Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

 1. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Piippusytytin on aika ehdoton.
   
 2. Simba

  Simba

  Liittynyt:
  29.8.2003
  Viestejä:
  697
  Likes Received:
  15
  Onnea, onnea! Grillihiilet ovat siis valmiita sinä vaiheessa kun ne ovat kauttaaltaan harmaat. Normisti tähän menee noin puolisen tuntia, piippusytyttimen hormiveto lyhentää hiilien valmistumisajan noin kymmeneen minuuttiin. Se on se syy miksi ihmiset tykkää piippusytyttimestä. Toinen syy on että ei tarvitse läträtä sytytysnesteiden kanssa vaan sytytyspala piipun alle riittää sytykkeeksi. Tarkka-aistiset kokevat että sytytysnesteistä tulee sivumakua.

  Ehkä triviaalia mutta hiilien ei tarvitse/kannata antaa palaa loppuun. Kun olet grillannut sulje alhaalta ja ylhäältä ventiilit ja laita kansi päälle, niin grilli sammuu parissa minuutissa. Grillatessa ylä- ja alaventiilejä (kolme samankokoista reikää kuin keilapallossa) pidetään auki ja se grillin läpi nouseva ilma on grillin "keuhkot". Perusvirhe jota näkee on että ihmiset luulee että hiilet käy ympäröivällä ilmalla ja alaventiili on kiinni. Sitten ihmetellään kun grilli käy vielä tunninkin jälkeen huonosti. Tai sitten alaventiili on auki mutta täysin tiiviin tuhkan peitossa. Ja joskus oon nähnyt että sekä ylä- että alaventiili on kiinni ja sitten suljetaan kupu ja viiden minuutin päästä ihmetellään miksi grilli sammui. Kun veto on kunnossa grilli ei sammu vaikka kupu olisi tunnin päällä, päinvastoin, lämmönjako on paljon parempi ja kärtsäämisriski on paljon pienempi kupu päällä. Ja tosiaan se mitä joku tuolla jo sanoi perusvirhe on latoa silmät kiiluen hiiliä melkeen arinan alareunaan asti ja sitten ihmetellään miksi ruoka kärventyi. Monta senttiä voi viisseiskassa jättää hiilien ja arinan väliin ihan hyvin, se pinta-ala on niin laaja että lämmöntuotantoa riittää aivan varmasti riittävästi kunhan grillin pohja on hiilistä peitossa.

  Mitä tarvitset musta on a) yksi (1) kinnas siihen käteen jolla käännät ruokaa, silikoniset on hyviä koska niissä on hyvä grippi ja hyvä kuumuudensieto ja b) hyvät pihdit. Hyvät pihdit eivät ole isoimmat mahdolliset, vaan semmoiset joita on helppo käyttää kinnas kädessä ja jotka ovat tarpeeksi jämäkät niin että pihtien pää ei jousta vaan sulkeutuu aina samalla tavalla. Osta ensi kinnas ja sitten se kädessä testaile erilaisia pihtejä mikä tuntuu kivimmalta.

  Ostaisin myös Weberin savustuslaatikon (23 euroa) ja savustuslastuja. Savustusta on kahdenlaista, on savustuskypsentämistä mitä esim. Huppe harrastaa (BBQ-grillit, SMC-grillit, Green Egit jne) ja on savustusmaustamista mitä itse harrastan. Savustusmaustamisessa raaka liha ihmee pintaansa noin 10 minuuttia savuaromia ennenkuin lihassyyt umpeutuvat. Savustuslaatikolla saat siis ruokaan kivan savuaromin, mutta itse kypysennys tapahtuu hiilien lämmöllä.

  Sitten tarvitset hyvän putsausharjan, esim. Weberillä on hyvä. Arinan säännöllinen putsaaminen on ihan must ja on parempi opetella tekemään se useammin kuin harvemmin koska mitä useammin sen tekee sitä helpommin mähmä arinasta irtoaa.

  Lisäksi tarvitset erilaisia omaan makuusi sopivia alkoholijuomia joita juodaan grillaamista suunnitellessa, grillaamisen aikana ja grillaamisen jälkeen. Itse suosin A-olutta ja lonkeroa, mutta tästä on luonnollisesti yhtä monta koulukuntaa kuin on suomalaisia miehiäkin.
   
 3. Erik Bruce

  Erik Bruce

  Liittynyt:
  7.4.2014
  Viestejä:
  5
  Likes Received:
  0
  Onko kertynyt kokemuksia 37cm WSM:stä?

  Onkohan tuolla astiaan laitettavalla vedellä lihan maun kannalta jonkinlaista merkitystä? Tuntuu että näillä keleillä en saa pöntön lämpötilaa tarpeeksi korkeaksi vaikka ilma-aukot on täysin auki. Sitten kun otan vedet pois niin lämpötila nousee ja sitä pystyy hallitsemaan ilmanottoaukoilla.
   
