Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Mihin sisälämpöön paistoit?
     
  2. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 601
    Likes Received:
    2 627
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Kasikymppiin meni, kiitos olvin tuplapukin. Olisi ollut varmaan melko kuiva ellen olisi piikittänyt puolta litraa marinaadia mötkylän sisään.
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  3. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Leluhommia:

    IMG_1931.JPG
     
    Joxuz tykkää tästä.
  4. Frank Drebin

    Frank Drebin

    Liittynyt:
    16.5.2008
    Viestejä:
    634
    Likes Received:
    2
    Kovin on hieno ketju mennyt hiljaiseksi. Vieraissa on melkein yksin pitänyt tätä hengissä..

    Mutta asiaan.. Tuossa Helmikuun pakkasilla alkoi 2011 hankittu Q120 osoittamaan luovuttamisen merkkejä, joten sille pitäisi jatkajaa katella. Kävin katsomassa tuota Q1200:sta ja jotenkin se tuntui kauhean heppoiselta. Mulle jäi fiilis että nykymallissa on ainevahvuudet ehkä puolet siitä mitä tuossa mun vanhemmassa mallissa (kansi, ritilä, yms). Pitää käydä kattoon viä uudestaan, mutta pettymys tuosta pintaan jäi. On ne laatuleikkaukset tainnut Weberiinkin iskeä, tosin eipä toi nyt montaa satkua maksakkaan.

    Jotenkin on kasvanut myös polte hommata kunnon kesäkeittiö ja siihen täysrosterinen built-in amerikanherkku. Vaatisi monen tonnin investointia sokkona, mut kai sitä rahansa huonomminkin vois käyttää :)
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  5. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 604
    Likes Received:
    2 301
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Tuo kaasulla ruuan lämmittely on itselle sen verran arkista, että ei oikein aina tule kuvailtua. Eilen nuijin pikaisesti possun fileen pihveiksi ja marinadit kylkeen. Samalla kun marinadit sait hoitaa tehtäväänsä pöyräytin vielä siemennäkkärit kyytipojaksi.

    Laitetaan nyt kuvat tänne, kun satuin kuvailemaan omaan arkistoon.
    2018-04-01 15.43.48.jpg 2018-04-01 15.50.59.jpg
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  6. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Paljon vartijana ollaan oltu.

    Tuon suuntauksen vempeleistä ei mulla ole käsitystä.

    Tämä puolestaan lienee nykysuuntaus - huonompaa laatua isommalla hinnalla on luvassa.

    Jos vempleet himottavat ja takalisto kestää, mikä estää! Ehdottomasti homma kotiin!
     
  7. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Pääsiäisenä mustan uumenissa muhisi:
    - hampurilaiset
    - karitsan sisäfile
    - L-luupihvi
    - possun baby ribbs
    - karitsan paisti
    - Barbados- sekä Chorizo-nakit

    Pääosin hyvettä!
     
    Joxuz tykkää tästä.
  8. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Kylläpä muuten piirsi mokomakin laitos kauniin käyrän älypuhelimen näytölle. Karitsanpaisti muhi noin 100-asteisessa häkäpöntössä viisi tuntia. Loppulämpötila oli 60 celsiusta ja liha oli nautinnollisen mureaa.
     
  9. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 604
    Likes Received:
    2 301
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Vaikuttaa kyllä näppärälle moinen langattomuus. Varsinkin talvella ei tarvi pihalla ravata ja siitä iso plussa.

    Joku paistomittari tarvis hommata hajonneen tilalle, mutta on kyllä hinnoissaan tuollanen kahden anturipään vekotin. Ainakin Suomessa.
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  10. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Edellinen kapistus oli muutaman kympin langaton, eikä sen toiminnassa ollut puutteita.

    iGrill-hömpät, ja kaikki muut merkkivermeet - vaikkapa 50 euron grillaushanskat - ovat täysin kohtuuttoman hintaisia. Sain lahjaksi, en olisi ostanut.

    Laitteessa on ihan hauskoja toimintoja, mutta varsinaista tarvetta niille ei ole. Nyt on käytössä kaksi anturia, mikä ihan realistisesti voisi toisinaan olla tarpeen, mutta aiemmin yksikin on riittänyt mainiosti. Jos oikein heviksi menisi, niin laitteeseen voi kytkeä neljä anturia, mikä on ihan jees asia, mutta tuskin on edes ns. semi kovalle grillaajallekaan kriteeri.
     
  11. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 604
    Likes Received:
    2 301
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Hain Opalin langattoman paistomittarin. Oli alessa rapiat 11 e, katsotaan kauan kestää.
     
  12. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Jotta olisi suhteessa, niin pitäisi kestää ajallisesti 1/12 Wepukasta. Mun edellinen mittari on muutaman kympin laitos ja vielä sekin parin vuoden jälkeen sykkii.
     
