Untitled Document GAZOZ.FI -10% | KOODI PAKKOTOISTO
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Ruoansulatusentsyymit ovat proteiineja, jotka auttavat hajottamaan ruokaa pienemmiksi molekyyleiksi, jotta elimistö voi imeä ne paremmin ja hyödyntää ravinteita. Ruoansulatusentsyymien toiminta on keskeinen osa ruoansulatusprosessia, joka tapahtuu ruoansulatuskanavassa. Tässä on muutamia tärkeitä ruoansulatusentsyymejä ja niiden toimintaa:

 1. Amylaasi: Amylaasi on entsyymi, jota erittyy sylkirauhasista ja haimasta. Se hajottaa hiilihydraatteja, erityisesti tärkkelystä ja glykogeenia, yksinkertaisemmiksi sokereiksi, kuten maltoosiksi ja glukoosiksi.
 2. Proteaasit: Proteaasit ovat entsyymejä, jotka hajottavat proteiineja pienemmiksi peptideiksi ja aminohapoiksi. Mahalaukussa pepsiini on tärkein proteaasi, ja haima erittää proteaaseja, kuten trypsiiniä ja kymotrypsiiniä, jotka toimivat ohutsuolessa.
 3. Lipaasit: Lipaasit hajottavat rasvoja glyseroliksi ja rasvahapoiksi, jotta ne voidaan imeä ohutsuolesta. Haima erittää haimalipaasia, ja suolistossa on myös suolenpinnalla sijaitsevaa lipaasia.
 4. Nukleaasit: Nukleaasit hajottavat nukleiinihappoja, kuten DNA:ta ja RNA:ta, nukleotideiksi.

Probiootit

Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, yleisimmin hyödyllisiä bakteereja, jotka voivat tarjota terveyshyötyjä isäntäorganismilleen, kuten ihmisille. Probiootit toimivat useilla eri tavoilla edistäen suoliston terveyttä ja yleistä hyvinvointia. Tässä on joitakin tapoja, joilla probiootit toimivat:

 1. Suoliston mikrobiston tasapainottaminen: Probiootit auttavat ylläpitämään terveellistä suoliston mikrobistoa tasapainottamalla hyödyllisten bakteerien määrää suhteessa haitallisiin bakteereihin. Tämä voi estää haitallisten mikrobien liikakasvun ja suojella suolistoa erilaisilta infektioilta ja tulehduksilta.
 2. Ravinteiden tuottaminen: Tietyt probiootit kykenevät hajottamaan ravintoaineita, kuten kuituja, ja tuottamaan lyhytketjuisia rasvahappoja. Nämä rasvahapot ovat tärkeitä suoliston terveydelle ja voivat toimia energianlähteenä suoliston soluille.
 3. Immuunijärjestelmän tukeminen: Probiootit voivat vaikuttaa positiivisesti immuunijärjestelmään. Ne voivat auttaa säätelemään immuunivasteita ja vähentää tulehdusta. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä autoimmuunisairauksien riskin vähentämisessä.
 4. Ruoansulatusprosessin tukeminen: Probiootit voivat auttaa parantamaan ruoansulatusprosessia hajottamalla ruokaa ja edistämällä ravinteiden imeytymistä suolistosta.
 5. Vastustuskyvyn parantaminen: Probiootit voivat auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja ehkäisemään infektioita. Ne voivat kilpailla haitallisten bakteerien kanssa ravinnosta ja elintilasta suolistossa, mikä voi auttaa estämään niiden kasvua.

Probioottien tehokkuus ja vaikutukset voivat vaihdella sen mukaan, minkä tyyppisiä bakteereja ne sisältävät ja millä annoksella niitä nautitaan. On tärkeää muistaa, että probiooteilla ei välttämättä ole samanlaisia vaikutuksia kaikille, ja niiden käytöstä on hyvä keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, erityisesti jos sinulla on terveysongelmia. Probiootteja löytyy erilaisista elintarvikkeista, kuten jogurtista, käyneistä maitotuotteista ja ravintolisistä.

Enzymer, 90 tablettia // Osta 3, maksa 2

Elexir Enzymer on ravintolisä, joka sisältää kasviperäisiä entsyymejä, jotka tukevat ruoansulatusta, hajottavat ruoan sisältämiä molekyylejä sekä lisäävät ravinnosta saatavien ravintoaineiden imeytymistä.

 • Tukee ruuansulatusta
 • Lisää ravintoaineiden imeytymistä
 • Kasviperäinen tuote

Enzyme Complex and Probiotic Lactospore, 100 caps // Osta 3, maksa 2

Enzyme Complex & Probiotic LactoSpore® – M-Nutritionin ravintolisä ruoansulatukseen. Tuote hajottaa hiilihydraatteja, rasvoja, kuituja ja proteiinia tehokkaasti. 

 • Tehokas apu ruoansulatukseen
 • Kasviperäinen kapseli
 • Vain 1 kapseli päivässä

Entsyymien puutos saattaa johtua iän, ruokavalion ja elämäntapojen yhdistelmästä. Nämä puutteet voivat johtaa erilaisiin ruoansulatuskanavan häiriöihin, kuten ilmavaivoihin ja turvotukseen. Enzyme Complex & Probiotic LactoSpore® on suunniteltu parantamaan ruoansulatusta ja tukemaan suoliston toimintaa.

Probioprana, 30 kapselia // Osta 3, maksa 2 ja koodilla pakkotoisto15 saat 15% lisäalennuksen

Maitohappobakteereita ja muita pieneliöitä löytyy kaikkialta ja nykyisin niitä tutkitaan innokkaasti. Jos haluat lisätä maitohappobakteerien, Bifido-bakteerien ja Saccharomyces boulardiin saantia,
Vitapranan Probioprana on todella hyvä valinta. Tämä tuote tarjoaa peräti kokonaiset 50 miljardia CFU:ta, kuten esimerkiksi maitohappoja ja butyraatteja rakentavia bakteereita, per kapseli, 14 eri kannasta. Kapseleissa ei ole tarpeettomia täyteaineita.

 • 14 eri kantaa suoliston mikrobiston monimuotoisuuden varmistamiseksi
 • 50 miljardia CFU-yksikköä
 • 1 kapseli päivässä
 • 30 päivän käyttötarpeeseen

Ultra Duo Dophilus, 50 kapselia // Osta 3, maksa 2

Ultra Duo Dophilus, 50 kapselia

Sisältää sekä pre- että probiootteja. 8 bakteerikantaa 13,25 miljardilla bakteerilla.

Edellinen artikkeliPodcast 149 // Tuomo “Möykky” Korhonen ja 23x240kg kyykkytavoite
Seuraava artikkeliArska ja Ronnie treenaa Venicella kimpassa