1. Pakkotoiston shopissa -15% KAIKKI! SHABOOM

Yksi helvetin iso maahanmuuttokeskustelu

Viestiketju osiossa 'Talous, politiikka, uskonto' , aloittaja Kalmaaja, 20.12.2003.

 1. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Ei pakolaisrikolliset kuulu Suomen vankilaan. Jos ei kotimaahan pääse niin Putin varmaan ottaa sopivaa korvausta vastaan Siperiaan. Kyllä varmaan alkaa se kotimaankin portti aukeamaan jos tarjotaan oikeita vaihtoehtoja. Yhtään rikollista ja rähisijää ei täällä kuulu hyysätä. Jos ei ole tyytyväinen siihe mitä saa (pitäisi olla tyytyväinen siihen että on lämmin asumus ja lämmin ruoka) niin suksikoot oikesti sinne mistä tulivatkin. Elintasoa tänne pakoon tullaan, se tässä on ongelma.
   
  Maire86 tykkää tästä.
 2. reenailija

  reenailija

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  25.7.2005
  Viestejä:
  3 887
  Likes Received:
  517
  Sukupuoli:
  Mies
  Mä en ymmärrä, miksi se oli meidän velvollisuutemme, meidän taloudellisessa tilanteessamme, ja kun maailmassa on niin monta muuta valtiota, mitkä eivät auta mitenkään, tarjota pakolaisille korkeampi ja parempi elintaso kuin kriisialueiden lähellä olevilla pakolaisleireillä? Miksemme voi osallistua tukemalla leirejä, ja varmistamalla, että niissä on paremmat olosuhteet? Mikseivät ihmiset voi olla tyytyväisiä siihen, että henki pysyy, odotellessaan sodan päättymistä?

  Pakolaiset tulevat tänne lähinnä Irakista, onko siellä todellakin hengenhätä joka puolella, vai löytyisikö rauhallisempaakin lääniä? Muut maat eivät pahemmin hyväksy irakilaisten turvapaikka-anomuksia. Ilmeisesti Suomikin on tarkistamassa kantansa kyseistä aluetta kohden...

  En haluaisi olla ennakkoluuloinen ja uskoa ihmisistä pahaa tutustumatta heihin, mutta valitettavasti se on totuus, että pakolaisten vyöryt tuntuvat suuntautuvan sellaisiin maihin, missä saatavat ilmaiset tuet ovat korkeimmillaan. Ja se on toki luonnollista ja järkevää toimintaa, niin minäkin tekisin. Ja tämän vuoksi uskon, että usealla näistä on suunnitelmissa lähinnä asuskella ilmaiseksi, kuultuaan tarinoita siitä, miten ilmaiselämä täällä Euroopassa tietyissä maissa on mahdollista. Ja kun sitä rahaa tosiaan ilmaiseksi tulee ja on ilmainen hyvä asunto, niin se työnhaku on lähinnä vitsi, koska se voi olla vitsi, koska mm. meillä systeemi on sellainen. Ja onko täällä todella niin paljon tarvetta matalan palkkatason työvoimalle, kun kaikkea tunnutaan ajavan alas tällä hetkellä, tuskin on.

  Tässä on nyt elintasosurffarit havainneet hyvän sauman esim. juuri rannalle huuhtoutuneen pikkupojan kuvien myötä eurooppalaisten sympatioiden avauduttua, tulla itkutarinoineen leveämmälle ja usein ilmaiselle leivälle.
   
  Dona tykkää tästä.
 3. Ronne

  Ronne

  Liittynyt:
  25.9.2004
  Viestejä:
  117
  Likes Received:
  32
  Olen tässä ihmetellyt missä kohtaa ajattelu suvakkien ja itseni kohdalla lähtee täysin eri teille. Päädyin siihen lopputulokseen, että ihan alusta alkaen. Otos on toki pieni, mutta nämä suvakit joiden kanssa olen jutellut, kuvittelevat että tulijoilla on ihan samanlaiset arvot kuin heillä itsellään tai suomalaisilla yleisesti. Itse kallistun tälle kannalle http://yle.fi/uutiset/kiintiopakola...joiden_jopa_mahdotonta_sopeutua_tanne/8331362

