Untitled Document GAZOZ.FI -10% | KOODI PAKKOTOISTO
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Mikan ketju, kuvat ja uutiset.
https://www.instagram.com/mika_sihvonen/

Morjesta kaikille uskovaisille ja epäileväisille tasapuolisesti

Voisin availla muutamia kohtia podcastista sekä yleisesti mun omia ajatuksia ja näkemyksiä kisaamisesta sekä tavoitteista kilpailemisen suhteen.

Sanoin Miken podcastissa, ”et en kilpailis, jos en pärjäis näin hyvin”, oon sanonut näin aiemminkin, että mun kehitys sekä sijoitukset täytyy uran edetessä parantua ja suunta olla ylöspäin, muuten ei kilpaileminen tällä tasolla ja panostuksella olen mun mielestä enää sen arvoista ja järkevää ainakaan omalla kohdalla. Jokainenhan tulkitsee itse, mikä on minkäkin arvoista ja järkevää mutta Itse en halua jäädä pyörimään paikoilleen samoihin sijoituksiin kisasta ja vuodesta toiseen, ellei ne sitten ole finaalin sisällä pyöriviä sijoituksia korkeimmalla tasolla mutta siltikin mielenkiinto jossain vaiheessa hiipuisi ainakin itelläni jos sijoitukset tai ura ei etenisi, toki rahaa jos tulisi niin se voisi vaikuttaa motivaatioon jatkaa mutta sitä vain menee.

Jos alkaisin pyörimään paikoillani niin miettisin tarkkaan mistä syystä siellä samoissa sijoituksissa sitten pyöritään jos pyöritään ja mistä paremmat sijoitukset ja menestyminen jää kiinni? Onko se tunnettavuuden puute, voi olla mahdollista jos on täysin uusi kisaaja kansainvälisesti, mikä ei silti enää mun mielestä juurikaan vaikuta, jos sä oot hyvä niin sä oot hyvä. Voit ehkä 1-2 sijaa sijoittua jonkun taakse jos erittäin tasaista ja toisella enemmän ”nimeä” mut jos oot parempi niin en usko et vaikuttaa alentavasti 1. sijaa enempää tai yhtään enää tänä päivänä. Onko pärjääminen kiinni sitten rakenteesta, kunnosta, esiintymisestä / poseeraus teknisistä asioista, heikkouksista, massan puutteesta? Pystyykö niitä asioita korjaamaan / parantamaan niin, että sijoitukset paranisi? Monia asioita pystyy parantamaan ja korjaamaan mutta on myös joitain asioita joihin ei valitettavasti voi vaikuttaa, esim. rakenne ja genetiikka.

Oon aina pärjännyt hyvin, mikä on mua ajanut eteenpäin kisaamisessa ja antanut syyn panostaa ja kilpailla mut en mä oo aina kaikkia kisoja voittanut paitsi oman sarjan, eikä se olisi iso kynnys mulle vähän tinkiä sijoituksista kun taso kovenee, kunhan sijoitusten paraneminen olisi progressiivista. Mun sijoitukset Eliten openissa ollut ekaa kertaa Arnoldin open 2018 5. Sija, 2019 3 ja 2. Sija, 2020-2021 2. Sija ja nyt viimeisin Arnold open 2022 1. Sija. Pieni pudotus pudotus amatööri ajoista, jolloin voitin kaikki kilpailut pois lukien ihan ensimmäisen kilpailu suomessa kultsalla, joka oli open ja olin 2 sijalla. Oliko mun sijoitus silloin 2 koska mulla ei ollut nimeä vain eikö mulla ollut tarpeeksi massaa vai jokin muu syy? En tiedä, eikä sillä niin väliäkään ollut silloin

Oon osannut olla itselleni armollinen sijoituksien suhteen kilpailtaessa openissa, joka ei ole ollut mun sarja painon puolesta mutta mun kehitys ja sijoitukset ovat parantuneet joka vuosi joka on ollut mun tavoite. Kilpailin 2018-2019 myös oman sarjan kilpailuissa Eliten MM -90kg jotka voitin. 

