Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Kiitoksia loistavasta kuvasta. Tosta voi sitten työstöaikaa mitoittaa tarpeen mukaan ja sammuuhan se kärmes sitten kun pistää luukut kiinni.

    Mitä hiiliä sulla tossa on? Ajattelin vaan että turha sitä on pyörää uudelleen keksiä vaan kokeilan ihan 1:1 seuraavan kerran, jos vaikka ilmestyisi kankkua pakkaseen syssymmällä.
     
  2. Enjoi

    Enjoi

    Liittynyt:
    8.5.2017
    Viestejä:
    3
    Likes Received:
    0
    Verkkis ei näytä myyvän (ei näy netissä eikä ollut liikkeessä viime viikolla), Netraudasta en kyllä löydä, mutta 3kg paketteja näkyy tosiaan olevan kolmessa Gigantissa Suomessa ikävä kyllä ei Helsingin lähellä. Weberin nettisivuillakaan tuotetta ei ole. Onkohan tämä tosiaan lopetettu tuote? Siis nimenomaan kookosbriketeistä puhe, ei normaaleista puuhiilibriketeistä.
     
  3. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Meinasi tulla virhe. :) Noi uudet ovatkin näköjään puuhiilibrikettejä. Noi ovat luultavasti halvempia valmistaa ja kun ne myy pienemmässä pussissa kalliimmalla ja kun niitä ehkä kuluu enemmän, on valmistajan kate parempi. Kieroa, mutta minkäpä tuolle voi.
     
    Viimeksi muokattu: 9.5.2017
  4. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Jepu. Liikaa pituutta ei voi laittaa. Myöskään jo palaneet eivät pala loppuun joten niitä voi käyttää normaalimmissa normaaleissa keitoksissa uudestaan seuraavana päivänä.

    [/QUOTE]Mitä hiiliä sulla tossa on? Ajattelin vaan että turha sitä on pyörää uudelleen keksiä vaan kokeilan ihan 1:1 seuraavan kerran, jos vaikka ilmestyisi kankkua pakkaseen syssymmällä.[/QUOTE]

    Noi on isoja pökäleitä 9 kilon pussista. Olen nähnyt kahta koko luokkaa näitä vanhoja (10 kg:n pussissa näin pelkästään isoja). Pienempi koko on about 2/3-osaa tuosta.

    Uudet FSC:t ovat käytännössä puolikkaita tuosta isosta ja melko huokoisia. Syttyvät siten hieman nopeammin, mutta vastaavasti käyttöaika lyhyempi. Käärmettä en ole vielä niistä rakentanut. Palaan asiaan, jahka kokeiltu.
     
  5. Enjoi

    Enjoi

    Liittynyt:
    8.5.2017
    Viestejä:
    3
    Likes Received:
    0
    Eka kertaa tänään smokenator ja Weberin briketit. 5h ribseilyä. Hyvää tuli, mutta briketit dunkkaa kemialliselta. Siksi mieluummin olisin kokeillut noita kookoksia. Perushiilillä menty tähän saakka. 5h aikana ei tarvinnut lisätä brikettejä
     
  6. Matsoni

    Matsoni

    Liittynyt:
    12.3.2010
    Viestejä:
    140
    Likes Received:
    0
    Uusi brikettigrillaaja ilmoittautuu! Mitä kannattaisi käyttää piippusytyttimessä sytykkeenä, joka savuaisi mahdollisimman vähän ja naapurisopu säilyisi. Lidlin sytytyspalat oli ihan ok, mutta jonkin verran ne puski mustaa savua alussa. Ei ole vielä kukaan valittanut, mutta turhaanpa tuota muita kiusaa, jos on vaihtoehtoja.
     
  7. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Briketit syttyvät sen 20-30 minuuttia (ja päälle varsinainen grillaus ja sen savut), joten ihmetyttäisi, jos joku naapuri valittaisi sytytyspaloista. :) Helvetillinen savu siitä sytyttämisestä tulee noin kokonaisuutena.

    Weberin sytyspaloista ei tule mustaa savua, joten sitten hankkinet niitä.
     