  Yleisin kommentti onkin, että ihmisiähän hekin ovat (mitä en tietenkään kiellä) ja tuolla sitten kumotaan lopulta kaikki faktat mitä koittaa esittää. Eikä niitä faktoja mun mielestä edes tarvitse ladella pöytään mitenkään paljon. Ihan irakista kotoisin olevien tulija määrä ja heidän tämänhetkinen työllistymisprosentti riittää. Jo tuo on minulle itselleni ihan tarpeeksi vastustaa tätä menoa. Kustannukset nousevat järjettömän korkeiksi kun maahan jää tällä tahdilla vuosittain vähintään 10000 irakilaista. Onhan niitä muitakin kuin vain kustannukset, mutta ne ovat ihan sellaisia henkilökohtaisia juttuja joita on turha koittaa kellekään perustella. En vain arvosta oikein mitään islamilaisessa kulttuurissa ja uskonnollisuus on itselle iso hyi helvetti. En näe tulijoita rikkautena kulttuurillisesti enkä taloudellisesti. Näen vain taakan, taakanjaostahan tässä puhutaankin jatkuvasti.

  Mitä hyvää tästä seuraa? Vaikka yritän, en näe tilanteessa mitään positiivista. Voisiko joku valaista? (Älä sano että luovat työpaikkoja ja pelastavat suomen talouden, sillä siihen en ole nähnyt vielä yhtään argumenttia, pelkkiä mielipiteitä ja niillä ei oikein voi ratsastaa kun puhutaan reaalimaailmasta)
   
 4. Cooper

  Cooper

  Liittynyt:
  22.1.2004
  Viestejä:
  6 887
  Likes Received:
  853
 5. SirMax

  SirMax

  Liittynyt:
  31.8.2003
  Viestejä:
  3 772
  Likes Received:
  76
  Suomessa on vaikka kuinka paljon asunnottomia suomalaisia, osa on jopa alaikäisiä, kokemusta on! Eräs henkilö joutui aikoinaan vetää nostopipot päähän ja foliokassit käteen ja marssii syppeihin ja koppeihin nostaa rahaa kun oli asunnoton SUOMALAINEN, ja ei ollut päihdeongelmia tai muuta tämä kyseinen henkilö tietenkin lopulta maksoi myös hinnan näistä asioista.
   
 6. Ronne

  Ronne

  Liittynyt:
  25.9.2004
  Viestejä:
  117
  Likes Received:
  32
  Aivan helvetin perseestä keksiä tollaisia satuja ja tuolla annetaan ylenannolle vain lisää pyssyjä nujertaa kritiikki maahanmuuton nykytilaa kohtaan. Mutta täysin merkityksetön asia kuitenkin kokonaiskuvassa. Mielestäni huolestuttavampaa on ylen uutisten räikeä manipulointi kuin yhden huomionkipeän ihmisen valheellinen purkaus.

  Kuten http://yle.fi/uutiset/saksan_tiedus...itumassa_turvapaikanhakijoita_vastaan/8335968

  Pertti Rönkkö toteaa saksassa asuvana toimittajana uutisesta seuraavaa:
  "Ihan mielenkiintoinen juttu, mutta tekijältä on jäänyt ehkä kiireessä pari asiaa huomaamatta. Saksan sisäisen tiedustelupalvelun johtajan ehdottomasti suurin huoli oli jutussa mainitussa Deutschlandfunkin haastattelussa, että turvapaikanhakijoiden mukana maahan voi tulla islamilaisia terroristeja. Tiedustelupalvelu pitää vaaraa suurena, koska kaikkia tulijoita ei rekisteröidä, eikä myöskään aina tiedetä, mitä kautta he ovat saapuneet. Toinen suuri huoli tiedustelupalvelun johtajalla oli haastattelussa salafistien kasvava vaikutus turvapakanhakijoiden valtaosaan, nuoriin muslimimiehiin. Hän pelkää, että näistä tulee uusia jäseniä salafistien riveihin. Hän on myös huolissaan sekä ääroikeiston että äärivasemmiston kasvavasta vastakkainasettelusta pakolaisasiassa ja sanoi, että on oltava valppaana, etteivät äärien hyökkäykset muutu terrorismiksi. Mitä Ylen jutussa mainittuun Leipzigin tapaukseen tulee, niin siellä väkivallasta niin mielenosoittajia kuin poliisiakin kohtaan vastasivat äärivasemmistolaiset ryhmittymät, kuten myös saksalaiset mediat ovat yhtenevästi raportoineet."

