Untitled Document KOODILLA PAKKOTOISTO
GAZOZ.FI -10%
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 5%
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Omega-3 on käytetty monissa lisäravinteissa, mutta mikä se on? Ja miksi sitä on hyvä käyttää? Tässä artikkelissa tarkastellaan lähemmin yleisimpiä kysymyksiä omega-3: sta.

Verrattuna PWO:n, rasvanpolttotuotteisiin ja aminohappoihin, omega-3: ta ei pidetä stimuloivana lisäravinteena. Se ei anna vaikutusta suoraan eikä sitä markkinoida sellaisena, joka saa sinut näyttämään välittömästi paremmalta rannalla. Siitä huolimatta omega-3 on ravintolisä, jolla on useita terveyteen ja liikuntaan liittyviä pitkäaikaisia etuja.

Mikä on Omega-3?

Omega-3 on kollektiivinen nimi monityydyttymättömien rasvahappojen perheelle, josta yksittäiset rasvahapot EPA ja DHA ovat tärkeimmät. Ihmiskeho ei pysty itse tuottamaan omega-3-rasvahappoja, joten ne on nautittava ruoan tai lisäravinteiden kautta.

Ymmärtääksesi miksi omega-3 on tärkeä, sinun on tiedettävä toinen rasvahappoperhe: Omega-6-rasvahapot. Kuten omega-3, myös omega-6 on ryhmä rasvahappoja, joita elimistö ei pysty tuottamaan itse ja jota meidän on saatava ruokavaliostamme, jotta kroppa voi tarpeeksi hyvin. Molemmilla on laaja valikoima elintärkeitä toimintoja, ja omega-3-rasvahappojen vaikutukset ovat yleensä vastakkaisia ​​kuin omega-6-rasvahappojen.

Omega-3 vaikuttaa tulehduksia ehkäisevästi, estäen veren hyytymistä, omega-6 tekee päinvastoin. Koska omega-6: lla on vastakkaisia ​​vaikutuksia kuin omega-3: lla, on tärkeää, että näiden rasvahappojen saanti on tasapainossa. Jos syöt esimerkiksi liikaa omega-6: ta, on vaara, että kehon tulehdusarvot nousee liian korkeaksi.


Ruokavaliomme tänään

Omega-3: ta löytyy pääasiassa rasvaisista kaloista, esim lohesta ja omega-6: ta on vastaavasti runsaasti kasviöljyissä, margariinissa ja pähkinöissä. Teollisuudessa valmistetut ruoat sisältävät usein joitain edellä mainituista, joten se on myös erinomainen omega-6-lähde.

Lohen hyvästä mausta huolimatta syömme länsimaissa huomattavasti vähemmän rasvaisia ​​kaloja kuin omega-6-pitoisia ruokia. Ihmiset syövät omega-3 / omega-6-suhteessa 1: 1–1: 3. Nykyään joissain tapauksissa sama suhde on jopa 1:20 (ts. 20 kertaa niin paljon omega-6 kuin omega-3). Tämän vaikutuksen uskotaan tuovan epätasapainoa ja tämän seurauksena epäoptimaalinen terveys, kuten lisäntyneet tulehdustilat.

Lisäravinteet omega-3: lla

“Etkö voi vain syödä enemmän kalaa?” On usein kuultava kysymys. – Ehdottomasti, mutta valitettavasti käytännöllisistä, eettisistä, maku- ja taloudellisista syistä se ei ole kaikkien vaihtoehto. Niille ihmisille – jotka eivät voi tai eivät halua syödä suositeltuja kolme annosta kalaa viikossa – omega-3-lisäravinteet ovat hyvä vaihtoehto pitämään omega-3 arvot tasapainossa.

Omega-3 hyötyjä -Tärkeimmistä ovat:

  • Alentunut verenpaine
  • Parempi insuliiniherkkyys ( Parempi insuliiniherkkyys tarkoittaa sitä, että hiilihydraattien varastointiin lihaksissa tarvitaan vähemmän insuliinia. Tämän lisäksi parempi insuliiniherkkyys suojaa esimerkiksi diabetekseltä ja rasvamaksalta. Hyvä myös rasvanpoltolle.
  • Hyvä sydämelle ja verisuonille -Torjuu sydän- ja verisuonisairauksia.
  • Painonpudotukseen, (omega-3-lisäravinteiden on myös osoitettu helpottavan laihtumista. Syyn uskotaan lisääntyneeseen rasvanpolttoon ja / tai vähentyneeseen ruokahaluun.)
  • Lisääntynyt lihaksien kasvu, (tämä on seikka, joka mainitaan harvoin puhuttaessa omega-3: sta, luultavasti suurelta osin siksi sillä syödyt on lievemmät. Mutta joka tapauksessa, on mielenkiintoinen seikka tietää. Omega-3 lisääntynyt lihaskasvu perustuu tutkimukseen, jossa havaittiin, että kahdeksan viikkoa omega-3-lisäravinteen käyttö johti aminohappojen lisääntymistä lihaksissa kuin ennen ravintolisäjaksoa.

Huomioitavaa:

Tavoitteena on noin 1-2 grammaa omega-3:sta päivässä. Huomaa, että kalaöljyn määrä ei ole sama kuin omega-3: n määrä.

Edellinen artikkeli18 UUTTA LAITETTA!? NFE ANALYYSI by BULL | Matias Koistinen
Seuraava artikkeliMUN PERUS PÄIVÄ | PtVatanen