1. Pakkotoiston shopissa -15% KAIKKI! SHABOOM

Elokuva-arvostelut!

Viestiketju osiossa 'Musiikki / elokuvat' , aloittaja lentsikka, 2.4.2003.

 1. Tigre

  Tigre VIP

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  3 058
  Likes Received:
  744
  Sukupuoli:
  Mies
  Arvostelussasi kohta:

  "leffan loisteliain osa on sen psykologinen ulottuvuus, jonka lonkerot kietovat katsojan täysin pauloihinsa, ja irroittavat otteensa vasta lopputekstien rullattessa, jättäen katsojan pohtimaan tukka sekaisin omaa elämäänsä ja kaikkia itsestäänselvyytenä ottamiaan asioita. Leffassa revitään hampaita ja tapetaan ihmisiä, mutta itse juonen sisältö on helvetisti rankempaa settiä kuin ruudulla pyörivä väkivalta."

  Ihan helvetin hyvin sanottu. Tän parempaa leffaa ei melkein olekaan imo!
   
  Viimeksi muokattu: 14.8.2015
 2. Anonymous

  Anonymous

  Liittynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  2 308
  Likes Received:
  74
  Life Is Beautiful
  http://www.imdb.com/title/tt0118799/

  Varsin arvostettu ja samalla erikoinen elokuva toisesta maailmansodasta. Aluksi luulee katsovansa jotakin italialaista B-luokan veijarikomediaa, mutta loppua kohden ollaankin vakavempien asioiden äärellä. Tykkäsin elokuvasta paljonkin. Pääosan esittäjä, joka on samalla elokuvan ohjaajakin, voitti roolistaan Oscarin aikoinaan. Mielestäni ei kuitenkaan olisi tuota ansainnut, kun vastassa oli Edward Norton (American History X) sekä Tom Hanks (Saving Private Ryan) yms...Kaiken kaikkiaan mukavaa vaihtelua normi Hollywood-elokuviin nähden. Kannattaa katsoa!

  3/5
   
  Viimeksi muokattu: 14.8.2015
 3. Tigre

  Tigre VIP

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  3 058
  Likes Received:
  744
  Sukupuoli:
  Mies
  Taegukgi hwinalrimyeo
  IMDb 8,2
  [​IMG]

  2 veljestä ihan yhtäkkiä pakkovärvätään Korean sotaan. Elokuva veljeksien välisestä vahvasta siteestä, joka joutuu koetukselle sodassa, sekä siitä miten sota voi ihmisen muuttaa. Myös sodan mielilpuolinen järjettömyys on osana kokonaisuutta. Monesti katsonut ja kerran arvostellutkin täällä vuosia sitten, joten mietin viitinkö uutta arvostelua tehdä. Etsin vanhan arvosteluni, mutta se olikin parin lauseen sivuinen pökäle mikä ei kertonut mitään olennaista koko leffasta, joten tehdään vähän järkevämpi arvostelu.

  Päähenkilöt eli veljekset todella hyvin toteutettuja henkilöhahmoja ja dialogi huikean hyvää etenkin heidän välillä. Veljekset näyttelee älyttömän hyvin ja heidän välinen voimakas veljeysside ja miten se muuttuilee sodassa vanhemman veljen sodan takia hänen luonteensa pikkuhiljaa muuttumisesta johtuen. kaikki nuo on aivan helvetin hyvin tehtyjä asioita. Miten isoveli alkaa muuttua ja miten veljesten väleille ja sille vahvalle veljeyssiteelle käy. Vaikka isoveli alkaa havitella kunniamitaleja muiden henkien kustannuksella jne, hän yrittää koko ajan pitää huolta veljestään. heidän välinsä on sellaista jännää seilailua koko ajan. Hänen luonteen huonoon suuntaan muuttumisessaan sodassa hänessä on välillä silti näkyvissä inhimillisyyttä, myös inhhimillisyyttä jutussa joka oli aika naula arkkuun juttu, joka johti... hurjaa mutta ihan ymmärrettävää. Leffassa just tällaisia mietityttäviä juttuja, mikä on tosi iso plussa.