  8. Matsoni

    Matsoni

    Liittynyt:
    12.3.2010
    Viestejä:
    140
    Likes Received:
    0
    Eka sytytys sanomalehdellä muistutti savun määrällä tätä:
    [​IMG]

    Toinen sytytys Lidlin sytytyspaloilla oli jo hillitympi, mutta väri kuten kuvassa. Riittää varmaan aika pieni sytytyspala, kun tuntuu syttyvän niin pirun hyvin, niin jospa se sitten savuttaisi vähemmän. Grillatessa tulee niin vähän savua, että se tuskin haittaa.
     
  9. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Kärmestä uusilla pökäleillä.

    Lähtötilanne: Weberin uudet 8 kilon säkin lehtipuubriketit. Tavoitteen 8 tunnin veivaus n. 110 lämmöillä. Sytytyspäässä edellisillan jäänteet.

    IMG_1381.JPG

    8 tuntia kaslerin möyhennystä 115-120 asteen lämmöillä. Pari kertaa piti vipuihin koskea n. millimetrin verran. Yläaukko oli lähes kiinni koko ajan ja ala-aukko reilun 20 % seutuvilla. Voi sanoa helpoksi.

    Lopputilanne häkäpöntössä:

    IMG_1382.JPG

    Heppoisemmat pökäleet palavat nopeammin ja ensisijaisesti ladonnan keskivaiheilta, koska siellä on enemmän ilmaa. Sen tästä oppi, että nämä uudet pökäleet täytyy alavarvin osalta latoa kyljelleen.

    Palamisprosessi oli niin tasainen, ettei tuosta kovin suurta huonoutta voi julistaa, mutta kookosbriketeissä on enemmän dieseliä.

    No ruokapuoleen en ollut erityisen tyytyväinen. Pulled pork oli jälleen ounastuksen kuivakkaa (sisälämpö näytti 93), vaikka olin tehnyt BBQ-soosin (sekin kyllä onnistui odotukset alittaen aiempien tasoon verrattuna) sitä mehustamaan. Ehkä täytyy seuraavaksi etsiä rasvaisempi pala.
     
  10. narunpätkä

    narunpätkä

    Liittynyt:
    25.10.2014
    Viestejä:
    4 734
    Likes Received:
    1 500
    Sukupuoli:
    Mies
    On se saatana mennyt vakavaksi ja vaikeaksi pallogrillaaminenkin....
    Kaiken lisäksi joku mennyt ja ajatellut naapureitakin ettei savusta heitä, lisää vaan savua niin oppiipahan olemaan :)

    Ei vaan, onhan se hyvä ajatella naapureita jo ennenkuin heiltä palaa hermot ja mitä itseen tulee niin siksi täällä että saisi vinkkejä pallogrillin käyttöön koska ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi...
     
  11. Joxuz

    Joxuz

    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 962
    Likes Received:
    2 500
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Pakko se on itseni ainakin hieman naapureita sääliä, kun kerrostalossa grillaa kaasuweberillä. Sähköä en tule ikinä hankkimaan, kun ei tässäkään tilanteessa lain puolesta ole pakko. Hiilillä mentäis, mutta se taas on tälläiseen laiton.

    Onhan se naapureille ikävä, kun viidettä vai kuudetta vuotta jatkuu hyvä ruuan tuoksu ympäri vuoden.

    Palvikinkkua otin pakkasesta sulaan. Jotain sille on tehtävä grillissä, että saa siitä syötävää.
     
  12. Raja Anders

    Raja Anders

    Liittynyt:
    28.5.2017
    Viestejä:
    1
    Likes Received:
    0
    Sukupuoli:
    Mies
    Morjesta!! Ekan oman rivitaloasunnon terassi huutaa tyhjyyttään ja pitäis Weberin kaasugrilli sinne hommata. Sen verran vähän suita ruokittavana, että 2 polttimen mallilla pärjäillään. Spirit 210 orginal ja 210 genesis 2 on ollut vertaillussa mutta onko järkevää sijoittaa tuo n 200e lisää että saa genesis mallin? Molemmissa näyttää olevan valurauta ritilät, mutta onko tuosta igrill ominaisuudesta kokemuksia? Tietysti silmiä miellyttää noi rosteripinnat tuossa genesikses...
     
