Refluksi

Viestiketju osiossa 'Treeni' , aloittaja Gradient, 6.2.2004.

 1. Downing

  Downing

  Liittynyt:
  1.6.2007
  Viestejä:
  625
  Likes Received:
  11
  Tuli käytyä gastroskopiassa ja tässä raportti tiivistettynä: "ruokatorvi aavistuksen laaja ja huonosti supisteleva. Limakalvoraja hieman arpisen näköinen. Ylhäältä päin katsottuna GE-junktio näyttää ajottain avoimelta. Käännetyllä skoopilla katsottuna palleatyrä"... ja sit muistutetaan taas ettei leikkaukseen nuoren iän takia mut äiskä sano et leikkaus hommataan jos siltä vaikuttaa... sen voin sanoa että oli yhtä helvettiä tuo mahatähystys, eikä toiste mieli enään :)
   
 2. Ari_K

  Ari_K

  Liittynyt:
  22.8.2007
  Viestejä:
  299
  Likes Received:
  20
  Joo,kurkku oli kipee vielä seuraavana päivänäkin.Todella vittumainen.
   
 3. Hardcore93xD

  Hardcore93xD

  Liittynyt:
  24.10.2008
  Viestejä:
  167
  Likes Received:
  0
  vaikka toi mahatähystys systeemi o kamala ni perseen kautta se tähystys vast kamalaa onki
   
 4. optim

  optim

  Liittynyt:
  4.5.2008
  Viestejä:
  521
  Likes Received:
  0
  Ootko ihan ite molemmat kokenut vai arvailetko vaan kun sattuu perse teinipojilla niin paljon mielessä olemaan?
   
 5. wepperi

  wepperi

  Liittynyt:
  8.1.2008
  Viestejä:
  707
  Likes Received:
  7
  Mulla on nyt ollu tässä pari kuukautta sellaisia vaivoja, että välillä tuntuu kuin yhtäkkiä alkaisi haluamaan koko mahan sisältö päästä kurkun kautta ulos. Joutuu oikein tosissaan keskittymään ja rauhoittumaan jotta saa tuon vaivan menemään ulos. Kurkkukin on ollut kipeänä koko tuon pari kuukautta, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ruokaa en pysty syömään lähellekkään yhtä paljon kuin ennen, vaan jossain kohti tulee tunne että vielä yksikin lusikka niin tulee kaikki ulos. Mahahapon makua suuhun ei kuitenkaan tule.

  Voikohan tuo olla sitä refluksitautia?
   
 6. MäcGaiver

  MäcGaiver

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  1 546
  Likes Received:
  2
  Itse tuli vedettyä myös tota Somacia närästys vaivoihin tehdessäni yötöitä. Sen jälkeen kun 2,5 vuotta sitten vaihdoin päivätyöhön oireet hävis kuin pieru tuuleen. Itse asiassa en edes muistanut koko vaivaa ennen kuin luin tämän threadin.
   
 7. Tigre

  Tigre VIP

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  2 957
  Likes Received:
  642
  Sukupuoli:
  Mies
  Itselläkin on toi refluksi tauti. Syön nyt nexium nimistä lääkettä, on vissiin tehokkain närästyslääke.
  Sitten ku unohtaa ottaa yhdenkin kerran se lääke, niin kyllä ruoan syöminen on yhtä tuskaa, ku oksettaa niin p*rkeleesti:urjo:
   
 8. cage

  cage

  Liittynyt:
  28.3.2006
  Viestejä:
  35
  Likes Received:
  0
  Joo ei leikkaukseen kannata kyl kevyein perustein mennä ja varsinki ku refluksi leikkaukses on aika paljo mitä voi mennä vähän pieleen.
  Itellä oli semi pakko mennä ku ei mitää pystyny tekee ku noro viruksen aiheuttaman oksennus taudin jälkee taisin oksentaa koko ruokatorvenläpän ulos. Eli laatta lenteli ku yritti kouluun päästä autolla/bussilla ja muutenki laatatti helvetin helposti. Vuoden verran sit popsin somacia, nexiumia jotka vähä helpotti, mut ei vielkään pystyny urheilee ja syöminen ja sen jälkeinen olo oli aika nihkee.
  No lekurin kaa sovittii sit leikkausta ja viel semmosella modauksella et ompeli sen ruokatorven palleaan kiinni (tän pointti oli et pystyy punttia jatkaa eikä pitäs lahota sit ompeleet).
  Noh röyhtäsyiden tulo välillä vaikeempaa mut yleisesti iha normaalisti, oksentaminen ei oikeestaa muuttunu, muutaku et lähinnä mitää ei tuu ulos ellei oo syöny/juonu lähiaikoina jollon saattaa jotai tulla.
  Mut kaiken kaikkiaa oon tosi tyytyväine leikkauksee ja tekisin saman välittömästi uudestaa.
  24h ph mittaukset ja vatsalaukuntähystykset :haart:
   
 9. blueberry06

  blueberry06

  Liittynyt:
  11.12.2006
  Viestejä:
  702
  Likes Received:
  2
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  pks
  ottakaa juomaa nimeltä valmarin. palautukseenkin mutta toppaa myös närästykset!
   
