Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju osiossa 'Talous, politiikka, uskonto' , aloittaja jrno2007, 8.1.2019.

 1. Mies847

  Mies847

  Liittynyt:
  1.3.2003
  Viestejä:
  3 964
  Likes Received:
  840
  Ei ole kyllä mitään käryä asuntojen varainsiirtoverotuksessa yrityksillä. Mutta on tuossa tavalliselle kuluttajalle pointtiakin, jos niitä laskettaisiin. Saataisiin asuntokauppaa elpymään ja sitä kautta työllisyyttä raksapuolelle, kun yleensä se myyjä vaihtaa aina isompaan tai uudempaan. Ostat vaikka 300ke talon, niin kyllä se 12ke valtiolle siitä, että ostat asunton jo tuntuu.
   
 2. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 831
  Likes Received:
  851
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Jos varainsiirtovero alenee, luultavasti ainakin osa alennuksesta siirtyy asuntojen hintoihin. Koska hinnat määräytyvät kysynnän ja tarjonnan mukaan. Näinollen on ihan sama kiinteistön omistajalle, oletko yksityishenkilö, AY-liike vai yritys. Varallisuuden arvo kasvaa.
   
 3. NHB

  NHB

  Liittynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  4 811
  Likes Received:
  556
  Sukupuoli:
  Mies
  Uskoitko tosiaa Antifa-Anderssonin sanovan jotain tuollaista ja tarkoittavansa sitä?

  Vasemmisto yrittää kääntää JHA:n kommentin tuollaiseksi, vaikka kommentin antaja itse on kertonut aivan muuta. Se kertoo siitä, että faktapohjalta on vaikea iskea JHA:ta vastaan ja vastapuoli joutuu alentumaan valheisiin.
   
  katharziz tykkää tästä.
 4. Mies847

  Mies847

  Liittynyt:
  1.3.2003
  Viestejä:
  3 964
  Likes Received:
  840
  Sitra laati järisyttävän muutoslistan kaikille suomalaisille – Kasvissyönti, pienempi asunto, kaikki vapaa-ajan matkat julkisilla | Kauppalehti

  Lista taitaa olla suoraan tulevan hallituksen päiväuni. On töitä mitä ei tehdä kehä 3 sisältä ja mihin ei kuljeta kimppakyydillä, bussilla tai sähköpyörällä. On myös paikkoja, mihin ei mennä julkisilla. Esim itse kalastan niin korvessa, että sinne ei todellakaan oteta mitään bussia.

  Jotenkin tuntuu, että tässä pakotetaan kaikille sitä viherpiiperöiden betonilähiöunelmaa, mistä poljetaan sitten jopolla töihin ja parvekkeella kasvatetaan vähän salaattia. Sitten pari kertaa vuodessa piknikki nurmikolla ja siinäpä se kosketus luontoon olikin. Kyllä mä hybridiautoonkin voin taipua, mutta muuten tuntuu niin vastenmieliseltä kuin vaan voi olla.

  Kai sitä on syntynyt 50 vuotta liian myöhään, kun mulle kelpais edelleen se punainen tupa ja perunamaa :rolleyes:
   
  J.S.P tykkää tästä.
 5. gonzaless

  gonzaless #sasi VIP

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  6 388
  Likes Received:
  1 917
  Kaupunki:
  Kuvitteellinen maailma
  Kyllähän Rinne & Co tuosta vaarin ottaa. Ohjataan ihmisiä agressiivisella verotuksella tuota kohti.

  Olen vähän skeptinen tuota 1.5 astetta kohtaan. Varmasti suomi saavuttaa tavoitteet, mutta riittääkö se globaalisti. Halla-ahohan on huutanut, että pitää puuttua niihin maihin jotka eniten päästöjä tuottaa.

  Tää menee vähän offtopic, pitäis varmaan kuulua toiseen ketjuun, mutta tämän mukaan (CO2-päästöt per asukas) Suomi on aika korkeella CO päästöissä / asukas. Tietysti sen vuoksi että ollaan hyvinvointivaltioiden kärkeä ja vähän asukkaita.

  Sit taas maittain ei paljoa päästellä edes EU:ssa:
  [​IMG]

  Ja globaalisti ei käytännössä mitään:
  [​IMG]


  Ku näytämme esimerkkiä niin eiköhän muut seuraa perässä.
   
  Mies847 tykkää tästä.
 6. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  2 798
  Likes Received:
  1 083
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  Antti Rinne ja Sitra tuntuvat olevan pahanlaatuisen uuvatismin vallassa.

  Jokaisen suomalaisen pitää ajatella koko ajan ja kaikessa ilmastonmuutosta ja kolme kertaa päivässä pidättää hengitystä yhden minuutin ajan. Muuten tulee helvetti ja ei pääse taivaaseen. Kiinan ilmastopäästöillä ei ole väliä, koska kaikki ilmastoteot ovat henkilökohtaisia. Näin sanoo ilmastouskonto.

  Jos Kiina vähentää 10% päästöjään, niin se vähentää hiilidioksidipäästöjä 22 kokonaisen Suomen verran!

  Tottakai terve järki ohjaisi toiminnan Kiinan CO2 päästöjen hillitsemiseen tai muiden isojen ja isosti päästävien rajoittamiseen. Mutta kuten toidettua, tästä on tullut uskonto, henkilökohtaista anekauppaa ja homma on lähtenyt pahasti lapasesta.

  Liittyy suvakismiin, "Afrikan pelastamiseen" ym. ikiaikaisiin vasemmistohöntsäilyihin.
  Jos CO2 lisääntyy, lisääntyy kasvien hiilari = metsät kasvaa nopeammin ja puut isommiksi, tuottavuus lisääntyy ja suomalaisten CO2 päästöt vähenee kun ei tarvitse lämmittää niin paljon jne. Me tulemme ilmastonmuutoksesta hyötymään eniten. Silti pelotellaan.
  Globaaliin ongelmaan Suomella ei ole paljoa annettavaa enää. Valtiolla ja medialla on kova tarve tehdä tästä ihmisten henkilökohtaista ongelmaa, mikä mun mielestä nyt vaan on ilmastokiihkoilua, populismia, dystopiapornoa jne.
   
 7. mskomu

  mskomu

  Liittynyt:
  11.8.2009
  Viestejä:
  2 844
  Likes Received:
  1 532
  Kaupunki:
  Indonesia
  Pakko sanoa, että harva asia on samalla tavalla älyllisesti epärehellistä kuin tuudittautua siihen, että koska väkiluku on pieni, niin ei tarvitse miettiä päästöjä. Edelleen ihan samalla tavalla voidaan jakaa Kiina provinsseihin ja todeta, ettei se yksittäinen provinssi nyt lopulta niin paljoa saastusta, että ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään. Tai jos provinssi saastuttaa liikaa, niin jaetaan kaupunkeihin tai kaupunginosiin. Pointti on, että jos paljon saastuttavat ihmiset perustelevat sitä, ettei tarvitse tehdä mitään sillä, että jonkun alueen sisällä heidän saastutuksensa on vähäistä koko muuhun maailmaan verrattuna, niin tuota voidaan jatkaa loputtomiin. Itse asiassa niin pitkään, että lopulta jokainen ihminen on erillinen kokonaisuus... ja silloin pitäisi oikeastaan juuri niiden vähentää, jotka saastuttavat eniten.

  Siitä olen samaa mieltä, että ei Suomen tai suomalaisten ole periaatteessa tarve määräänsä enempää tehdä asialle, mutta pitää sitä nyt oma pesä sentään pitää puhtaana. Jotain tolkkua taas. Tässä on kuitenkin muutakin olemassa kuin ne kaksi ääripäätä, jossa toisessa syytetään vain jalat pöydällä Kiinaa ja toisessa vedetään kaikki itsemme jojoon, ettei vaan piereskeltäisi metaania.

  Edit.: ettei mene täysin valittamiseksi, niin pikainen laskelma. Suomen väkiluku on n. 5,5 miljoonaa ja yllä linkatun tilaston mukaan suomalainen tuottaa keskimäärin 8,66 tonnia hiilidioksidia vuodessa. Netin mukaan CO2:n kompensointi maksaa n. 24€/tonni. Tämä tarkottaisi, että karkeasti sanottuna koko Suomen hiilidioksidipäästöjen kompensointi maksaisi 1,15 miljardia euroa vuodessa. Kehitysapu on 990 miljoonaa vuodessa, eli jos kehitysapu pistettäisiin ilmastonsuojeluun, niin Suomi olisi lähes hiilineutraali. Ei täysin, mutta varmaan sen verran lähellä, ettei täällä tarvitsisi enää ikinä miettiä koko asiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.5.2019
  Dopey ja kierojalka tykkäävät tästä.
 8. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  2 798
  Likes Received:
  1 083
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  No jaapa Kiina provinsseihin ja laita luvut pöytään.

  Nimenomaan älyllisesti epärehellistä yksilön totalitääristä hallintafantasiaa, ilmastouskontoa tällainen yksilöajattelu mitä peräänkuulutat. Totalitäärisessä kommunismissa voisit johtajana kontrolloida jokaisen kansalaisen CO2 päästöjä salaisen poliisin avulla, sittenkö oltaisiin kaikki tyytyväisiä.. ...ilmastoon?

  Valtiot ovat juridisia yksikköjä jotka säätävät lait. Mailla pitää olla prosentuaaliset päästövähennystavoitteet. Mitä suurempi, sen merkityksellisempää niiden toteutuminen on.

  Maapallon resurssit ja hiilensidonta ovat jakautuneet / pinta-ala. Jos ihmisiä on paljon / pinta-ala on se kestämätöntä kehitystä jos nyt mikään sitä voi olla, tietenkin. Suuri väestöntiheys on ehdottomasti valtiotasolla huomioitava normaalia tiukempina päästörajoituksina jos niitä ajatellaan per yksilö. Tähän on muitakin maalaisjärkiperusteluja, lyhyet etäisyydet, palvelut lähellä jne.

  Suomelle voitaisiin hyvin asettaa löyhemmät tavoitteet, koska pitkät etäisyydet, kylmä ilmasto ja valtavasti hiiltä sitovaa metsäpinta-alaa. SItä paitsi häviämme tuottavuudessa, lämmityskuluissa ja mummojen lonkkamurtumissa jos ilmasto kylmenee. Ihan päätöntä mennä tässä asiassa paniikkivaihteella näön vuoksi vaatimatta isoja päästäjiä toimiin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.5.2019
 9. Mies847

  Mies847

  Liittynyt:
  1.3.2003
  Viestejä:
  3 964
  Likes Received:
  840
  Juu onhan se hyvä, että päästöjä mietitään. Mutta jotenkin aivan älytöntä vetää sillä verukkeella esimerkiksi entisestään korkeana olevaa polttoaineiden hintaa yhä ylemmäs. Samaan aikaan ihmiset kuitenkin velvoitetaan ottamaan työtä vastaan 80km säteellä. Pahimmillaan teet tuota minimipalkalla ja nostat päälle asumistukea ja sossusta rahaa. Kuka siinä yhtälössä voittaa? Jotenkin näistä jutuista puuttuu maalaisjärki kokonaan.
   
 10. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  2 798
  Likes Received:
  1 083
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  Ranskassa keltaliivien mielenosoitukset pakotti Macronin perumaan suunnitellut polttoaineveron korotukset. Maalaisjärki voi voittaa. Ja kohta on EU vaalit. Erinomainen paikka näyttää että ilmastoahdistelu on mennyt liian pitkälle ja on vailla maalaisjärkeä ja ratkaisukeskeisyyttä.
   
 11. Mies847

  Mies847

  Liittynyt:
  1.3.2003
  Viestejä:
  3 964
  Likes Received:
  840
  No joo. Vähän kuin eduskuntavaalit. Persut niukasti kakkonen, kokoomus kolmas ja siellä väsätään vihervassareiden hallitusta. Tiedän, että äänestäminen on ainoa tapa vaikuttaa, mutta en tiedä jaksanko osallistua koko EU-vaaleihin.
   
  J.S.P tykkää tästä.
 12. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  895
  Likes Received:
  356
 13. kierojalka

  kierojalka

  Liittynyt:
  4.8.2014
  Viestejä:
  1 482
  Likes Received:
  785
  Eikös nimenomaan pitäis osallistua vaaleihin, joissa tehdään globaalia politiikkaa, jos ilmastoasiat huolestuttaa @Mies847 ? Ei tossa oo paljoo jaksamista. Oot kirjoituksista päätellen ilmaston osalta ainakin ECR:n kanssa vähän samoilla linjoilla. Persut on noiden jäsen, ni sieltä vaan valkkaamaan. Lainsäädännöstä muutenki joku 3/4 tulee Euroopan parlamentista, ni kannattais ehkä jaksaa.

  Common sense & sustainability // ECR Group
   
  Mies847 tykkää tästä.
 14. Kuli

  Kuli

  Liittynyt:
  29.8.2005
  Viestejä:
  2 672
  Likes Received:
  331
  Sukupuoli:
  Mies
  Sitra: Punainen liha pannaan ja omat autot vapaa-ajalla kotiin – ilman ennennäkemättömän kovia tekoja ilmastotavoite karkaa Suomessa | Yle Uutiset | yle.fi
  Noi Suomen vertailumaat on mielenkiintoisesti valittu.Japani,Kiina,Intia ja sit Brasilia josta löysin tämmösen tiedon" Population distribution in Brazil is very uneven. The majority of Brazilians live within 300 kilometers of the coast, while the interior in the Amazon Basin is almost empty. Therefore, the densely populated areas are on the coast and the sparsely populated areas are in the interior. This historical pattern is little changed by recent movements into the interior." Lähde Demographics of Brazil - Wikipedia

  Eli helvetinmoisen väestötiheyden omaavia maita verrataan harvaan asuttuun Suomeen.Mä olen yksinkertainen ihminen voisko joku älykäs selittää tän,onko tässä vain kyseessä vitunmoinen kusetus vai joku oikein tieteellinen syy?

  Pitääkö kaikkien suomalaisten muuttaa Uudellemaalle ja sit ajellaan ratikalla vähäpäästöisesti?
   
  Kyrde tykkää tästä.
 15. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  2 798
  Likes Received:
  1 083
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  Intiassa on 20-kertainen väestötiheys Suomeen verrattuna ja bruttokansantuote per henkilö 1/20 Suomen vastaavasta. 95 miljoonaa pakolaista tänne, kansalaisuus heti rajalla ja ilman BKT:n kasvua saataisiin lukemat vertailukelpoisiksi Intian kanssa. Kaikki 100 miljoonaa suomalaista sais vihreät paperit ilmaston osalta, oltaisiin mahdollisesti maailman ykkösiä koska per henkilö....
  Mun mielestä nää artikkelit on ratkaisukeskeisyyden osalta usein jotain yksilölle suunnattua valistustekstiä, käännetty tietoisesti aina sellaiselle kantille, eli kusetus sillä tavalla.
  Noista aiemmista graafeista saa laskettua että Intian päästöt on 50x vs. Suomi ja intialaisia on n. 200x enemmän kuin suomalaisia.
  Päästävät neljänneksen vs. suomalainen ja luovat BKT:ta 1/20 per henkilö.
  Poor performance, näyttää ilmeiseltä että päästövähennyksiä saisi helpommalla/halvemmalla tuollapäin. Skaala olisi 50 kertaa isompi päästöjen osalta vs. Suomi tekee. Ihan älytöntä löysäillä siellä missä eniten vaikutusta saataisiin, koska per henkilö.
   
  katharziz tykkää tästä.
 16. number_one

  number_one Kädenvääntäjä VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  10.8.2004
  Viestejä:
  10 498
  Likes Received:
  1 107
  Sukupuoli:
  Mies

  View: https://mobile.twitter.com/MariPantsar/status/1128927415110123520
   
 17. Kuli

  Kuli

  Liittynyt:
  29.8.2005
  Viestejä:
  2 672
  Likes Received:
  331
  Sukupuoli:
  Mies
 18. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  895
  Likes Received:
  356
  EU vaalivideo

   
 19. kierojalka

  kierojalka

  Liittynyt:
  4.8.2014
  Viestejä:
  1 482
  Likes Received:
  785
  Kertokaa te persuja äänestäneet, et eikö teitä hävetä nää videot? Nää on suoraan jonkun yläkoululaisen välituntikeskusteluista
   
 20. J.S.P

  J.S.P

  Liittynyt:
  29.5.2012
  Viestejä:
  379
  Likes Received:
  53
  Sairasta touhua. Miten on edes mahdollista että tuollaiset hullut päättää asioista. Ihan niin kuin jo nyt autoilu ei olisi kallista. Sitten varmaan keksivät harrastevälineisiin jonku älyttömän päästöveron. Ajat muutaman vkl talvessa kelkalla ja maksat tonnin. Polttoaine 3€ litra niin ei kannata enää edes töissä kulkea.
   

Jaa tämä sivu