  Lopussa toisen veljen ollessa vanhana kauniiden musiikkien soidessa, kohtaus jossa ...... ja muistelukohtaukset joissa veljet ennen sotaa olivat erittäin hyviä ystäviä ja iloisia toistensa seurassa, ennekuin sota muutti asioita, niin on todella koskettavia kohtauksia ja se eritoten lopun kohtaus, jossa toinen veli on vanhana ja... Erittäin harvoin näkee näin koskettavaa leffaa kuin tuossa lopussa. Sit kun on oma veli niin pystyy samaistumaan leffaan, siinä mielessä, että voi tuntea kuin kauheelta tuntuis ajatella, et kävis oman veljen kanssa noin, ku rupeaa ajattelemaan asiaa, niin tuntuu vielä pahemmalta tuo loppu leffasta. Pala kurkussa pakko sanoa.

  Ainoa pieni miinus leffassa on taistelukohtaukset, jotka jäävät todella paljon Saving Private Ryania huonommin tehdyiksi, kaoottisia ovat kyllä mutta aika sekavia. Saving Private Ryanin taistelukohtaukset ovat aivan huikean hyvin tehtyjä, mutta puolestaan tämä leffa on henkilöiden toteutukseltaan, dialogiltaan, tunnelmaltaan, koskettavuudeltaan ja ajatusta takana enemmän olevissa asioissaan paljon parempi. Eli musta tämä on kyllä sotamies Ryania parempi sotaelokuva.

  Kiteytettynä hyvin tunteikas elokuva. Jos tekisin top 50 listan mielestäni parhaista leffoista, niin tämä mahtuisi helposti listalle. Sen verran hieno katselukokemus, jonka lopputekstejä katsoessa on jotenkin aika pysäyttävä tunne.

  5- / 5
   
  Viimeksi muokattu: 16.8.2015
  Parmesan tykkää tästä.
 4. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  21 439
  Likes Received:
  4 211
  Sukupuoli:
  Mies
  Mad Max: Fury Road
  IMDB 8.4

  MV5BMTUyMTE0ODcxNF5BMl5BanBnXkFtZTgwODE4NDQzNTE@._V1_SX640_SY720_.jpg

  Joo-o. Vähän ajattelin että tätä olisi ylihypetetty, ja olin lukenut ettei leffassa oikein ole mitään pointtia.
  Täyttä rautaahan tämä oli, huikee pläjäys. Tom Hardy hullun kova taas vaihteeksi. Theronin hahmo ei oikein napannut, muttta ei häirinnyt.

  :5:

  EDIT: Heh, niin joo, ei noi toimi täällä.

  9+/10.
   
  mrNICEGUY tykkää tästä.
 5. Tigre

  Tigre VIP

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  3 058
  Likes Received:
  744
  Sukupuoli:
  Mies
  Ite oon tota vältellyt pitkään ku kuullut et olis vaan 2h pelkkää rytinää, pitää kuitenkin vissiin katsoa, ku kehuit leffaa niin hyväksi, niinkuin monet muutkin + imdb 8,4 ja 275 365 users. En oo vähään aikaa katsonut leffan imdb pisteitä ja ajatellut et se tippuu tyyliin noin 7,4 kun rupee tulee ääniä lisää, mut perhana noin korkeet pisteet vieläkin vaikka ääniä annettu jo nuo 275 365. Ei se mikään huono voi mitenkään voi olla!
   
 6. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  21 439
  Likes Received:
  4 211
  Sukupuoli:
  Mies
  Se on tosiaan pitkälti vain rytinää, mutta se on myös cinematografisesti melkoisen hieno tekele.
  Melkein läpi koko leffan tulee vain tuijoteltua kuin huikean näköistä jokin asia on.
  Samaa siis epäilin itse kuin sinä, mutta viihdyin kyllä aivan kympillä.
   
  Tigre tykkää tästä.
 7. Jerico

  Jerico

  Liittynyt:
  9.1.2007
  Viestejä:
  668
  Likes Received:
  118
  Sukupuoli:
  Mies
  Täytyy sanoa että tuo uusi Mad Max oli itselle pettymys. Visuaalisesti hieno, mutta se jatkuva rytinä ja huutaminen alkoi puuduttaa aika nopeasti. Lisäksi Hardy ei vaikuttanut tässä leffassa, vaikka yleensä hyvää työtä tekeekin. Tykkäsin enemmän Theronin hahmosta ja välillä tuntui että elokuva on enemmän hänen kuin Maxin.

  Noh mielipiteitä on monia.
   
 8. TJJ

  TJJ Status sine musculis AMMATTILAINEN

  Liittynyt:
  28.8.2002
  Viestejä:
  13 168
  Likes Received:
  3 263
  Kaupunki:
  Ääsjoki
  Minä olin/olen myös vähän pettymyksen puolella Mad Maxista. Hienoa stuntti/auto/kuvaustiimin työtä kyllä. Mutta jäin kaipaamaan leffaan "sisältöä". Harvinaista kyllä minulta, että jää tälläistä fiilistä leffasta.
   
