Untitled Document KOODILLA PAKKOTOISTO
GAZOZ.FI -10%
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 5%
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

57 vuotias Timo Pikkala on kilpaillut ensimmäisen kerran kehonrakennuksessa noin 23 vuotiaana vuonna 1989, eli 34 vuotta sitten. Hän on koko SM-kisojen pisimmän kilpailu-uran omaava kilpailija. Timon kilpaili ensimmäistä kertaa kehonrakennuksessa vuonna 1989 Seinäjoella järjestetyissä SM-kisojen karsintakilpailuissa. Aktiivista kilpailu-uraa kertyi vuosina 1989-1993 ja näistä kovimpana meriittinä on Kokkolassa pidetyn SM-karsintakilpailun overall voitto, josta palkintona oli ulkomaan lahjakortti. Mainittakoon myös legendaarinen vuoden 1993 SM-kilpailu, jolloin Marko Savolainen voitti raskaansarjan ja Timo sijoittui viidenneksi.

Timo piti pitkän tauon kilpailemisesta vuosina 1993-2016. Lapset ja heidän harrastustoiminta vaati aikaa, mutta treenit oli edelleen osana arkea. Timo kertoo ihailleensa jo nuorena treenattuja fysikoita ja hän huomasi hyvin nopeasti, kuinka omassa kropassa alkoi tapahtua muutosta, kun patti kasvoi ja treenistä tuli hyvä fiilis. Kisafiilis palasi, kun lapsien harrastustoiminnasta alkoi vapautua aikaa. Tuolloin 47 vuotias Timo päätti, että viisikymppisenä hän on elämänsä kunnossa. Treenaaminen on kivaa ja kun asettaa itselleen tavoitteita, esim. kilpailut, niin fokus ja treenimotivaatio pysyy hyvänä koko ajan, Timo kertoo.

Timo on kilpaillut menestyksekkäästi Suomen Kehonrakennusliiton SM-kisoissa vuosina 2018-2021. Masters50 sarjan kultaa on tullut jokaisena osallistumis vuotena, eli vuosina 2018, 2020 sekä 2021. Yleisessä kehonrakennuksen +90kg sarjassa Timo on haastanut nuorempiaan voittaen vuonna 2018 hopeaa, 2020 pronssia ja 2021 hopeaa.

Timo kilpailee seuraavan kerran elokuun lopussa Romaniassa järjestettävässä Amateur Olympia -kilpailussa. Kisakauden pääkilpailu on marraskuussa Italiassa järjestettävä Euro Masters Championship, josta tavoitteena on voittaa ammattilaiskortti.

Ennen pääkilpailua Timo nähdään kilpailemassa SM-kisojen Masters50 sekä yleisen kehonrakennuksen +90kg sarjassa.

Esittelyn liitteenä löytyy kaksi vanhaa kuvaa vuoden 1993 SM-kisoista sekä muutama tuoreempi Jaana Mannerin ottama salikuva.

Edellinen artikkeliKuinka iso apu on ruoan imeytymisen parantamisesta?
Seuraava artikkeliKISAT LÄHESTYY // Mika Nikkonen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here