Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. SilverHawk

    SilverHawk

    Liittynyt:
    26.7.2015
    Viestejä:
    1 289
    Likes Received:
    579
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Helsinki
    Oma kämppä on. Taloyhtiön säännöt ei kiellä grillaamista, mutta isännöitsijän mukaan ruuan valmistaminen parvekkeella on kielletty.
     
  2. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 597
    Likes Received:
    2 292
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    "Vain tämä grilli on kielletty parvekkeella
    tiistai 26.05.2015 klo 19:00

    Parvekkeella grillaaminen on sallittua, kunhan sen tekee järkeä käyttäen.
    MOSTPHOTOS

    Kesän tullessa grillit kaivetaan esiin varastoista ja herkut laitetaan ritilöille kypsymään. Samaan aikaan nousee esiin jokakesäinen keskustelu siitä, saako parvekkeilla grillata.

    Isännöintiliiton mukaan taloyhtiöt eivät voi puuttua automaattisesti parvekegrillaamiseen, sillä parveke kuuluu asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan hallintaan.

    – Taloyhtiöt eivät voi kieltää normaalia asumista, johon kuuluu esimerkiksi ruoanlaitto ja ajanvietto parvekkeella, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

    Kieltoa voidaan esittää ainoastaan paloturvallisuussyistä, jos grillauksen katsotaan aiheuttavan vaaratilanteita esimerkiksi kokonaan puurakenteisella parvekkeella. Grillaaminen voi olla parvekkeella kiellettyä myös silloin, jos pelastusviranomainen on siitä määrännyt.

    – Grillauskielloista puhuminen voi liittyä siihen perinteeseen, ettei naapureita haluta nähdä eikä kuulla ja ajatellaan automaattisesti, että naapurien elämä häiritsee muita. Nykyään oikeuksista tiedetään kuitenkin paremmin ja suuntauksena näyttää samaan aikaan olevan se, että taloyhtiöt mieluummin ohjeistavat kuin vain kieltävät parvekegrillaamisen, kertoo Sallmén.

    Mikäli parvekegrillaaja haluaa säilyttää hyvät välit naapureihinsa, kannattaa tämän muistaa toisten huomioonottaminen.

    – Grillaamisesta voi keskustella naapurien kanssa ja jos on yhtään epävarma, voi heitä myös informoida grillaamisaikomuksista etukäteen.
    Lähes kaikki grillit sallittuja

    Toisin kuin monet ehkä luulevat, parvekkeella saa käyttää muitakin kuin vain sähkögrillejä. Sallmén muistuttaa, että sähkögrilli on siltikin varmin ja turvallisin vaihtoehto parvekkeelle.

    – Ainoa kokonaan kielletty parvekegrilli on kertakäyttögrilli, joka lasketaan avotuleksi, jonka teko on pelastuslain mukaan parvekkeella kiellettyä. Sähkö-, kaasu- ja hiiligrillit ovat kuitenkin sallittuja ja turvallisia, kunhan ne ovat grillaukseen soveltuvia ja niitä käyttää oikein.

    Sallménin mukaan kyse onkin erityisesti siitä, millä tavalla grillejä käyttää.

    – Huolimaton kokki voi saada tulipalon aikaiseksi yhtälailla sisätiloissa kuin parvekkeellakin."

    https://m.iltalehti.fi/asuminen/2015052619750993_an.shtml

    Että sit vaan grilliä hankkiin. Ei ainakaan itsellä ole kuin kerran naapuri huikannut toiselta parvekkeelta, että meillä on alhaallakin mahku grillata. Tein sillon lohta folion päällä ja se hieman kärys.

    Tuota en tiennyt, että tavan hiiligrilliäkään ei lasketa avotuleks. Eli hiiligrillikin sais lain mukaan siis olla. Itsellä siis kaasu ja on se tälläseen parveketouhuun näppärä. Täälläkin siis säännöissä että "Ruuan valmistus parvekkeella kielletty." Mitä lie vanhoja peruja...
     
  3. Carbon

    Carbon

    Liittynyt:
    27.6.2004
    Viestejä:
    1 128
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    No nyt on oma Spirit e320 hankittu. Tuo sivupoltin on aika turha, mutta ei ollu halvempaa mallia saatavilla. Kasaamiseen meni se pari tuntia
     
    Joxuz ja Vieraissa tykkäävät tästä.
  4. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 597
    Likes Received:
    2 292
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Joko on kovat koeajot suoritettu?