 9. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 786
  Likes Received:
  2 389
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Interstellar (2014)

  http://www.imdb.com/title/tt0816692/?ref_=nv_sr_2

  TML:n suosituksesta tuli katsottua ja oli aika vaikuttava leffaelämys. Ei ole hetkeen tullut katsottua noin hyvää ja periaatteessa miehen mieltäkin koskettavaa leffaa. Tulee katsottua leffat aina kuulokkeilla yksin ollessa, mutta ei tainnut SteelSeries Siberia Elite:t antaa ihan samaa ja miellyttävää kokemusta, mitä kunnon kotiteatterisetti voisi tarjota.

  5/5 saa tämä raina.

  [​IMG]
   
  Tigre ja TML tykkäävät tästä.
 10. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 891
  Likes Received:
  911
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Vähän enemmän independent osastoa: Love and Mercy (2014).

  Tositarina The Beach Boys yhtyeen Brian Wilsonista. Leffa kulkee eteenpäin sekä 60- että 90-luvulla, joissa nuorta ja keski-ikäistä Wilsonia esittävät eri näyttelijät. Wilson oli musiikillinen nero, joka tasapainoili rikkinäisen kodin, mielenterveysongelmien, huumeiden käytön ja musiikillisen nerouden välimaastossa hyvin nuoresta asti. Jos nyt jotain analogioita haluaa keksiä, niin leffa on juoneltaan yhdistelmä Amadeusta ja Beautiful Mindia.

  Huumehöyryiset mielenterveysongelmat 60-luvulla voisi elokuvateknisesti vetää aika överiksi, mutta mielestäni tässä on onnistuttu aika hyvin kuvaamaan näiden sävyttämää luomisprosessia. Cusack on loistava vanhempana Wilsonina. Erityisen suositeltava raina tilanteeseen, joka kaipaa ns. chick movieta, mutta Anistonin/Sandlerin/jne tuotokset saavat aikaan spontaanin oksennusreaktion.

  9/10
   
 11. pakkiis

  pakkiis

  Liittynyt:
  4.5.2007
  Viestejä:
  3 003
  Likes Received:
  62
  Southpaw http://www.imdb.com/title/tt1798684/

  Nyrkkeily aiheinen Draama pätkä jossa huipulla ollut nyrkkeilijä ( billy hope) yrittää saada asiat kasaan pökäleen osuttua tuulettimeen pahemman kerran, Perinteinen tuhkimotarina siis kyseessä. Kelpo pätkä 4/5
   
 12. J..

  J..

  Liittynyt:
  7.12.2010
  Viestejä:
  5 847
  Likes Received:
  467
  Sukupuoli:
  Mies
  Tuli katseltua elokuva nimeltä Tale of Tales, joka on Matteo Garronen (Gomorra) ohjaama sovitus vanhoista keskiaikaisista saduista, jotka hän on poiminut Basilen 1600-luvulla kirjoittamasta Pentamerone teoksesta. Elokuvassa kolme ajankuvalle ominaisesti synkkää ja väkivaltaista satua kulkevat lomittain läpi parituntisen teoksen. Salma Hayekin esittämä kuningatar haluaa saada lapsen hinnalla millä hyvänsä. Vincent Cassel on puolestaan lihanhimossa vaikeroiva kuningas ja samalla kolmannessa valtakunnassa prinsessa (Bebe Cave, ah) pakkonaitetaan örkin vaimoksi.

  Luultavasti elokuva ei iske kaikkiin katsojiin, kuten IMDB:n 6,5 ehkä kertoo, mutta itse pidin kauniisti toteutetusta sadusta, joka on suunnattu hieman varttuneemmalle yleisölle. Yleissävy on synkkä, muttei sentään Tim Burton -goottimeininki, ja mukaan mahtuu myös hieman mustaa huumoriakin. Jos kyseinen nippelitieto saa jonkun innostumaan teoksesta, niin se oli tämän vuoden Cannesissa yksi puhutuimmista ja ylistetyimmistä elokuvista, vaikkei palkintoa voittanutkaan.