 4. Jm1

  Jm1

  Liittynyt:
  27.4.2005
  Viestejä:
  7 845
  Likes Received:
  499
  Makuun ei taida vaikuttaa, mutta tasaa lämpöä eli toimii pienenä puskurina.
   
 5. Jm1

  Jm1

  Liittynyt:
  27.4.2005
  Viestejä:
  7 845
  Likes Received:
  499
  Huppehan teetti sellaisen Jenkkityylisen offset smokerin tuossa taannoin. Mitähän sille kerty hintaa ja mahtaako olla vielä iskussa ? Onko ruostunut jne.
   
 6. Vieraissa

  Vieraissa

  Liittynyt:
  29.8.2009
  Viestejä:
  2 819
  Likes Received:
  484
  Kiitos toverit, täällähän työnnetään onnetonta mäkeen aivan sumeilematta!

  Näistäkin oli kovasti apua, saattaa olla, ettei tarvitsekaan reklamoida aivan niin usein. :)

  (Hyväntuntuiset) pihdit on. Niitä sitten kauppaan läsyttelemään erilaisilla tumpuilla.

  Kyllähän tuollakin losauttelisi.

  Vaihtoehdot harkintaan.

  Ourraid.

  Pitääkö myös hankkia tulenkestävä pipo, jos loppuillasta (silkasta kunniasta) kumartuu kohti Weberiä?
   
 7. Simba

  Simba

  Liittynyt:
  29.8.2003
  Viestejä:
  697
  Likes Received:
  15
  :kippis1: en voi vedota kuin omaan toisien kertomaan käyttäytymiseeni illemmalla, mutta allekirjoittanut suosittelee että kaikki tulenarat ja löysät vermeet kannattaa kyllä jättää pois. Aikoinaan olin niin kännissä että meni sytytysneste ja lamppuöljy sekaisin. En itse muista tästä mitään, mutta frendit sanoi että oli melko hupsun näköistä kun siinä grillin vieressä häärin muina miehinä ruokaa laittaen ja lieskat nousi hetkellisesti kahden metrin korkeuteen. Mutta tämä tapahtui siis kauan ennen Weberiä, vaimoa ja lapsia...o tempora, o mores. Those were the days...que sera, sera...
   
 8. Vieraissa

  Vieraissa

  Liittynyt:
  29.8.2009
  Viestejä:
  2 819
  Likes Received:
  484
  Kelpo ohjeitahan tuossa taas tuli :rock:

  Tää lähtee lapasesta. Jo tuli ostettua huntilla kaikkea Weber-sälää. :joulu2:
  Tuntuu ämmältä, kauhee ostohulluus iski. :)
   
 9. Percele

  Percele

  Liittynyt:
  17.2.2004
  Viestejä:
  2 927
  Likes Received:
  24
  Mä oon jättänyt sen vesikipon pois viime aikoina, turhanpäiväistä läträämistä eikä vaikuta lopputulokseen juuri mitenkään.
   
 10. Simba

  Simba

  Liittynyt:
  29.8.2003
  Viestejä:
  697
  Likes Received:
  15
  Älä sie ny turhaan. ämmä on xx+xx ja äijä on xx+xy. Se on se yksi pienen pieni y- kromosomi, joka tekee meistä miehiä. Geneettisesti on ihan ok ja ymmärrettävää jos lähtee ostaminen vähän lapasesta. Siksi toisekseen, jos impulsiivisen shoppaamisesi kohteena on Weber-sälä, niin en usko että on miestä joka ei sua tässä "hupsuttelussa" ymmärtäisi.

  Ei ainakaan tässä thredissä.

  Ugh.
   
 11. tomps123

  tomps123

  Liittynyt:
  16.4.2013
  Viestejä:
  1 199
  Likes Received:
  124
  Kaupunki:
  Kotka
  Hei te ihanan elitistiset keskiluokkatoverini!

  Kävipä niin hassusti, että aamulla herätessäni hotellihuoneesta tajusin, että nythän alkaa pääsiäinen ja se ikivanha kusiruostunut campingazi vai mikä liekään (ilmaiseksi jostain joskus saatu) on vähintäänkin hengenvaarallinen. Koska viime vuodet ovat katkerasti osoittaneet, että köyhällä ei todellakaan ole varaa halpaan, niin ajattelin aamiaista syödessäni hakea kotimatkalla Weberin. Nopsaan tuossa katselin verkkokauppa.comia ja silmääni osui kolme vaihtoehtoa, joihin raadin arvosteluja tarvitsisin:

  Spirit Classic E-310 600€
  Spirit original E320 - GBS 800€
  Genesis E-310 1000€

  Minkä näistä juuri sinä ostaisit, ja miksi?

  HUOM! Olisi aika kiire, lähden tässä parin tunnin sisään ajeleen joten iltapäivästä Weberi vaihtaa omistajaa.

