Weber -käyttäjien oma ketju

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 8.4.2014.

  1. Samwaiss

    Samwaiss

    Liittynyt:
    17.12.2011
    Viestejä:
    420
    Likes Received:
    8
    Sukupuoli:
    Mies
    ^ Kaikki täällä kirjoittavat saavat peräsuolisyövän elinaikanaan. Minä myös..prööts!
     
  2. Simba

    Simba

    Liittynyt:
    29.8.2003
    Viestejä:
    697
    Likes Received:
    15
    Aika semiä tuo yritys musta oli. Esimerkistä viisastuneena mietin miten tämä homma oikeasti pitää tehdä. Heitin Weberin sillalta alas ja potkin fillarillani josta puuttuu ketjut mäkkäriin ja tilasin hampurilaisen ilman pihviä. Laitoin sinne väliin tuhkaa jota oli jemmannut weberistä taskun pohjalle ennen kuin nakkasin sen lampeen.
     
  3. tomps123

    tomps123

    Liittynyt:
    16.4.2013
    Viestejä:
    1 199
    Likes Received:
    124
    Kaupunki:
    Kotka
    JUMALAUTA!!

    Lähtee weeberi napista joka kerta! Naureskelin alkuun noille flavour barseille, mutta nehän on maailmanhistorian paras keksintö! Nyt vuorossa possut ja ehtoosta burgereille biffit.

    Kukaan muuten hankkinut sitä pihviprässiä?
     
  4. PormestariSisu

    PormestariSisu

    Liittynyt:
    10.8.2012
    Viestejä:
    291
    Likes Received:
    13
    Niin se on, taaskin talven jälkeen kertapainalluksesta grilli tulille. Naapurustosta kuuluu naksutusten äänivalli perkeleiden säestämänä kun isännät kuola suupielessä koittavat saada niitä campingazejaan ja muita rimpuloita lämpenemään.
     
  5. Juffe81

    Juffe81

    Liittynyt:
    28.12.2003
    Viestejä:
    314
    Likes Received:
    66
    Sama. Naapuri kantoi Landmannin varastosta ja napsutteli sitä aikansa käyntiin. Ei lähtenyt niin haki tulitikut sisältä. Oma Weeberi oli koko talven terassilla lumen alla ja ykkösellä käyntiin. Hain muuten Weberin essun, nyt kelpaa pullistella naapureille.
     
  6. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 819
    Likes Received:
    484
    Ei pysty ottamaan ihan eksaktisti kantaa, kun linja-autorahti on tuonut vasta sytyttimen kera hinkkausharjan sekä hivenen hiiltä ja savustuslastuja - puolet vermeistä on vielä tietymättömissä. Mutta iloluonteisesti näyttää hyvä hiili sytyttimessä palavan ja sankka savu nousevan oivasta, mielevästi kostutetusta puulastusta. Täytyy pian ostaa toinen säkki ehtaa mustaa ja pari rasiaa savustavaa.

    Mutta mikä sen ihme vispilän tarkoitus on siinä sytyttimessä, siis sen kahvan kupeeseen kääntyvän härpäkkeen?
     
  7. Ripe

    Ripe

    Liittynyt:
    17.4.2002
    Viestejä:
    2 584
    Likes Received:
    9
    Yhden ainoan kerran on weberi ollut käynnistymättä ekasta napsusta, ei tosin lähtenyt seuraavillakaan käyntiin. Jouduin siis käyttämään tikkuja ensimmäisen kerran. Joku ihmeen kostee ilma oli iskenyt päälle viime syksynä, tiedä sitten mitä siinä sählättiin.

    Talven jäljiltä toki ykkösellä käyntiin!
     
  8. D.Yates

    D.Yates

    Liittynyt:
    7.1.2004
    Viestejä:
    13 094
    Likes Received:
    733
    Pitäis hiiligrilli uusia ja päästää 15-vuotias Landmann hyvin ansaittuun viimeiseen lepoonsa. Jos sitä oikein weberin laittais, kai se saman kestää kuin Landmannikin?

    Tämmösiä pula-ajan mallejakin näemmä on, mahtaako tuosta olla mihinkään, muotokin heti erilainen kuin herrasmalleissa: Weber Compact 47 brikettigrilli - Gigantti

    Jos kuitenkin 47 senttisen onetouchin laittas. Premiumissakos tulis sitten lämpömittari, oletteko pitäneet hyödyllisenä?
     
  9. Timias

    Timias

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    2 313
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    Vanhemmat osti tuollaisen Weberin spirit e 310 originalin ja paistelin sillä tänään kanan sisäfilettä. N. 15 min paistamisen jälkeen pinta muistutti lähinnä feta-juustoa väriltään ja hennot vaaleanrsukeat paistojäljet oli pintaan tullut. Suurin osa ajasta kansi kiinni ja kaksi poltinta koko ajan täysillä. Missä vika? 200e halpisgrillilläkin saa sentään värin pintaan. Sama homma makkaran kanssa, ei tahdo väriä tulla pintaan. Toki ne sisältä kypsyy ja lämpenee kannen ollessa kiinni. Tuntuu, kuin olisi jotain tukosta polttimoissa. Vai pitääkö tuossa oikeasti kanaakin paistaessa pitää kaikki 3 poltinta täysillä, että saa jotain aikaiseksi?
     
  10. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 845
    Likes Received:
    499
    Grilli kuumennetaan kuumaksi ennen kuin alotetaan grillaaminen. Täysille tietysti jokainen poltin, jos tarvitaan kovaa lämpöä nopeaan kokkaukseen. Vika ei ainakaan ole grillissä jospa siitä ynnäisit 1+1 yhteen.
     