 10. Dantor

  Dantor

  Liittynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  20
  Likes Received:
  0
  Itelläni lääkäri epäili myös refluksia ja 1,5 vkon päästä on vatsalaukun tähystys edessä. Sellaista mietin että onko kellään muulla täällä ilmennyt yhtenä oireena myös nielemisvaikeudet? Itsellä välillä vaikea niellä ja kurkku kokoajan käheänä.

  Ja itsellä oisi peli 3 tuntia tähystyksen jälkeen ni onko noin pian jo mahdollista harrastaa liikuntaa, onko tietoa?
   
 11. Mikou1993

  Mikou1993

  Liittynyt:
  5.11.2009
  Viestejä:
  372
  Likes Received:
  9
  Moro, mulla on ilmaantunut ihan ihme oire nyt isoilla painoilla treenatessa niin mietin voisko olla refluksi. Piti tossa pari viikkoa sitten kyykyssä tehdä 5kg nousilla 120 kilosta eteenpäin kolmosia niin pitkälle kun menee niin 155kg kohalla tuli sellanen että joka ponnistuksella tuli oksennusrefleksi. Tanko takaisin telineeseen ja ei mitään. 160kg tankoon ja pelkkä paineen pitäminen keskiropassa aiheutti oksennus refleksin. Tein silti pari toistoa ilman mitään paineita.

  Seuraavana päivänä kapeassa penkissä kuin tyhjästä sama homma kun piti testata 100 kilon toisto maksimi. Kapea penkki mulla on treenin puolessa välissä. Vikana liikkeenä hauis tangolla seisten ja siinäkin tuli vikalla toistolla oksennus refleksi.

  Tuntuu että tuo paineen pitäminen aiheuttaa jotain tuolla ja jos pidätän hengitystä tarpeeksi pitkään niin huomaan että tulee yhtäkkiä röyhtäys ja olo helpottaa vähän. Mulla ei tunnu vatsassa tai missään mitään mutta kurkun päähän tulee hirveä paine ja sen takia aiheuttaa oksennus refleksin. Sama fiilis kuin sillon jos tunget sormet kurkkuun.

  Kaikki liikkeet nykyään missä pitää hengitystä pitää toiston aikana tai pinnistää kovaa aiheuttaa tuon. 190kg mavex3 toistoa ei mitään ongelmaa 200kg mave ei hievahda edes lattiasta kun heti kun paine vähääkään kasvaa kropassa noston myötä tulee oksennus refleksi.

  Niin mystinen oire että en tiedä mitä tehdä. Ikinä ennen ei ole ollut kun välillä tosi lievää närästystä ja oikeestaan ikinä nouse mahahapot suuhun asti. Kaikilla noilla kerroilla en ole mitään maha happoja maistanut tai tuntenut mitään poltetta ruokatorvessa.

  Onko tämmösestä mitään kokemusta?
   
 12. lokakuu

  lokakuu VIP

  Liittynyt:
  20.3.2006
  Viestejä:
  242
  Likes Received:
  47
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Sweden
  Voisko olla, etta vikoissa sarjoissa laitat asteen enemmän painetta keskivartaloon? Siis ihan terve "embrace ", mutta hieman enemmän kuin kevyemmin tehdessä? Tämä saattaisi lähettää viestiä vatsalaukkuun, että pitäisi tyhjentyä, jotta veren saisi lihasten käyttöön.

  Edit: Et ole lisännyt juomista ennen treeniä tai sen aikana?
   
 13. Mikou1993

  Mikou1993

  Liittynyt:
  5.11.2009
  Viestejä:
  372
  Likes Received:
  9
  Painetta laitan kyllä aina samalla lailla tosin isommilla raudoilla paine tietty kasvaa kuorma niskassa/käsillä.

  Edellisestä ateriasta ennen treeniä on aina 2-3h ja joskus harvoin saattaa olla 1h ja ei ole ollut mitään ongelmaa. Nyt ihan yhtäkkiä tullut tuo yökkäily.

  Alan epäilemään että johtuu tuosta astma lääkkeestä kun se kuivattaa kurkkua niin nielen varmaan ilmaa vatsalaukkuun. Kun otan paineet niin nuo ilmat nousee ruokatorveen ja siitä kurkunpäähän joka aiheuttaa tuon oksennusrefleksin. Tuo on ainoa looginen selitys tohon ongelmaan omasta mielestä.

  Tuo astma lääke on ollut käytössä nyt 2kk kun vasta kokeilen sitä.
   
  lokakuu tykkää tästä.

Jaa tämä sivu