  Elokuva on tosiaan visuaalisesti hienoa katseltavaa ja lähes kaikki maskeeraus/tehosteet on fyysisesti tehty eikä ole käytetty turhia tietokonekikkailuja. Ohjaaja saa hyvin rytmitettyä elokuvan ja se pitääkin ihan mukavasti mielenkiinnon yllä läpi kaikkien tarinoiden. Samoin näyttelijät istuvat hyvin rooleihinsa ja esimerkiksi Salma Hayek on kuin luotu kuningattaren rooliin, hän on kuin suoraan renessanssin maalauksesta. Nuori ja tuntematon Bebe Caven vetää silti mielestäni ehkä elokuvan parhaan roolin...

  [​IMG]

  7/10
   
 13. schwartzy

  schwartzy

  Liittynyt:
  15.9.2012
  Viestejä:
  2 243
  Likes Received:
  399
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  espoo
  mad max:fury road 3,5/5

  olen varmaan ainoa joka jäin kaipaamaan oikeaa mad mel gibson maxia...
   
  veke ja Solid10 tykkäävät tästä.
 14. tonid

  tonid

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  6.12.2004
  Viestejä:
  23
  Likes Received:
  0
  Run All Night http://m.imdb.com/title/tt2199571/
  3,5/5

  Odotin perus huttua mitä liamilta on nyt pari viimeistä ollut, mutta tämähän oli ihan kelpo pätkä genressään.
  Oli juontakin,hyvät näyttelijät(kinnamanista voi tulla kova) ja toiminta oli sujuvaa.
   
 15. HeJoPel

  HeJoPel

  Liittynyt:
  12.2.2012
  Viestejä:
  2 831
  Likes Received:
  320
  Sukupuoli:
  Mies
  Tullut viimeaikoina katottua vähän laidasta laitaan kaikennäköistä, aika pitkälti netflixistä parhaat jo katsottu. Tässä jotain arvostelua niistä, jotka jäi mieleen.

  Interstellar 5/5; Ehkä vaikuttavin leffa, jonka oon koskaan nähnyt. Leffasta näkee, että rahaa on kulunut ihan saatanasti, mutta kyllä on mielikuvitustakin käytetty säästelemättä. Vaikea sanoa mitään spoilaamatta, mutta ainoo huono puoli leffassa on, että toista kertaa voi olla tylsä katsoa.

  Edge of tomorrow 3/5; Aika perus scifi-toimintaleffa mielestäni. Ärsyttävää toistoa, joka kuului kylläkin juoneen. Ei nyt ihan paska leffa, mutta en syttynyt.

  Haikein terveisin 4/5; Vähän teinimäinen nyyhkyleffa, mutta itkin vahingossa ainakin kolmesti.

  Koskemattomat (Intouchables) 4,5/5; Melko hyvä draama/komedialeffa, suosittelen katsomaan.

  Good will hunting 5/5; Vanhempi klassikkoleffa mm. Robin Williamsilta ja Matt Damonilta (jonka läpimurto tämä leffa oli). Leffassa ei kauheesti tapahdu mitään, mutta ei se kyllä pitkäveteinenkään ole, hyviä vetoja näyttelijöiltä, Matt Damonin tyttöystävä leffassa on 10/10.

  Nyt tai ei koskaan 4/5; (Morgan Freeman & Jack Nicholson), hauska draamaleffa kahdesta syöpää sairastavasta vanhuksesta, jotka lähtee viimeiselle ''seikkaululle''.

  Rajaton 4/5; Hyvä leffa persaukisesta kirjailijasta joka alkaa takomaan rahaa vähän reilummin, tästäkään vaikea kertoa spoilaamatta.

  Warrior 5/5; Paras vapaaotteluleffa minkä oon nähnyt, tuli välittömästi kuumoitus aloittaa unohdettu harrastus uudestaan. Koko leffan ajan kädet hikos ja syke oli satasen paikkeilla.

  Bronson 4/5; Mustaa huumoria, jotenkin tykkäsin tosi paljon, vaikka leffan toteutus on hiukan köyhää. Hyvää näyttelemistä Tom Hardyltä.
   
 16. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  21 439
  Likes Received:
  4 211
  Sukupuoli:
  Mies
  Viisi kertaa olen nyt tuon tapittanut, ja ei ainakaan vielä ollut tylsä.
  Oikeastaan voisin katsoa uudestaan joku päivä tässä.
   
