Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO

Tape kirjoittaa Facebookissa näin.

RAKKAUDESTA LAJIIN !!

Olen ollut Suomen kehonrakennusliiton hallituksen jäsen parikymmentä vuotta. Sen puheenjohtajana vuosia. Tänä aikana olen nähnyt kaikenlaista tapahtuvan rakkaan urheilumme parissa. 1993 silloinen kehonrakennusurheilun keskusliitto oli konkurssissa ja lainasin henkilökohtaisesti liitolle hyvin huomattavan summan, jotta liiton toiminta ja liitto yleensäkin olisi olemassa. Rakastan oikeasti tätä buritaanista urheilulajia ja monet asiat on tehty ns. rakkaudesta lajiin.
1997 järjestettiin Suomessa World Games kilpailut. Kilpailut ovat ei- Olympialajien Olympialaiset ja noissa 1997 kilpailuissa päätettiin tuleeko kehonrakennuksesta ikinä olympialaji. Kilpailut menivät mainosti ja kehonrakennuksen luvattiin olevan seuraavissa 2000 käytävissä Olympialaisissa näytöslaji, tai viimeistään 2004 Olympialaisissa. Paikalla noissa World Gameseissa oli itse kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja sekä Ben Weider. Tätä ennen oli 1992 tai1993 tullut IFBB kansaiväliseltä presidentiltä kehoitus tehdä ADT:n ja suomen kehonrakennusliiton välille sopimus testaamisesta. Kävin tekemässä Timo Seppälän kanssa sopimuksen kilpailijoiden testaamisesta. ADT huolehtikin kehonrakentajien testaamisesta oikein kunnolla. Kävin uudellen keskustelemassa Seppälän kanssa testaamisesta ja kuinka jokaisessa käryssä tai doping- jutussa vaikka ei ollut kyse kehonrakentajasta oli kehonrakentajan kuva. Vastauksena oli, että missä muussa oli lihakset paremmin esillä ja doping miellettiin aina kehonrakennukseen. Puhuimme myös testausprosentista, joka oli muiden lajien kohdalla 25 – 30 luokkaa, mutta meillä 80 % ! Teimme kehonrakennusliiton hallituksessa päätöksen irtisanoa ADT:n kanssa sopimuksen ja testauttaa ainoastaan kansainvälisiin kilpailuihin lähtijät. Kun sitten aikaa myöten selvisi, että testit kansinvälissä kilpailuissa oli mitä oli, lopetimme myös testauksen lähtijöiden kohdalta.

Ei tullut kehonrakennuksesta Olympialajia, ei edes näytöslajia lupauksista huolimatta. Henkilökohtaisesti en usko kehonrakennuksesta koskaan tulevan Olympialajia. Tällä hetkellä on suuntaus ollut, että lajeja pitäisi päinvastoin karsia ja uusien lajien pitäisi korvata vanhoja perinteisiä lajeja. Muutama vuosi sitten kansainvälinen olympiakomitea halusi pudottaa painin pois Olympialaisista. ??? Painin, joka on ollut yksi vanhimpia lajeja koko historiassa. Miksi ? Tähän on helppo vastata – raha ratkaisee. Vitut urheilullisuudesta tai muusta. Kyse on rahasta. Toinen tekijä on valta ja asema ! En edes jaksa kirjoittaa asiasta. Sanon vain yhden lauseen, lauseen jonka lähetin maililla kyseisen liiton kansainväliseen toimistoon johon yhtyi monet muut eripuolilta maailmaa. – jostain syystä välittömästi kun saat sinsen takin päälle ja harmaat housut jalkaan nousee kusi päähän – !! Tämän saman olen huomannut harvaa poikkeusta lukuunottamatta myös Suomessa. Nämä eivät oikeasti välitä tästä hienosta lajista tai kilpailijoista, vaan omasta perseestään. Ja tästä seuraukset on nähtävissä nyt esille tulleessa sopassa.

Ollessani puheenjohtaja kehonrakennusliitossa minua suoraan sanottuna vitutti monien hallituksen jäsenten laiskuus ( sininen takki ). Liito järjesti tuolloin itse SM -kisat. Noihin kilpailuihin toin Lappeenrannasta lipunmyyjät, järjestysmiehet ja jopa pumppivälineet ( kerran BBC Ry toi välineet ja siitä suuri kiitos tuolle loistavalle seuralle. Erikosikiitos sali-isäntä Iskalle ) vaikka kisat olivat Helsingissä Kultsalla. Yhdessä kokouksessa myöhemmin KP ehdotti, josko hän ottaisi järjestettäväkseen kehonrakennuskilpailut samassa kun hän järjestää Fitness ja CBB kilpailut. Ilmoitin, että en jaksa ainakaan enää lähes yksin niitä tehdä, joten se lienee paras ratkaisu. Hallitus oli tuolloin yksimielinen asiasta. Näin KP otti mös bodykiisat siipiensä alle. Tämä oli helppoa kehonrakennusliitolle. Tarvitsi tulla vai paikalle pällistelemään ja ottamaan lisenssimaksut. Tämä toimi siis hyvin tähän asti.
Ennustin tapahtumien kulun jo lähes vuosi sitten. Oli selvästi ilmassa, että kehonrakennuksesta haluttiin päästä eroon. Nyt on aika ajatella kilpailijoita ja lajia, eikä omia perseitä jokainen kehonrakennusurheilun ystävä. uutta diktatuuria tänne enää tuskin kaivataan.

Toivoisin myös vihdoin silmien avautuvan, että liitto kuin liitto, laji on sama hieno laji ja urheilijoiden liikkumista ja vapaata kilpailemista ei mikään taho voi estää. Se on jo EU- ihmisoikeuksienkin vastaista ja siitä on olemassa ennakkopäätös. Näin ollen myöskään yksi taho ei pysty tuhoamaan koko hienoa lajia!
#NAC #WABBA #NBBUI #NABBA #NPC #bodybuilding #kehonrakennus #fitness #muscle#femalebodybuilding #health #strong #tiinajylhä #nbbuifinland #nbbuigermany

- mainos -

Edellinen artikkeliPush workout with IFBB Pro Roman “Rex” Fritz
Seuraava artikkeliGET HUGE#2 | PT Vatanen