Pro kortin voitettuani 2017 valitsin Pro leaguen sijaan Elite pro:n, jossa kilpaillut nyt 5 vuotta ja oon pystynyt olemaan täysin ammattiurheilija, eikä mun ole tarvinnut taloudellisista syistä käytännössä tehdä juuri mitään muuta kuin kilpailla, treenata, syödä ja nukkua ja ehkä vähän somettaa, eikä sitäkään kovin paljoo, jos niin olen halunnut ja samalla saaden hyvää kehitystä tasaisesti vuosi vuodelta 2017 80kg -> noin 98kg lava paino nyt viimeisimmässä kisassa 2022 josta olisin voinut olla kuivempi mutta noin 3kg / vuosi tasaisesti lihasta tullut, mikä on melko maltillinen ja hyvä tahti ollut. Toisin sanoen kilpaileminen IFBB Elite Pro:ssa ei ole kustantanut mulle mitään, päin vastoin ja oon voinut olla täysin ammattiurheilija.

Npc puolella kaikki olis ollut näinä vuosina mulle pelkkää menoa pääasiassa ja olisin joutunut myös pitämään kilpailu taukoa useamman vuoden 2017 vuoden jälkeen kun en halunnut kilpailla tai käydä vain kokeilemassa 212 kisoja ”vajaa” painoisena.

Mulle olis ihan ok olla ensimmäisissä npc pro kisoissa vaikka 5 sijalla, pettymys sekin olisi jos voitosta kilpailee mut se olis ihan ok vielä ensimmäisissä kisoissa mutta sen jälkeen sijoitusten olis parannuttava kisa kisalta 4-1, riippuen mistä parempi sijoitus jäisi kiinni ja ketä olisi ollut vastassa. Mitä parempia ja ”kovempia” kisaajia nimeltään ja fysiikaltaan voittaisin niin sen parempi mahdollisuus olisi pärjätä myös olympiassa, joka olisi päätavoite ja sen olisi johdettava siihen melko nopeasti ja melko ”helposti”, että pääsisin olympiaan kilpailemaan, siitä on kuitenkin vielä matkaa pärjäämiseen olympiassa jossa taso kovenee entisestään ja jos se on jo lähes mahdotonta tai erittäin kaukaista voittaa mitään karsinta kilpailua olympiaan ja on aina ”out of top 5” niin luultavasti itsellä hiipuisi motivaatio ja lopettaisin kilpailemisen ja olympiasta haaveilemisen muutaman vuoden sisällä jos ei parannusta sijoituksiin tulisi vaikka muuten asioita olisi parannettu ja korjattu, eikä silti sijoitukset parane niin alkaisin hyväksymään sen, ettei tämän pidemmälle päästä tällä tekemisellä ja geeneillä jos siis ns olisin ”kaikkeni antanut” puhun nyt 212 sarjasta omalla kohdalla. Eikä siinä mitään, jokainen pääsee sinne asti mihin tekeminen ja geenit riittää, ei yhtään sen pidemmälle, joillain se riittää huipulle ja joillain se jää kauemmaksi huipusta mutta sitä ei koskaan voi tietää, ellei kokeile ja mä kyllä haluan kokeilla, enkä sitä korttia halua jättää katsomatta mihin mun tekeminen ja geenit riittää järkevällä tekemisellä.

Vaikka kehitys on mulle ollut aina tavoite treenatessa ja olla isompi ja parempi kuin edellis vuonna, se riittää jos ei kilpaile mutta mulle se tarkoittaa myös parempia sijoituksia kilpailuissa, periaatteessa se on mulle itselleni melko sama kun kilpailen, et oonko parempi kuin viimeeks, jos sijoitus tai menestys ei parane, tietenkin hyvä asia jos kehitystä tullut mutta jos se ei kuitenkaan johda parempiin sijoituksiin tai vie uraa eteenpäin, niin ei se siinä yhteydessä juuri lohduta tai sillä ole edes merkitystä kilpailu mielessä mulle, jos siis mun tavoite on oikeesti kilpailla, pärjätä ja voittaa eikä vain pelkästään osallistua kilpailuun.

