500m sisäsoutu

Viestiketju osiossa 'Aerobinen harjoittelu' , aloittaja Noreaga, 1.12.2004.

 1. QQQQ

  QQQQ

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  162
  Likes Received:
  1
  Sisäsoudussa olen kisannut, mutta voimailupuolella en. Raakayhteistulos oli parhaimmillaankin alle 700kiloa. Nyt olisi paljon heikompi, mutta 500m soudussa voittaisin sen aikaisen minäni 100-0.

  Olen ihan samaa mieltä, että se maksimivoima kompensoi tuloksia, mutta en sanoisi tuloksen siihen perustuvan. Nimittäin uskon variaation olevan varsin korkea voimamiestenkin välillä 500m soudussa, vaikka otettaisiin ihan yhtä vahvoja janttereita vetämään (mitenkähän tämäkin sitten mitattaisiin...).

  Muistaakseni ex cannonball Lönnqvist kirjoitti vetäneensä 500m n1.23,x. Oli vieläpä lajia jonkin verran harjoitellutkin. Se on mua pidempi, nuorempi ja aika hemmetin paljon vahvempi. Ja melko selkeesti huonompi tossa soudussa. Eipä oikein muuta muuttujaa tule mieleen kuin hapenottokyky. Ja tietty kivunsietokyvylläkin voi olla oma roolinsa.

  Yksi asia, mikä voi monesti unohtua, on että isoissa voimamiehissäkin on joukossa hapenottokyvyltään erittäinkin lahjakkaita kavereita. Niitä vain näkee aika harvoin tuolla Coopereita juoksemassa :). Toisaalta, kuten jto kirjoititkin, on voimamiesten perusharjoittelussakin hapenottokykyä lisääviä elementtejä.

  Eniwei, kovaa 500m sisäsoututulosta varten harjoitteleminen edellyttää oman kapeikon tunnistamista. Siihen sitten pitää treenin pääpaino kohdistaa, henkistä puolta unohtamatta. Jossain joku osuvasti kuvasi, että viimeisen kahdeksan vedon aikana soutajan on oltava valmis kuolemaan kahdeksan kertaa.
   
  jto tykkää tästä.
 2. OmaHaaste

  OmaHaaste

  Liittynyt:
  21.4.2017
  Viestejä:
  60
  Likes Received:
  19
  Sukupuoli:
  Mies
  Elikkäs pääsin moista soutulaitetta kokeilemaan työreissulla, kun hotellilla oli moinen. En ole pitkään aikaan soutanut, enkä soutulaitteella ikinä. Lapsena ja nuorena jonkin verran kun uistelemassa käynyt, mutta en niitä tähän laskisi kun aikaa siitä se 15-20 vuotta.

  Aluksi pienellä vastuksella harjoittelin vähän rytmiä ja tekniikkaa. Samalla lämmittelin, sit päätin kokeilla tämän 500m.
  Ajaksi sain 1:32:00! Ei mikään ihme aika, mutta olen tyytyväinen kun kyseistä liikettä en ole aikaisemmin tehnyt. =)
   
 3. bjanne77

  bjanne77 VIP

  Liittynyt:
  6.8.2009
  Viestejä:
  322
  Likes Received:
  31
  Sukupuoli:
  Mies
  Brian Shaw, veti vyt videolla 1.14.xx, eli kyll on miehessä voiman lisäksi aika jäätävä kestävyys :)
   
 4. Janne

  Janne

  Ikä:
  32
  Liittynyt:
  26.9.2003
  Viestejä:
  3 004
  Likes Received:
  31
  Sukupuoli:
  Mies
  En nyt reilun minsan vedosta lähtis puhumaan mistään kovasta kestävyydestä vielä.
   
 5. bjanne77

  bjanne77 VIP

  Liittynyt:
  6.8.2009
  Viestejä:
  322
  Likes Received:
  31
  Sukupuoli:
  Mies
  Nopeuskestävyys on kestävyyden alalaji, jonka merkitys on suurimmillaan lajeissa, joissa suorituksen pituus on 10–90 sekuntia. Nopeuskestävyys perustuu pitkälti anaerobiseen aineenvaihduntaan, joskin hyvä aerobinen pohja vaikuttaa myös anaerobiseen suorituskykyyn. Suoritustehon ja energiantuoton perusteella nopeuskestävyys voidaan jakaa eri lajeihin.

  Pöllin ton pätkän netistä, saa kyll olla ihan jäätävä haponsietokyky ja nopeuskestävyys kunnossa, jos meinaa 500m soutaa noin nopeeta. Toki on ukossa varmaan voimaa enemmän ku kellään muulla soutajalla ikinä :)
   

Jaa tämä sivu