Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 10% ALENNUS NORMIHINTAISISTA KOODILLA PAKKOTOISTO

TERVEHDYS BODY-KANSA!

Olen Jan Sundell 51 v sisätautiylilääkäri ja tietokirjailija Kaarinasta. Viimeisin kirjani Hippokrateen Soturi (Docendo 2021) on tuhti tietopaketti lihasvoimaharjoittelusta, ravitsemuksesta, ravintolisistä ja lääketieteestä. Somessa minut tunnetaan nimellä Dr Body. Harrastuksiini kuuluu kalastus, soittaminen (piano ja kitara) mutta kuntosalitreenaus on varsinainen intohimoni. Olen jo pikkupojasta ihaillut lihasvoimaa ja lopullinen niitti teini-iässä oli Arnold Schwarzeneggerin toimintaleffat kasarilla. Parin satunnaisen treenivuoden jälkeen aloitin 16 vuotiaana säännöllisen kuntosaliharjoittelun. Tiesin heti ensimmäisen sarjan pumpista tai ainakin seuraavana päivänä kipeistä lihaksista, että nyt olen löytänyt jonkun todella kehittävän lajin. 35 v jälkeenkin päivän kohokohta on edelleen päästä salille. 

Osallistuin 40 v synttärieni kunniaksi fitness-kilpailuihin klassisessa kehorakennuksessa (CBB). Olen sijoittunut 2011 Fitness Classic -tulokaskilpailuissa hopeamitallille ja 2012 Masters 40 SM-kilpailuissa IV sijalle. Valitettavasti rankat dieetit ja treenit vaativat veronsa ja testosteroniarvoni eivät enää normalisoituneet. Koska oireilin voimakkaasti, päätyi erikoislääkäri aloittamaan minulle testosteronikorvaushoidon. Vointini on nyt hyvä mutta Fitness-lajeihin en voi enää osallistua. Nyt 10 v vuoden tauon jälkeen kipinä kilpailemiseen on kuitenkin taas syttynyt. Kun sitten huomasin Suomen Kehonrakennusliiton Masters 50 sarjan, tunsin sen heti omakseni.

Kisadieettiä on nyt takana 14 viikkoa ja kisoihin vajaa 8 viikkoa. Painoni on pudonnut n. 14 kg (107 kg -> 93 kg). Koska Masters 50 sarjassa ei ole painoluokkia, määrittää peilikuva lopullisen kisapainoni. Olen nyt siistissä rantakunnossa ja tässä loppuviikkojen aikana kaivetaan esille se kireä kisakunto. Salilla olen käynyt 5 kertaa viikossa seuraavanlaisella jaolla: ylävartalotyöntävät, -vetävät ja jalat. Ravintolisinä minulla on käytössä palkkarissa heraproteiini ja kreatiini.

Toivoisin pääseväni Masters 50 finaaliin eli 6 parhaan joukkoon, että saisin esittää vapaaohjelmani, mistä kovin pidän. Siinä on lännen teema. Kaikki sijoitukset tästä eteenpäin olisi kotiinpäin.

Kehonrakennus on upeaa urheilutaidetta. Teen parhaani some-kanavillani, että saisin väkeä paikalle katsomaan kisoja mahtavissa puitteissa Tampereen Tähtiareenalla 3.9. Tehkää tekin samoin. Haluan kiittää Suomen kehonrakennusliittoa kisoista ja kaikkia sitä tukevia tahoja kuten pääsponsori LOADED. 

Toivotan kaikille kisaajille hyviä treenejä ja tsemppiä kisadieettiin sekä loppuviimeistelyihin. Kehonrakentaja voittaa. Tampereella nähdään!

Kesäisin terveisin

Jan Sundell

- mainos -

Edellinen artikkeliVertin kanssa voimamieslajeja | Vertti Harjuniemi
Seuraava artikkeliKULTAJAHTI #12 | Pekka Mykrä