kerralla muutaman tunnin hauduttamista, jotta samalla vaivalla saisi kastikkeenkin.

    Tavallaan tämän päivän setti oli positiivinen muistutus hyvästä grillimuonasta. Pulled porkeihin yms. on tullut vahva kyllästyminen, kun niitä on nykyään joka halvatun lounasravintolassa ja lähes poikkeuksetta lopputulos on suutuntumaltaan liian kuivakkaa mun purukalustolle. Omat yritykset ovat johtaneet samaan lopputulokseen.
     
    -skeletor- tykkää tästä.
  8. -skeletor-

    -skeletor- VIP

    Ikä:
    33
    Liittynyt:
    18.9.2010
    Viestejä:
    1 192
    Likes Received:
    764
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Siilinjärvi
    Kaslereissa on todella paljon eroja rakenteessa riippuen mistä kohti on leikattu. Yksi hyvä tapa mitä ukko käyttää: Leikkaa itse pihvit, kevyt nuijinta, mausteet ja vakuumiin. Jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon. Tulee hyvää.
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  9. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Palasta leikkasin. Nuijinut en. Pidempää marinointia voisi myös jatkossa koittaa. Tänks vinkeistä!
     
  10. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 827
    Likes Received:
    2 414
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Miksi vakuumiin?
     
  11. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    He-hee, tänään tulii tempaistua ex tempore -tyyppisesti kanafajitakset kokonaisuudessaan grillissä. Vautsi, vuosi päättyi onnistumiseen! Matkalla oli monenlaisia kyseenalaisia koettelemuksia.

    Marienburgin hiiliä on tullut testailtua. Syttyvät helposti ja nopeasti, mutta ovat niin huokoisia, että paloaika on melko lyhyt. 30 minuutin jälkeen ollaan aivan hiivuksissa.
     
  12. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Tilasin kesäksi Webukan kookosbrikettejä. 100 kg näin aluksi. Näissä uusissa on palamisaika pudonnut neljästä kolmeen, mutta onneksi pakkauskoko on myös pienentynyt ja hinta vastaavasti noussut. :)
     
  13. Frank Drebin

    Frank Drebin

    Liittynyt:
    16.5.2008
    Viestejä:
    634
    Likes Received:
    2
    Tuo kallistuminen taitaa valitettavasti olla jokavuotinen trendi.. itsellä on onneks vielä joku 50kg varastossa..

    Mitä nuo weberin briketit tällä hetkellä maksaa?
     
  14. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Varastoarvosi on tämän hetken hintatason mukaan 100 euroa.

    Edit: Siis ilman toukokuun kaudenavauslisiä.
     
  15. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 827
    Likes Received:
    2 414
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Arkiruokaa vain. Eli sisäpaistia suht nuijittuina öljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  16. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Tekniikkaa:
    Käärmeladonta. Työstöaika 15 tuntia ja asteita 120.

    IMG_1308.JPG
     
    Joxuz tykkää tästä.
  17. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 827
    Likes Received:
    2 414
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Pitäisköhän sitä joku hiilivehes hommata kesälle. Etes joku pieni ja vaikka veneelle/autonperään.
     
  18. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Joooo... On siinä oma svenginsä!
     
  19. Enjoi

    Enjoi

    Liittynyt:
    8.5.2017
    Viestejä:
    3
    Likes Received:
    0
    Moi! Mistä näitä saa?
     
  20. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Verkkokauppa, Gigantti, Netrauta ainakin, muita en juuri nyt muista.
     

Jaa tämä sivu