Untitled Document GAZOZ.FI -10% | KOODI PAKKOTOISTO
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Keskivartalo on usein huomiotta jäänyt kehon osa, vaikka se on ehkä tärkein. Keskikehoon tarkalleen kuuluvat lihakset muodostavat ns. keskikehon “korsetin”. Nämä lihakset ovat kiistanalaisia, mutta suurimmat osat selästä, koko vatsa-alue ja lantio kuuluvat ehdottomasti tähän, ja kaikkia näitä tulisi treenauttaa säännöllisesti, jotta keskikeho pysyy optimaallisessa kunnossa. Keskikeho antaa meille mahdollisuuden liikkua erilaisilla hämmästyttävillä tavoilla samalla kun se on kehon osa, joka siirtää voimaa ylävartalosta alavartaloon ja päinvastoin.

Vältä loukkaantumisia ja tule paremmaksi urheilijaksi

Ketju ei ole koskaan vahvempi kuin sen heikoin lenkki, ja heikko ydin vaikeuttaa sinua saamaan enemmän irti harjoituksista treenin aikana. Vahva ydin auttaa sinua arjessa ja on perusta parantuneelle tasapainolle, pienemmälle loukkaantumisriskille ja mahdollisuudelle harjoitella korkeimmalla tasollasi.

Keskivartalon liikerata on monipuolinen, mutta juuri tämä liikkuvuus tekee vammojen syntymisen helpoksi, jos keskikehon runko ei ole tarpeeksi vahva. Kuinka moni ei ole loukannut selkänsävähäpätöisempien liikkeiden yhteydessä? Vahvan keskikehon ansiosta tämä riski pienenee merkittävästi sekä harjoittelussa että arjessa.

Vatsapyörät ja vastuskuminauhat

Keskivartalon voiman parantamiseksi on tärkeää aktivoida sekä sisäisiä että ulkoisia vatsalihaksia. Klassisen vatsapyörän käyttö on todella hyvä tapa vahvistaa keskivartaloa. Vatsapyörän etuja ovat, että voit säätää vaikeusastetta nykyisen tasosi mukaan, lisäksi se on pieni ja mahtuu helposti vaikka vaatekaappiin, joten se on täydellinen kotikäyttöön. -Löydä tästä tasapaino ja kehonhallinta osiosta erilaisia vatsapyöriä kotitreeniä tukemaan.

Vastuskuminauha on myös loistava treeniväline kotona, sillä sillä voi treenata monipuolisesti sekä keskivartaloa että ylävartaloa sekä monia muita kehon osia. Olemme listanneet alle useita tuotteita, jotka helpottavat ja auttavat sinua saamaan vahvemman keskivartalon.

Harjoittele vatsapyörillä ja vastuskuminauhoilla

Ensi silmäyksellä vatsapyörä eli ab-pyörä saattaa näyttää yksinkertaiselta treenivälineeltä, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Ab-pyörä-treenistä tulee niin kovaa kuin siitä itse teet. Jos et ole koskaan kokeillut ab-pyörää, suosittelemme aloittamaan polvillaan ja vierittämään pyörää suoraan kehosi edestä niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä saa kaikki vatsasi lihakset työskentelemään kovasti pitääkseen sinut suorana, samalla kun käsivarsien ja hartioiden lihasten on työskenneltävä kovasti. Kun tulet edistyneemmäksi, voit yrittää rullata yhä pidemmälle, kunnes olet lattian tasolla. Seuraava askel on yrittää seisoma-asennosta. Tämä vaatii poikkeuksellista tasapainoa ja voimaa. Voit myös vaihdella rullaamalla vinosti suoran eteenpäin sijasta keskittyäksesi enemmän vinoihin vatsalihaksiin.

Vastuskuminauhoille on tarjolla monenlaisia ​​harjoituksia ja suosittelemme sinua lukemaan tämän mielenkiintoisen artikkelin vastuskuminahoista! -Vastuskuminauhat voidaan yhdistää myös vatsapyörään kiinnittämällä nauha jalkoihin ja pyörän kahvaan. Tämä vähentää vastusta ja tekee harjoituksesta helpompaa. Täydellinen, kun opettelet harjoitusta tai haluat saada mahdollisimman monta toistoa.

Kehon tasapaino on tärkeämpi kuin tiedätkään

Tasapaino on vahvasti sidoksissa keskivartaloon. Koska keskivartalo on vastuussa voimansiirrosta ylävartalosta alavartaloon ja päinvastoin, on helppo ymmärtää, että tämä vaatii myös tasapainoa. Koska ihmiset kävelevät kahdella jalalla, tarvitsemme erittäin hyvän tasapainon, jotta tämä toimisi, mikä tarkoittaa, että käytämme aina keskivartaloa tasapainottamiseen. Hyvä tasapaino auttaa sinua paljon niin arjessa kuin treenissäkin. Arjessa teemme joka päivä odottamattomia, hyvää tasapainoa vaativia liikkeitä ja nämä liikkeet ovat paljon voimakkaampia treenatessa ja myös kuormitettuna. Hyvän tasapainon ansiosta voit suorittaa harjoituksia tehokkaammin ja arjen liikkeitä helpommin.

Treenaa tasapainolaudalla, pilatespallolla ja sauvakävelysauvoilla

Tasapainolauta on erittäin hyvä työkalu kotona. Sitä voidaan käyttää sellaisenaan vain seisomalla sen päällä ja yrittämällä säilyttää tasapainoa. Sen päällä voi myös tehdä erillaisia harjoituksia esimerkiksi käsipainojen ja vastuskuminauhojen avulla. Edellä mainituilla työkaluilla on mahdollista antaa lisää kuorma, joka asettaa tasapainolaudalle erittäin korkeat vaatimukset. Sama periaate pätee pilatespalloon. Suurin osa harjoituksista, jotka voidaan suorittaa penkillä, voidaan tehdä pilatespallolla. Tämä tekee harjoituksista välittömästi vaikeampaa yksinkertaisesti siksi, että yhtäkkiä sinun täytyy tasapainottaa myös itsesi.

Sauvakävelysauvat ovat ensisijaisesti tarkoitettu kävelyyn. Jos työnnät aktiivisesti pois sauvojen kanssa, aktivoit koko ylävartalon kävellessäsi. Sauvakävelysauvoja voidaan käyttää myös välineinä tasapainoharjoitteluun. Ne voivat tarjota erittäin hyvää tukea harjoituksissa, joissa et ole aivan valmis päästämään ns. irti. Ne ovat hyviä apuvälineitä tasapainolaudoilla ja -palloilla treenatessa, mutta myös normaaliin kyykkäämiseen, kun käytät vain omaa painoasi.

Laajenna harjoitusvälineitäsi muutamalla yksinkertaisella varusteella, jolloin sinulla on kaikki mitä tarvitset saavuttaaksesi erinomaisen keskivartalon “korsetin”, vakauden ja tasapainon!

Edellinen artikkeliKrizon haastattelu dubattuna
Seuraava artikkeliKULTAJAHTI #19 SM-KISA VKNLOPPU KOOSTE | Pekka Mykrä