  11. Timias

    Timias

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    2 313
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    No sen verran minäkin ymmärrän, että toki se grilli on kuumennettu, ennen grillaamisen aloittamista. Edellisillä halpisgrilleillä on tähän asti onnistunut grillaaminen huomattavasti tehokkaammin vaikka vain kahdella polttimolla.
     
  12. e_o

    e_o

    Liittynyt:
    2.9.2006
    Viestejä:
    491
    Likes Received:
    4
    Ja olihan ne nupit varmasti täysillä, eli länteen päin, eikä esimerkiksi minimillä, siis rajoittajaa vasten...
     
  13. Timias

    Timias

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    2 313
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    Kyllä ne oli. :) Täytyy käydä ensi kerralla kaikki letkut läpi, ettei sieltä löydy vuotoja/tukoksia, jotenkin vaisun oloiselta tuntuu.
     
  14. tomps123

    tomps123

    Liittynyt:
    16.4.2013
    Viestejä:
    1 199
    Likes Received:
    124
    Kaupunki:
    Kotka
    Mulla on se sivukeitillinen original, e320. Kyllä meillä ainakin onnistuu kahdella polttimella ruskistaminen/polttaminen. Laitan grillin tulille, kaikki polttimot täysille ja lämpötila sinne 200-250 astetta. Sitten vaan lihat ritilälle, sihahdus vaan kuuluu ja jos flavour barseile tippuu öljyä/nesteitä niin ne syttyy välittömästi palamaan, joten kyllä siellä lämpöä on.
     
  15. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 845
    Likes Received:
    499
    Halpisgrilleissä monesti on pistemäisempi lämmönjako joka periaatteessa on hyvä tietyissä asioissa, mutta osaamaton sitten polttaa kaiken karrelle.
    Halvassa grillissä saattaa olla erityisen kuumalla lämpötilalla paistamiseen osittain paremmat mahdollisuudet, kaverillakin on 60e kaasugrilli ja polttimet hajalla joten tulee isolla liekillä. Lisäksi polttimet on heti paistoritilän alapuolella, ei samaa kuumuutta saa normaali weberillä mitenkään.
     
  16. Frank Drebin

    Frank Drebin

    Liittynyt:
    16.5.2008
    Viestejä:
    634
    Likes Received:
    2
    Joo, mutta kyllä kanafileen nyt pitäisi silti olla vartissa ennemminkin jo palanut/kuiva kuin valkoinen. Tyhmähkö arvaus, mutta onhan kaasupullossa nestettä, ja letkut kunnolla kiinni..? Ja pullon päästä venttiili kunnolla auki..
     
  17. båtsman

    båtsman

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    1 127
    Likes Received:
    247
    Minkäs kokoinen kaasupullo tossa on kiinni ?
     
  18. Timias

    Timias

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    2 313
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    Halpisgrillissä tahtoi tosiaan olla sitä ongelmaa, että se poltti karrelle hyvin nopeasti, koska liekit pääsi käytännössä nuolemaan grillattavaa suoraan, kun ne lirpakkeet polttimoiden päällä paloi puhki. Weberissä nämä flavour barit (??) ei tosiaan päästä liekkiä ylös asti, mikä on tietysti hyvä, kun ei pala samointein ja varmasti kypsyy paremmin, mutta en tiedä peittävätkö ne hieman liikaa, kun ei tahdo itse liekkiä edes nähdä niiden lomasta?

    Pullo on 11kg ja käsivaralla arvioiden pullossa on noin puolet nestettä jäljellä. Letkut täytyy tosiaan käydä nyt vielä läpi, ne oli kuulemma olleet paketista avatessa kiinni valmiina, eli ei tarvinut itse alkaa niiden kanssa askartelemaan.
     
  19. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 845
    Likes Received:
    499
    Voit helposti ottaa flavorbarit pois ja testata sillä tavalla, raakaa lämpöä pitäisi olla enemmän näin tarjolla. Kuulostaa kieltämättä erikoiselta tuo ongelma. Tarkista nyt mittarista vielä seuraavalla kerralla että grilli varmasti on kuuma eli 250-300c.
     
  20. Timias

    Timias

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    2 313
    Likes Received:
    22
    Sukupuoli:
    Mies
    Itseasiassa tänään testailin makkaran kanssa ja lämmitin grillin kolmella polttimolla yli 250 asteiseksi, pistin makkarat sisään, sammutin kolmannen polttimon ja pidin lämpöjä tosiaan yli 200 asteessa koko ajan. Kyllähän ne paistui ja sai sitten lopulta väriäkin pintaan, mutta kyllä niitä sai hyvän tovin grillata. Kantta vaan ei parane hirveästi availla. Sellasta kunnon sihahdusta ei kyllä vieläkään tullut, kun makkarat grilliin laittoi, mutta esim. naudan pihvillähän sen vasta huomaa, miten kuuma ritilä on. Pahaa pelkään vain, että vaikka grillin sisälämpö on yli 250 astetta, niin naudanpihvistä valuu nesteet pois, kun ritilä ei ole tarpeeksi kuuma. Sen näkee sitten aikanaan. Flavour-barit vaan näyttää melko julmetun kokoisilta tuohon grilliin, muissa grilleissä on ollut huomattavasti pienemmät ja liekit lämmittää ritilää suoraan, mutta ei niitä viitsisi poiskaan ottaa, kun ihan funktionaaliset ovat. Ei sillä, hyvää safkaahan tuolla on tähän asti saanut.
     

Jaa tämä sivu