  13. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 604
    Likes Received:
    2 301
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Muutaman tuollasen langallisen oon hajottanut parissa vuodessa. Vaikkakin se sama mittari maksaa aikalailla sen 8-15 e. Mutta ei viitsinyt enään ostaa kolmatta, kun tiesi että ei se kestä.

    Koitetaan nyt tuolla. Langattomuus iso plussa grillihommissa.

    Mut hei, sun Webukka piirtää hienoo käyrää luuriin. Kyllä siitä nyt voipi jotain eksttaa maksaa.
     
  14. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Heh, joo.

    Käyrä tosin oli melko odotetusti nousujohteinen, minkä olisi voinut ymmärtää ilman graafista esitystäkin. Pönttö oli n. 110-asteinen ja liha lähti 20 asteesta kiipeämään. Näkyi siinä toki samassa kellonajatkin, millä perusteella pystyisi suunnittelemaan mahdollisia lisukkeiden tms. valmistusta.

    Piti napsaista siitä näytöstä kuva, mutten muista, mikä kommervenkki siinä yllätti ja kuva jäi nappaamatta. Täytyy seuraavalla kerralla olla valppaampi.
     
    Joxuz tykkää tästä.
  15. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 604
    Likes Received:
    2 301
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Grillaan niin paljon itse pihvejä joihin en mittaria käytä liiemmin. Mutta pötkylää grillatessa se on kyllä erittäin jees olla mittari.

    Katsotaan mikä on seuraava uhri mittarin koeajoon.
     
  16. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Pikkumustan uumenissa tänään kalaa ja omenapuuta.

    IMG_1990.JPG

    (600 g vaikka näyttää melko miniltä)
     
    -skeletor- ja Joxuz tykkäävät tästä.
  17. SilverHawk

    SilverHawk

    Liittynyt:
    26.7.2015
    Viestejä:
    1 290
    Likes Received:
    580
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Helsinki
    Tarkoitus olis hommata parvekkeelle sähkökäyttöinen weberin grilli. Mihin asioihin tässä grillin hankinnassa kannattaa nyt panostaa?
     
  18. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 760
    Likes Received:
    461
    Riittävä teho lienee oleellisin tekijä.
    http://www.grillivertailu.com/ostajan-opas/

    Toisaalta miettisin ehkä, mitä lisäarvoa sähkögrilli normaaliin hellaruoanlaittoon (parila) verrattuna antaa. Aromimaailma ei kuitenkaan vastaa hiili- tai edes kaasugrilliä.

    Kuinka paljon olet aikeissa grillata? Halvimmillaan 1,5 kW Weber irtoaa 300 eurolla, paremmat maksavat 500-600 euroa, joten kasslerpihville tulee hintaa. Fiilistelyllä tosin on aina paikkansa ja aikansa, ja se on hintansa arvoista.

    Mun ensimmäinen grilli oli 1,8 kW sähkögrilli. Jälkeenpäin ajatellen tehoa olisi saanut olla enemmän. Kolmessa vuodessa yhteenlasketut käyttökerrat jäivät alle kymmenen.
     
  19. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 604
    Likes Received:
    2 301
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Mulla parvekekäytössä tilanpuutteen vuoksi Q100, eli vastaa nykyistä Q1000. Tehot riittää suht ok. Talven pakkasilla, eli siellä -25 tai -30 tienoilla alkoi vähän hyytyä. Ongelma ratkaisuun oli suuttimen poraus isommaksi.

    Mutta tosiaan, älä vaan ainakaan sähkökampetta osta. Taloyhtiön parvekkeella saa lain mukaan grillata kaasulla. Ongelmaa ei ainakaan ole, jos omistat asunnon.

    Jos asut vuokralla ja taloyhtiön säännöissä kielletään ruuanlaitto, niin olet hieman heikommilla. Tosin, ei sen pitäis olla vuokraisännältä pois, teetkö siellä ruokaa. Laki jokatapauksessa sallii kaasugrillin parvekkeelle sanoi taloyhtiö mitä tahansa.

    Avotulta, eli hiiligrilliä et sinne saa tuupata.
     
  20. PormestariSisu

    PormestariSisu

    Liittynyt:
    10.8.2012
    Viestejä:
    286
    Likes Received:
    10
    6 vuotta vanha perus 2-polttiminen spirit alkoi menneenä talvena vittuilemaan. Pietso jätti muutaman kerran sytyttämättä, pistin pakkasen syyksi koska nyt keväällä on laakista lähtenyt. Tänään jätti taas sytyttämättä. Ihan susipaskoja laitteita nämä weberit.
     

Jaa tämä sivu