  Edit 10:27

  Lisäys siis, että sivupolttimoille en anna mitään arvoa, perunat keittyy sisällä kun välimatka on lyhyt. E320 ei näköjään ole kuin päävarastolla, joten sitä en tänään saa mukaan.
   
 12. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
 13. tomps123

  tomps123

  Liittynyt:
  16.4.2013
  Viestejä:
  1 199
  Likes Received:
  124
  Kaupunki:
  Kotka
  Mitäs olennaista eroa tuossa on tuohon e-310 classiciin? Muuta kuin alakaapiston ovi.
   
 14. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
 15. priority

  priority

  Liittynyt:
  14.1.2008
  Viestejä:
  99
  Likes Received:
  0
  Weber-käyttäjä täälläkin. Grillinä One-Touch 57cm Premium Plus, eli premium täydennettynä paremmalla kansipidikkeellä ja charbasket brikettikoreilla. Tuo kansiteline on ehdottomasti hintansa arvoinen lisä, mutta brikettikorien käyttö on jäänyt vähemmälle. Alkuun noita tuli aina käytettyä epäsuorassa grillauksessa, mutta nykyisin tulee vain laitettu briketeistä keot grillin reunoille ilman koreja. Lisäksi kerääntynyt noita Weberin lisäosia ja grillaustarvikkeita (57cm teräksinen wok-pannu, olutkanateline, ribs-teline, pikalämpömittari, piippusytytin ja erinäisiä lastoja ja marinointiastioita). Weberin lisäksi löytyy pihakeittiöstä valugrilli, mutta kannen puutteen vuoksi tuo on soveltuu lähinnä suoraan grillaukseen.

  Weberin laatuun täytyy olla kyllä tyytyväinen. Ikää grillillä on about 5 vuotta ja ainoa riikkoontunut osa on ollut löystynyt kansitelineen mutteri joka pääsi löystymään ja hukkumaan. Paikallisessa ruuvitalossa maksoi 25 senttiä uuden tuumakierteisen mutterin hakeminen tilalle. Maalipinnaltaan grilli on edelleen kuin uusi, vaikka onkin vuoden ympäri ulkona ilman suojaa.

  Pääasiassa tulee tehtyä epäsuoraa low&slow barbequeta (pulled pork, ribsit, kokonainen kana) ja kalan savustusta. Kesäisin grilli on käytössä 2-4 krt/vko ja talvisin noin 1 krt/kk. Talvigrillauksen kohokohta on tietenkin SuperBowl, jolloin aloitellaan grillausvalmistelut sunnuntaina puolenpäivän aikaan, jotta safkat on pelin alkuun mennessä valmiina. Uudet naapurit aina ihmettelee tuota talvigrillausta, ajankohtaa ja grillauksen kestoa - etenkin jos sattuu olemaan se -20C pakkasta. :)

  Tarjouksista puheenollen, tuli käytyä vaimon kanss Haaparannassa Ikea-ostoksilla ja viereisessä ICA-marketissä näkyi olevat tietyt Weberit edullisempia kuin Verkkokaupassa. Esimerkiksi 57cm premium oli muistaakseni 1699 SEK (~187€) ja 57cm premium plus 1999 SEK (~220€).
   
 16. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Se on aika painava, yli 200 kiloa, pinta ruostunut mutta iskussa toki.

  37cm WSM savustelin ribsejä ja hyvin kesti lämmöt oikeassa pykälässä 8 tuntia.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 17. tomps123

  tomps123

  Liittynyt:
  16.4.2013
  Viestejä:
  1 199
  Likes Received:
  124
  Kaupunki:
  Kotka
  Ei ollut gigantissa Original e310, joten matkaan lähti Original e320 hintaan 749€.

  Maukasta pääsiäistä!
   
 18. Simba

  Simba

  Liittynyt:
  29.8.2003
  Viestejä:
  697
  Likes Received:
  15
  Niin se piti vielä kertoa Vieraissalle että grillihiilien laatu on oleellinen tekijä onnistumisessa. Onneksi tässä hinta korreloi. Halvat Rainbowt on huonoja koska hiili on niin pienijakoista ja pölyistä että se palaessaan tukehduttaa grillin. Hyvä hiili on selkeitä könttiä joiden välistä ilma pääsee juoksemaan ylös.
   
 19. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  11 742
  Likes Received:
  1 705
  Näyttää ihan paskalta. Ei varmaan ollu edes hyvää?
   
 20. Jm1

  Jm1

  Liittynyt:
  27.4.2005
  Viestejä:
  7 845
  Likes Received:
  499
  Täyttä paskaa nuo oli, heitettiin roskiksiin ja ajettiin Hupen uudella Skodalla lähimpään Mäccäriin hakeen euron juustot ilman juustoa.
   

Jaa tämä sivu