  Hiukan ideologisesti väritetty tämä ylen uutinen.
   
  Castor Rollins tykkää tästä.
 7. Fast83

  Fast83

  Liittynyt:
  7.5.2003
  Viestejä:
  389
  Likes Received:
  35
 8. cisco

  cisco

  Liittynyt:
  4.2.2003
  Viestejä:
  6 478
  Likes Received:
  1 973
  Sukupuoli:
  Mies
  reenailija tykkää tästä.
 9. Kaapeli

  Kaapeli

  Liittynyt:
  27.2.2004
  Viestejä:
  5 832
  Likes Received:
  57
  En ole missään vaiheessa sanonut noin. Sanoin, että sellaista turvapaikanhakija odottaa ja toivoo saavuttavansa täällä.

  Turvapaikanhakija ei siis hakeudu Suomeen, koska täällä on niin helvetin hienot vastaanottekeskukset jossain keskellä metsää vanhalla kasarmilla (kuten jotkut täällä väittävät), vaan siksi, että he haikailevat suomalaistan elintasoa.

  Vastaanottokeskusasuminen ei ole kuitenkaan se, joka turvapaikanhakijoita tänne houkuttelee vaan aivan muut asiat.
   
 10. Kaapeli

  Kaapeli

  Liittynyt:
  27.2.2004
  Viestejä:
  5 832
  Likes Received:
  57
  Joo, tietty poliisikin jälleen mukana salaliitossa. :confused:

  Mietitäänpä nyt tuon koko stoorin uskottavuutta:

  - Mies väittää joutuneensa ryöstöyrityksen kohteeksi ja hakanneensa nämä ryöstäjät "teho-osastolle".
  Kysymyksiä:
  1. Kuinka nämä väitetyt ryöstäjät ovat päätyneet vakavasti loukkaantuneita sairaalaan ilman, että poliiseja on kutsuttu rikospaikalle? Tällaisissa vakavissa väkivaltatapauksissa hälytyskeskus sekä ensihoitohenkilöstö pistää automaattisesit ilmoituksen poliisille.
  2. Kuinka tämä uhri voi väittää tietävänsä, että hänen ryöstäjänsä ovat teho-osastolla kyseisenä ajankohtana? Onko hän kenties käynyt sairaalassa tervehtimässä ja katsomassa näitä? Pahoinpitelyn uhrien terveydentilasta tuskin normaalisti tiedotetaan tekijälle ainakaan sairaalan toimesta.
  3. Kuinka poliisi ei olisi ottanut lausuntoa ja vienyt mahdollisesti asemalle kuulusteluihin kyseistä henkilöä, jos hän on kerran hakannut jonkun teholle? Tällaisesta ei tarvitse edes tehdä rikosilmoitusta, vaan koska pahoinpitely ja ryöstö ovat yleisen syytteen alaisia rikoksia, kirjaa poliisi ne aina ylös.
  4. Uhri väittää olleensa yhteydessä asianajaansa. Kuka soittaa ryöstötapauksessa ensin asianajalle (niinkuin tuollaisella tyypillä sellaista olisi...) ja käy kuitenkin ilmoittelemassa poliisille muutaman päivän päästä joutuneensa rikoksen uhriksi/osapuoleksi?
  4. Kuinka poliisi ei ollut kuullut mitään koko tapauksesta maanantaiaamuna, vaikka tämä kaveri luetteli jo pari päivää aiemmin mistä rikoksista tämän tapauksen osapuolia epäillään?
  5. Kuinka poliisi kuuli ensimmäisen kerran tapauksesta vasta silloin, kun YLE oli soittanut poliisille ja tiedustellut asiasta sekä kun poliisi oli tämän seurauksena lähettänyt partion haastattelemaan uhria?

  Eiköhän homma mennyt jälleen kerran näin:

  - MVLehti julkaisi jonkun paskanpuhujan FB-päivityksen "uutisena" tarkastamatta millään tavalla tarinan totuudenmukaisuutta ulkopuolisista lähteistä -> Hurrataan kuinka MVLehti on hieno ja rehdein media koskaan.

  - Jokin oikea media (tässä tapauksessa YLE) tarttui uutiseen, teki journalismin hyvän tavan mukaisesti taustatyötä haastattelemalla sekä väitettyä uhria että poliisia. Tämän perusteella se uutisoi löydöksistään, jonka perusteella siis ilmeni, että tarina oli täynnä aukkoja.
  -> Valitetaan kuinka YLE on salaliittoa ylläpitävä mokuttaja roskamedia, koska se ei julkaise random FB-postauksia "uutisina" tutkimatta ensin niiden taustoja sekä totuudenmukaisuutta.

  Hupaisinta tässä ei ole se, että MVLehti erehtyi (as usual), vaan se, että se jatkaa edelleen saman tyypin hätävalheiden julkaisua väittäen niitä edelleen täysin ilman taustatutkimusta "totuudeksi".
   
 11. Ronne

  Ronne

  Liittynyt:
  25.9.2004
  Viestejä:
  117
  Likes Received:
  32
 12. Kaapeli

  Kaapeli

  Liittynyt:
  27.2.2004
  Viestejä:
  5 832
  Likes Received:
  57
  Kannattaisi jättää koko MVLehti omaan arvoonsa. Joka on siis ensisijaisesti viihdearvo.

  Jos haluaa jotain vaihtoehtonäkemyksiä, niin lukee sitten vaikka Rähmispossua. Sielläkin on korkeamman tasoista journalistiikkaa ja vähän nähty vaivaakin juttujen eteen.

  Tai jos oikeasti on uusnatsi (kyseinen aviisi mainostaa sekä julkaisee avoimesti uusnatsien SVL:ää ja Magneettimediaa), niin siinä tapauksessa MVLehden roska on juuri itselleen tarkoitettu.
   
 13. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 777
  Likes Received:
  2 386
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Hauskinta tässä on se, että puutut vaan toisen osapuolen uutisiin mediakriittisesti. Se mikä näissä hommissa on totuus, on se mitä ihminen haluaa uskoa.

  Itse pidän YLE:ä sekä MV-lehteä täysin ääripäisinä julkaisuina. Yle muovaa positiiviseen suuntaan asenteita ja MV-lehti negatiiviseen. Itse koen, että moista YLE:ä kohtaan tarvitsee olla propagandainen MV-lehti. Onhan se YLE samaan tapaan omia asioitaan ajava. Hyvä vain että saadaan asioihin muutakin perspektiiviä, kuin se, mitä valtaväestö lukee ja tuputetaan. MV-lehden tehtävä onkin omasta mielestäni saada ihmiset oikeasti tutkimaan näitä asioita, eikä vain uskoa mitä HS tai YLE kirjoittaa.

  Sekä MV-lehti julkaisee paljon tietoa maahanmuuttajiin liittyen, jota kukaan muu ei julkaise.
   
  Dona, cisco ja start tykkäävät tästä.
 14. Percele

  Percele

  Liittynyt:
  17.2.2004
  Viestejä:
  2 927
  Likes Received:
  24
  Ei se ole mikään lehti vaan juorublogi.
   
 15. NHB

  NHB

  Liittynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  4 862
  Likes Received:
  578
  Sukupuoli:
  Mies
  MV saattaa kuitenkin joskus syyllistyä vapaaseen tiedonvälitykseen, mutta Ylen asema propagandan tuottaja on lailla määrätty ja verovaroin tuettu.
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/05/ylen-toimintaperiaatteet
   
 16. cisco

  cisco

  Liittynyt:
  4.2.2003
  Viestejä:
  6 478
  Likes Received:
  1 973
  Sukupuoli:
  Mies
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1443496414307.html

  On tosiasia, että naiset ja lapset ovat suojattomia. Tilanne on mahdollisuus miehille, jotka pitävät naisia alempiarvoisina ja kohtelevat yksinäisiä naisia ”vapaana riistana”. Seurauksena on useita ilmoituksia raiskauksista, seksuaalisista hyökkäyksistä ja enenevissä määrin pakkoprostituutiosta. Nämä eivät ole yksittäistapauksia, muun muassa Daily Mailsiteeraa kirjettä.

  Onneksi mekin saadaan näitä eläimiä tänne Suomeen
   
 17. Kaapeli

  Kaapeli

  Liittynyt:
  27.2.2004
  Viestejä:
  5 832
  Likes Received:
  57
  Pohjustin arvioini nimenomaan journalistiikan tasoon. Journalistisesti tasokas julkaisu harvemmin julkaisee valheita, koska se tekee oikeaa tutkimustyötä uutisten ja artikkeleiden eteen. Ja jos sillä tapahtuu lipsahdus esimerkiksi väärässä tiedossa, se julkaisee oikaisun.

  Kuvankaappauksen pasteaminen jostain FB-päivityksestä tai blogista ei ole journalistiikkaa.

  Uutisjutun tekeminen käyttäen mielellään useampaa eri luotettavaa sekä varmistettavaa lähdettä, haastattelemalla itse jutun osapuolia ja tekemällä taustatutkimustyötä stoorin eteen on journalistiikkaa.

  Jos haluat niin voi pasteta sinulle hyvän uutisartikkelin ja huonon esimerkiksi.

  Tässä on hyvin laadittu journalistisesti tasokas artikkeli:
  http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1435543293911

  Tässä on journalistisesti esikoululaisen laatima "artikkeli":
  http://mvlehti.net/2015/09/27/lukija-suunnitelma-eu/

  Huomaatko eroa?
   
 18. Percele

  Percele

  Liittynyt:
  17.2.2004
  Viestejä:
  2 927
  Likes Received:
  24
  Ja minkä vitun "toisen osapuolen"? YLEn ja jonkun helvetin juorublogin vertaileminen keskenään ei ole ihan täyspäisen hommaa...
   
 19. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 777
  Likes Received:
  2 386
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Tottakai noissa on eroa, mutta kun ei niitä tosiaan voi oikein vertailla keskenään, sehän tässä onkin.

  Parempi se on, kun ihmisille on vaihtoehtoja ammentaa maailmankuvaansa. Se kuinka kaiken sitten imee ilman suodatinta itseensä, onkin oma vika. Ei median.

  Harmi on vain se, että osa lukee vain ja ainoastaan toista. Eli jos luet pelkää MV-lehteä, voi maailmankuva olla pikkasen suppea. Mutta sama se on, jos luet pelkkää Hesaria, et sinä maahanmuuttoasiossa ainakaan totuutta saa. Se saatko sitä myöskään MV-lehdestä, et luultavasti. Joka julkaisulla on joku tarkoitusperä poliittisesti, se joka muuta väittää, niin on kapeakatseinen :)

  Ps. Tuo ei ole edes MV-lehden itsensä kirjoittama, vaan jo linkissäki lukee, että lukijan kirjoitus.

   
 20. Jääkuningas

  Jääkuningas

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  21.5.2005
  Viestejä:
  598
  Likes Received:
  9
  Sukupuoli:
  Mies
  Näitä maahanmuuttokeskusteluja monessa paikkaa seuraavana ihmetyttää kuinka porukka jaksaa vieläkin väitellä suvaitsevaisten kanssa näistä asioista :D. Suvakit rakastaa näitä maahamme tunkeutuvia eläimiä joka tapauksessa. keskustelu suvaitsevaisten kanssa maahanmuutosta on sama kuin yrittäisi opettaa pulun pelaamaan shakkia.
   
  Darvi tykkää tästä.

Jaa tämä sivu