    Näillä laadukkaammilla ja tehokkaammilla vehkeillä huomaa, että teho ei lopu kesken. Tuut jatkossa huomaamaan, kun käyt jollain vierasilla ja siellä joku gillaa isompaakin satsia niin lihat kiehuu esim parilalla.

    Itse olen jo tottunut, että kotona saa hyvää. Muualla syön monesti esim makkaraa, kun tietää että lihat on aina kuivia kuin kengänpohjat.
     
  5. Carbon

    Carbon

    Liittynyt:
    27.6.2004
    Viestejä:
    1 128
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    Ihan perusgrillailua tähän asti tehty. Hyvää biiffiä en ole vielä päässyt grillailemaan, se olisi sitten seuraavaksi.

    Nyt tänään grillasin 0.6kg lohta ensimmäistä kertaa. En asiasta tiedä mitään, mutta foilin päällä sivut ylös käärittynä, suolaa ja pippuria, 25min. En nyt tiiä miten se kuuluu tehdä, mutta ainakin tuo oli ihan hyvää :)
     
  6. suurmonni

    suurmonni

    Liittynyt:
    1.8.2013
    Viestejä:
    3
    Likes Received:
    0
    Moi

    Nyt meinasin itse käydä hakemassa Mastertouchin. Mitä hilppeitä kannattaisi ottaa samalla mukaan? Piippusytytin ilmeisesti, jotain muuta?
     
  7. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Vastaus 4 vuoden takaa:

    Noihin ohjeisiin kommentit 4 vuoden käyttökokemuksella:
    • Paljon polttoainetta eli brikettejä tai hiiliä.
    • Kinnasta paremmaksi ovat osoittautuneet kevlar-sormikkaat, suosittelen molempiin käsiin. Hääräämisestä tulee huolettomampaa ja sormikkaat mahdollistavat tarkemman operoinnin.
    • Pihtien lukitusmekanismiksi valitsisin sellaisen, jossa kääntäminen kahva alas / kahva ylös lukitsee/avaa pihdit. Manuaalinen liukumekanismi toimii hyvin toiseen suuntaan (tökkäämällä reiteen), mutta liu'un vetäminen ulos ei toisinaan onnistukaan, kun toinen käsi on varattu.
    • Varustekoukut grillin kylkeen.
    • Kannelle pidike (taitaa sisältyä Master Touchiin).
    • Savustuslaatikko oli mielestäni liian pieni ja siinä käyttämäni kaupan lastut liian hupenevia. Nykyään käytän ihan vain vesisaavissa uitettuja puunpaloja (esim. omenapuu, leppä), mistä vuolen kuoren pois ja laitan brikettien päälle pötköttämään.
    • Piipussa sytyttämistä voi helpottaa (hajuttomilla) sytytyspaloilla.
    • Harjan suhteen ei suurempaa kommentoitavaa. Laadukas, josta ei irtoile harjaksia.
    • Jonkinlainen työskentelypöytä on tarpeellinen.
    • Jos grillaaminen tapahtuu pimeämpään vuoden- tai vuorokaudenaikaan, työvalo on tarpeellinen.
    • Lasta.
    • Sopiva määrä alkoholia on osoittautunut hyväksi.
    Omia tulevaisuuden hankintoja mahdollisesti:
    • Vortex voisi olla käytännöllinen.
    • Ehkä jonkinlainen kaasupoltin sytyttämiseen/lisähiilten käyttöönottamiseen kesken session.
     
  8. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 597
    Likes Received:
    2 292
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Kunnolliset pihdit, lasta ja harja on ehdottomat. Älä siis sorru halpaan näissä. Weberin omat takuuvarmana toimivia.

    Lihalle lämpömittari. Itse käytän sitä mielelläni paksumpien kavereiden kanssa, niin ei tarvi arvailla.
     
  9. anttiso

    anttiso

    Liittynyt:
    30.5.2018
    Viestejä:
    1
    Likes Received:
    0
    Sukupuoli:
    Mies
    Täytyy kantaa oma kokemus tänne myös. Edessä toisen pallo Weberin hankinta, niin eksyin tänne selaillessani.