Tästä päästään siihen, et mikä on mun suunnitelma ja tavoite? Mun suunnitelma ja tavoite on sama kuin ensimmäisissä kisoissa ja siitä eteenpäin ollut, kehittyä ja menestyä paremmin sekä kerätä massaa fiksusti kunnes painoraja on täynnä (212) ja sitten katsotaan, mihin se riittää ja jos kaikki muu on siis kunnossa, kunto, esiintyminen, poseeraukset ja painoraja täynnä (212), niin eipä siinä ole enää mitään muuta tehtävissä tai parannettavaa pahemmin ja sillä paketilla paukutellaan sitten menemään ja päästään sinne mihin se riittää, riittääkö se pääsemään olympiaan asti, sitä ei voi tietää ennen kuin kokeilee. Mahdollisuus on tietysti kilpailla openissa jos kasvan yli 212 rajan, eikä järkevästi pysty enää vedättämään 212 rajoihin, en sano, ettenkö ikinä kokeilisi openia npc puolella mutta sanotaan näin, että mielummin kilpailisin 212 sarjassa kuin openissa mutta voisin kokeilla openia miten pärjäisin noin 100-105kg painossa, sen suurempaa massaa ei kiinnostaisi lähteä tavoittelemaan ainakaan tällä hetkellä ajateltuna.

Nyt odotan vain tulevaa tai jo käynnissä olevaa offia ja kehitystä ja toivon, että se onnistuisi hyvin ja ilman loukkaantumisia. Aamu paino on tällä hetkellä noin +-105kg paikkeilla ja offia takana vasta 3.5 viikkoa

Mulla on erittäin hyvä fiilis tulevasta offista ja uskon kehitystä tulevan hyvin, jos ei tule pahempia takapakkeja. Muuta en oo suunnitellut tarkemmin vielä kuin parantavani ”heikkouksia” ja yleisesti fysiikkaa, pää painotus on selkä ja kädet.

Seuraavat kilpailut kilpailen todennäköisesti ensi syksynä 2023 ja suunnitelmissa kilpailla useammat kilpailut, Arnoldit ja muutama muu lisäksi, mutta katsotaan ja suunnitellaan tarkemmin syksyllä mikä on tilanne, kunto ja paino.

Mitä tulee kilpailemiseen niin, oon melko voiton tahtoinen ja haluinen, jos kilpailen ja panostan siihen 100% niin haluan myös vastinetta panostukselle ja pyrin siinä olemaan paras mahdollinen minä mutta sen on edettävä muullakin tavoin kuin vain et ”sain kehitystä” tai olin ”parempi minä kuin edellisellä kerralla” se ei riitä ainakaan mulle kun puhutaan kilpailemisesta, sen täytyy johtaa myös parempiin sijoituksiin kuin edellisellä kerralla / edellisenä vuotena. Itse kilpailen kehityksen, parempien sijoitusten, titteleiden, rahan ja voittamisen tahdosta, halusta ja palosta, enkä kilpailuihin halua vain osallistu vaan haluan voittaa ja olla hyvä, mielellään paras! Odotan myös panostusta vastaavaa tulosta kilpailu menestyksessä sekä kilpailemisen täytyy antaa mulle enemmän kuin se ottaa ja kun se alkaa ottamaan enemmän kuin se antaa niin silloin on mun aika lopettaa viimeistään kilpaileminen. Tällä hetkellä se on antanut ja antaa vielä enemmän kuin ottaa.

Mun tavoite on ollut 2017 eteen päin sama, mennä eteen päin kehityksessä, sijoituksissa ja edetä uralla, sekä tavoitteena kilpailla vielä mahdollisesti olympiassa lähi tulevaisuudessa ja toivottavasti vielä myös menesty olympiassa jollain tavalla. Isoja haaveita mutta mulla on tässä vaiheessa omasta mielestä realistista vähän jo varaa haaveilla sinne pääsystä tai menemisistä vaikka sitä ei koskaan tiedä ja sinne muutama kisa vielä voitettava ennen sinne pääsyä. Kyllä mä haluan katsoa mihin asti mä pääsen mutta mulla on myös tietyt rajat ja periaatteet joita täytyy myös punnita matkalla ja yritän kaikin puoli muutenkin tehdä tätä mahdollisimman järkevästi ja tietyissä rajoissa.

Toivottavasti tää avasi hieman mun ajatuksia ja näkemyksiä mitä tulee mun kilpailemiseen ja tavoitteisiin omalla kohdalla

😊

Edellinen artikkeliPodcast 132 | Tuore IFBB PRO Niclas Pitkänen
Seuraava artikkeli30% alennusta T-paidoista ja topeista merkeiltä GASP ja Better Bodies! Voimassa sunnuntaihin saakka.