  13. Joxuz

    Joxuz

    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 962
    Likes Received:
    2 500
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Kokeneemmat varmaan huutelee myöhemmin, kun itsellä ei kokemusta noista isoista Webereistä. Mutta kunhan valitset Weberin, niin olet jo oikeasti hyvällä tiellä.
     
  14. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Olen tullut siihen uskoon, että ei se kovin vaikeaakaan ole. Hiilistä ja tarvittavasta määrästä riippuen sytyttämiseen menee 10-30 minuuttia. Ilma-aukoilla voi säätää (etenkin miedompia lämpöjä) melko helposti ja tarkasti. Jos tarvitaan äkkiseltään enemmän hönkää, luukkua vähän "ohi", joilloin ilmaa tulee lisää. Huokoisemmilla hiilillä pääsee hyvin 250 asteen lämpöihin.

    Kaasuvermeistä en osaa sanoa tai suositella mitään.
     
  15. Joxuz

    Joxuz

    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 962
    Likes Received:
    2 500
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    @Huppe tietää näistä, jos sattuu vaan paikalle.
     
  16. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Turun Sanomat:
    IMG_1406.JPG

    Ilman sanomalehteäkin onnistuu, kokeilin. Saattaa kuitenkin joutua hönkimään tai käyttämään palkeita. Weberin sytytyspalat palavat ilman suurempia savuja, mutta syttyvät hiilet kuitenkin tuottavat savua. Pelkillä sytytyspaloillakin saa hiilet henkiin, jos hiilet ovat huokoisia ja siten helposti syttyviä. Briketit vaativat enemmän höyryä.
     
  17. Matsoni

    Matsoni

    Liittynyt:
    12.3.2010
    Viestejä:
    140
    Likes Received:
    0
    Oon nyt laittanut semmosen puolikkaan peukalon kokoisen lidlin sytyspalan ja savuaminen ollut siedettävää, eikä syttymisessäkään mitään ongelmaa. Väkisellähän se vähän savuaa, mutta ei sitä kauaa kestä. Helkkarin hyvä kyllä tuo piippusytytin!

    Weberin brikettejä käytän siis.
     
  18. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Tulipahan tuossa viikko sitten epäonnistuttua jälleen täydellisesti. Spare ribbsejä puuhastelin. Rubi oli kammottava, barbeque-kastike myös, eikä pernale edes saostunut. Kaiken kukkuraksi viiden tunnin pöhistelyn jälkeen liha oli sitkeää. (tähän litania sopivia kirosanoja)

    Sen verran suutahdin, että ostin samaa läskiä uudestaan ja ajattelin, että katsotaan...

    Samaan rubipohjaan vähän lisää mausteita. Barbeque-soosiin myös ja himppu lisää sokeria. Lihaa möyhensin 8 tuntia n. 140 asteen hujakoilla (3 paljaaltaan, 5 foliossa ja tuoremehua puolen tunnin välein pintaan). Jo alkoi porsas mukautua tahtoon, ja hammas upota röhkijään, vaikka vieläkin jäi optimoitavaa. Grillaaminen on osaamattomalle kovaa hommaa.
     
  19. Rullis37

    Rullis37

    Liittynyt:
    18.6.2017
    Viestejä:
    1
    Likes Received:
    0
    Sukupuoli:
    Mies
    Tuli tossa hommatua weberin q3000 niin nyt kysynkin notta onkos normaalia että polttimoista tulee jostaki kohtia ihan keltasta liekkiä ja välillä kun on lihaa ritilällä ovat polttimot kauttaaltaan ihan keltasessa liekissä.....
     
  20. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 911
    Likes Received:
    2 794
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Kolmen kilon kasleri tuli paisteltua juhannuksena. Briketit olivatkin loppu niin tuli sitten vedettyä "gourmet"hiililä. Sen verran kuumina kävivät, että tuli vähän turhankin nopeasti.

    kasler.jpg
     

Jaa tämä sivu