    - Paistomittari tarvitaan jos slow&low. Käytän langallista jonka johdon laitan kannen ilmarei'istä läpi. Mittari pysyy kannen kahvan lämpösuojan päällä sulamatta jos siinä ei ole magneettia.
    - Pihdeistä käy ainoastaan saranalliset mallit. Samasta palasta väännetyt on yhtä helvettiä.
     
  10. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 595
    Likes Received:
    2 618
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Jos haluaa olla erilainen nuori niin kannattaa tutustua myös Dancookin grilleihin. Kalliimpia toki kuin Weber, mutta laadukkaita.

    Yli kymmenen vuoden kokemus nykyisestä, eikä juuri minkäänlaista kulumaa vielä.


    [​IMG][​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 30.5.2018
  11. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Sellaista en ole nähnyt, missä ei olisi lankaa ainakin lähettimelle saakka.

    Jännä ilmankierto pelkästään "yläkautta". Toimiiko hyvin?

    iGrilli 2:n anturien tunnistemerkkien materiaali on jotain kumimaista ?! Ja anturi jää kuvun sisään.

    Screen Shot 2018-05-14 at 1.13.13.png
     
  12. Miyn

    Miyn

    Liittynyt:
    7.4.2010
    Viestejä:
    27
    Likes Received:
    0
    Pari nopeeta kysymystä:

    1. Onko normaalia, että kun kaasupullosta irrottaa sen grilliin menevän osan (se josta vedetään se musta rinkula ylös ja napataan sitten koko systeemi pois) että silloin haiskahtaa hetken aikaa kaasu? Yleensä grillatessa sammutan ensin kaasun, sitten hetken päästä grillistä nupit nollille. Muutama tunti myöhemmin kun siirrän kaasupullon varastoon, niin irrottaessa pullosta tuota osaa (matalapaineensäädin?), niin kaasun haju lemahtaa.

    2. Ostin Mustangin kaasulieden (sori, ei ollutkaan Weber) http://tinyurl.com/yce5jh8o Millähän tuohon kikkailisi "levyn pienentäjän" kun tekisi mieli keitellä espressoa mutteripannulla kun puuhella tuppaa lämmittämään koko tuvan...
     
  13. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    1) Vaikuttaa normaalilta.
    2) Miksi pitää pienentää? Pieni kattila ylösalaisin tms.
     
  14. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Ketjun elintoiminnot huolestuttavan heikot.

    Pöhistelin possunkieltä ja -sydäntä. 110 astetta 7 tuntia. Sydän oli oiva, kieli OK, mutta liian tuhti suutuntumaltaan. Sydämen kanssa uutta vetoa ehdottomasti. Kielen kanssa arvon, mutta toisaalta luiskaotsa syö kyllä, jos ei itselle uppoa.

    Weberiä sen verran, että nelosjakki on siirtynyt iGrill 2:n sisuksiin. Ilmoitus, kuitti, uusi postiin!
     
    Joxuz tykkää tästä.
  15. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 597
    Likes Received:
    2 292
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Kaimmaar nyt jussina ainakin pöhisee monella.

    Ruuvasin omasta Q100:sta normaalin kaasupullon letkusarjan irti ja tilalle alkuperäinen sarja. 450 g pullo telineeseen ja grilli messiin. Tätä käyttöä varten pikkuweberin aikoinaan hommasin ja tähän se on loistava.

    Jos muistan, niin tarvinnee laittaa jotain kuvaa tuotoksista.
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  16. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 595
    Likes Received:
    2 618
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    20180622_150833.jpg
     
    Vieraissa, -skeletor- ja Joxuz tykkäävät tästä.
  17. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 597
    Likes Received:
    2 292
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Starttia odotellessa. Makkuraa sit vielä päälle. IMAG0489.jpg
    IMAG0488.jpg
     
    Vieraissa ja -skeletor- tykkäävät tästä.
  18. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Wings:
    IMG_2148.JPG

    Ribbs:
    IMG_2191.JPG
     
    Joxuz, -skeletor- ja kohtis tykkäävät tästä.
  19. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Laittelin läskiä suoraan hiilille:

    IMG_2324.JPG
     
    Joxuz ja -skeletor- tykkäävät tästä.
  20. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Liki puoli vuotta edellisestä postauksesta. Nälkään kuollaan kohta kaikki!

    IMG_0230.JPG
     
    -skeletor- tykkää tästä.

Jaa tämä sivu