Untitled Document KOODILLA PAKKOTOISTO
PPS-SHOP -10%
GAZOZ.FI -10%
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 5%

Utti Hietala Fast.fi

Viime aikoina olen havainnut (itseni lisäksi) joka paikassa niin paljon yskiviä ja nenäänsä niistäviä ihmisiä, että tämä aihe taitaa olla jotakuinkin ajankohtainen?

Eli flunssakausi on taas päällä kun kelit kylmenee ja immuunipuolustus sitä myötä helposti heikkenee. Flunssa on ihmisten ikuinen riesa, johon ei ole parannuskeinoa vieläkään löydetty. Keskivertoaikuinen sairastaa flunssan 2-4 kertaa vuodessa, ja esimerkiksi rinoviruspohjaiset flunssat voivat kestää peräti kaksi viikkoa.

Bodarille pahinta flunssassa on tietenkin se, että treenit kärsii!

Konservatiiviset suositukset

Periaatteessa sairaanahan pitäisi konservatiivisen näkökulman mukaan olla aina poissa salilta, mutta tuo sitten käytännössä tarkoittaisi jopa parin viikon pakkolepoa monta kertaa vuodessa (jos tilastojen mukaan mennään). Käytännössä noin varovainen ei välttämättä tarvitse olla, mutta ainakin flunssan ärhäkkään alkuvaiheen ajan on oikeasti parempi jäädä kotiin kuin lähteä salille tekemään sysipaska treeni ja tartuttamaan kanssatreenaajat siinä samalla.

Kuumeessa ei ikinä salille

Kuumeessa ei pitäisi IKINÄ treenata. Tämän pitäisi olla itsestään selvä nyrkkisääntö jopa paatuneimmille punttipateille, enkä jousta tuosta säännöstä itsekään.

Vaikka lämpöä ei olisikaan, flunssan pahimpina päivinä olotila on yleensä niin surkea, että minkäänlaista järkevää treeniä ei todellakaan saa aikaan. Parempi siis antaa keholle lepoa, jolloin tuon flunssan rankimman vaiheen yli pääsee nopeammin…lue koko artikkeli

- mainos -
Edellinen artikkeliPenkkiklusteri
Seuraava artikkeliArto Vainio haastis ja photoshoot at Magito