  JN tykkää tästä.
 17. korpipaa

  korpipaa

  Liittynyt:
  6.4.2006
  Viestejä:
  1 376
  Likes Received:
  441
  Sukupuoli:
  Mies
  007 spectre.png

  Ensimmäinen elokuva arvosteluni, koskaan.
  Tuli käytyä katsomassa tänään.
  Näin alkuun täytyy sanoa, että 007 Skyfall todella vaikea päihittää. Miksi edes tarvitsisi koska ei se tee elokuvasta yhtään sen huonompaa. Elokuva alkaa heti vauhdilla, ainakin 50min on toimintaa. Kuten yleensäkin elokuva sijoittuu useisiin paikkoihin, olisin toivonut että Dave Bautistaa olisi vieläkin enemmän hyödynnetty elokuvassa. Samaa voi sanoa Monica Bellucci hänellä ei ole kyllä mikään iso rooli, joka omasta mielestäni oli harmi. Hän olisi voinut olla Bond tyttö jo 10-15 vuotta sitten. Palatakseni Bautistan hahmoon, hän on kyllä elokuvaan yksi parhaiten sopivista hahmoista. Hänet myöskin esitetään hienosti. Valitettavasti ei yllä Skyfall tasolle, mutta silti loistava elokuva ja loistava Bond.
  Selvästi elokuvaan on laitettu kunnian osoituksia vanhoille clasikoille, sen enempää kertomatta yksityiskohtia.
  Toisen kerran jos pääsen katsomaan, osaan sanoa arvosanan tarkemmin mutta näillä mennään.
  Annan elokuvalle 8+
   
 18. jambo

  jambo

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  27.2.2003
  Viestejä:
  1 639
  Likes Received:
  143
  Pakkotoiston arvosteluiden innoittamana katsoin ja petyin todella pahasti. Kauheaa kuraa. Scifi intoilijana vitutti planeetan mentävät aukot juonessa ja tuo sentimentaalinen paska mitä tungettiin joka kohtaukseen. Arvostelen 1/5 minulta. Jos lähdetään tekemään tuollaista puoli realistista scifiä niin tehdään se edes kunnolla.
   
 19. eqqu

  eqqu

  Liittynyt:
  28.2.2008
  Viestejä:
  2 050
  Likes Received:
  24
  Sukupuoli:
  Mies
  Spectrelle 7½/10. Perus hyvä action leffa, jonka jaksoi hyvillä mielin katsoa alusta loppuun, mutta juoni jäi jotenkin vähän vaisuksi. Skyfallista ja Casino Royalesta tykkäsin enemmän.
   
 20. Percele

  Percele

  Liittynyt:
  17.2.2004
  Viestejä:
  2 927
  Likes Received:
  24
  [​IMG]

  No niin, viikon funtsinut mitä olisin mieltä... Tykkään Graigista Bondina, vihasin Mooren pellebondia ja Brosnanin aikaisia älyttömiä scifijuonia. Bond on loppujenlopuksi salamurhaaja ja Graig on tähän astisista ainoa uskottava sellainen. Skyfallista tykkäsin, koska Bond oli siinä vain ihminen ja juoni oli oikeasti uskottava. No, Spectressa nämä seikat on heitetty menemään ja lähdetty action edellä...lopputulos on sen mukainen:

  Hienon alkukohtauksen jälkeen alkaa kumma päättömyyksien kierre - juoni yrittää epätoivon vimmalla niputtaa yhteen kaikki aikaisemmat Graigin Bondit, jossa yhteisenä nimittäjänä on Ernst Blofieldin pyörittämä Spectre. Ongelmana tässä on sekä Casino Royalin sekä Skyfallin ihan hienosti rakennetut pääpahikset ja miten huonosti tämä uusi juonenkäänne niihin sopii. Toisekseen Spectreen on hommattu kovaa talenttia pahispuolelle - Bautista sekä Waltz - mutta niitä ei hyödynnetä oikein mitenkään, Bautistan suuri hetki on puuduttavassa ja turhassa takaa-ajossa Roomassa ja yhtä takaa-ajoa myöhemmin (oikeesti nää vituttaa) sitten junassa Bautista poistuu leffan kannalta varsin ennenaikaisesti. Waltzin osana on olla jo aivan statisti: suuri Bond-saagan pääpahis saa screen timea muutaman minuutin ja sekin sössitään älyttömässä kidutuskohtauksessa jonka grande finale on Bondille millin reikä leukaan. Perseily jatkuu Lontoossa, jossa neito kaapataan ennalta-arvattavuuden Bond-ennätyksessä ja Bond ampuu helikopterin alas. Liikkuvasta veneestä. Kilometrin päästä. Pistoolilla.

  Notta 6/10 kuitenkin koska Graig, mutta Skyfall tämä ei tosiaan ole.
   
  kaseiini ja Solid10 tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu