Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO

2 miljoonaa kertaa luettu keskustelu forumilla laihduttamisesta.

Laihdutus on paperilla perin simppeliä eli syö vähemmän kuin kulutat. Ei kuulosta monimutkaiselta ei. Mutta voimailufoorumin ollessa kyseessä homma ei ole ihan näin yksinkertaista. Pitää huolehtia mm. proteiinintarpeesta joka on 2g/(rasvaton) painokilo, jotta ne salilla kerätyt vähäiset lihat jäisivät kroppaan. Eli kyllä me tässä kalorilain mukaan joudumme tanssimaan. Pitää vaan yrittää polttaa mahd. vävän lihasta ja mahd. paljon läskiä.

Ensin pitää kuitenkin korjata olettamus johon usein törmätään eli ollaan laihdutuskuurilla. Kuuri pitää sinäänsä paikkaansa, mutta vanhoihin tottumuksiin ei voi siirtyä tavoitepainoon päästäessä. Tämä siis jos mielesi ei tee heti muutaman kuukauden kuluttua aloittaa uutta diettiä.

Tässä en käsittele rasvanpolttoon soveltuvia termogeenejä, koska niiden hyöty on marginaalinen ellei allaolevat asiat ole kunnossa. 

Ketoilut jätän myös pois tästä, koska aloittelevalle voimailijalle/läskinpolttajalle on tärkeämpää oppia syömään kunnolla ennen kuin alkaa käyttää salamyhkäisten bodarien erikoistekniikoita.

1. Unohda helpot ratkaisut. Ei ole oikotietä onneen. Painonpudottaminen on hidasta puuhaa, kilo ja viikko maksimissaan. Jos et tuota usko, niin voit lopettaa lukemisen heti ja opetella elämään jokinorsun kropassa. Vissy/kaali/blaahblaah dietit poistaa ensin nesteen ja sitten lihakset. Tämän jälkeen alkaa läski palaa. Tosin äärimmäisen huonosti. Paino tuntuu putoavan alussa nopeasti, mutta tuo on harhaluuloa siinä suhteessa, että paino on pois nesteestä ja lihaksesta ei läskistä :(.

2. Tarkkaile mitä syöt. Pidä vaikka kirjaa syömisistäsi viikon verran ja tarkastele mitä olisi korjattavana. Lätki makroravinteet, joita ovat hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat esim. Excel-taulukkoon ja laske viikon kalorit sekä ravintoainesuhteet. Itse olen painellut menemään suhteilla p30/hh40/r30 eli makroravinteiden prosentuaalinen jakautuminen päivän kokonaiskaloreista. 30% kok.kaloreista tulee proteiineista 40%hiilihydraateista ja 30% rasvoista

3. Lisää liikuntaa. Aamuaerobista pidetään yleensä hyvänä ajankohtana rasvanpolttoa ajatellen. Eli ennen aamiasta lenkille mars. Miksi aamulla? kroppa on tyhjä hiilhydraateista, jotka ovat elimistön ensisijaista energiaa ja näin pakotat elimistön käyttämään rasvaa energianlähteenä. 

LUE LISÄÄ…

- mainos -