Untitled Document KOODILLA PAKKOTOISTO
GAZOZ.FI -10%
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 5%
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Elixialla on eri tason personal trainereita ykkösestä neloseen, ainakin Kampissa. 106 euron alkuinvestointi korttiin salille jäsenyyden kanssa sisälsi ilmaisen pt-tunnin. No ajattelin sitten käyttää sen venyttelyyn coren osalta ja otin pt-1 tason valmentajan, jonka tiedoissa oli “liikkuvuuden lisääminen”. Menin tapaamiseen ja se oli iso pettymys, tietotaito oli tasoa kaduntallaaja ja pelkän kepin heiluttamisen osaa kuka tahansa opettaa.

Eka ajattelin etten anna mitään palautetta ettei raukka pt-saa mitään risuja suotta jos vaikka vaadin liikaa tason 1 valmentajalta. Emailissa kuitenkin pyydettiin antamaan palautetta ja tarjottiin toki sitten maksavaa pt-palvelua. No annoin palautteen ja painotin, etten halua pt:lle harmia, kaikki ei voi kaikkea tietää, mutta oletuksena pt-statusta kantavan pitäis osata edes alkeelliset jutut.

Antoivat sitten uuden ilmaisen tunnin ja varasin heti sitten pt-4 tason trainerille tunnin ajan. Marssin Elixiaan ja kaveri siellä fist pumppasi, ei tainnut tuntea kuitenkaan, mikä on hyvä juttu.

Sanoin heti että nyt tehdään sellainen juttu että keksi mulle niin vittumainen käsitreeni kuin ikinä mielikuvitus riittää, aikaa 45min ja toistot sarjoissa max. 20. Ei punnerruksia ja ojentaja sekä hauis pitää vuorotella sarjoissa.

Hiukan hämmästyneenä pt kysyi että mikä on treenin tarkoitus, sanoin että maksimaalinen pumppi. Vähän tarkennuksia ja sitten tekemään.

Pt sanoi että tehdään eristäviä liikkeitä, johon minä että se passaa toki. Loiva vinopenkki perseen alle ja hauiskääntöjä kässäreillä tekemään. Hammerista lähtö ja vastaotteeseen 1sec stoppi ylhäällä ja pt valitsi 15 toiston sarjat. Ensimmäinen sarja ihan suora, mutta alas kontrollilla kuten pitääkin. Sekkari käteen ja kellotti 45sec(näihin resteihin olen todella hyvin adaptoitunut). Sitten mentiin pudotussarjaa ja jokaisessa edelleen 15 toistoa täyteen osanostoilla, 2 droppia 2kg välein, eli 45 toistoa, jossa lopussa hinkattiin jo vain 10cm liikerataa alhaalta, toimivaa toki.

Seuraavaksi sitten negatiivisia, joissa sama paino kuin ekassa sarjassa, eli 16kg. Ylös fuskaamalla ja 4sec laskut alas käsi suoraksi ja yli 10 negaa, joka on aika vittumaista, mutta sitähän pyysin.

Sitten ojentajiin. Teen aina ranskalaisen tangolla, enkä koskaan ole kässäreillä tehnyt, mutta nyt sitten tehtiin. Painoista siis mulla ei mitään käryä ja otin saman 16kg mitä hauiksissa, toistoalue kun oli 10-20. Siinä edettiin samaan tapaan mitä hauiksessa, stoppia alhaalla, 15 toistoa. Sitten pudotussarjaan jossa 15 toistoa täyteen jokaisessa. Negatiivisten sijaan viimeisessä vedossa oli pakkotoistoja.

Täytyy sanoa, että olen ko. liikettä kässäreillä tehtynä ylenkatsonut, se on nimittäin loistava vaikka ei mekaaninen rasitus kovinkaan suuri ole.

Hauiksille toinen setti oli sitten erilaisesti selin maassa pää taljaan päin ja talja ylhäältä, edelleen 15 toiston sarjoja, joissa stoppi otsalla, samoin pudotuksia ja pakkotoistoja seuraavissa sarjoissa. Ojentajien viimeinen liike kickback pitkällä köydellä myös mentiin samalla periaatteella. Sarjoissa restit oli 30s-90s tasolla.

Treenin lopuksi sanoin pt:lle että olin positiivisesti yllättynyt, että treeni oli aika vittumainen, vaikka toki mä olen kamalampia tehnyt satoja kertoja, mutta erilailla perseestä oli tämä veto. Annoin kaverille pisteet hyvästä treenistä ja sanoin että tuu joskus treenaan mun kanssa, mutta nauroi, ettei uskalla.

Näin loppupäätelmänä, jos ottaa sen kovimman tason, niin kyllä ne ihan hyvin osaa ohjeistaa ja sarjojen aikana myös painotti koko ajan asioita mitkä on tärkeitä, kontroloitua liikettä, ei lepoja kesken sarjan, pää paikallaan jne.

En ole uudestaan menossa, mutta saatan omissa treeneissä kyllä kässäreillä tehdä lopussa ranskalaista.

Treenissä intrana Delta EAA 30g ja Klusteridextriini 30g. Boosterina Plasm Surge.

Edellinen artikkeliEddie Hall ei syö sanojaan, vaan otti Thor tatuoinnin
Seuraava artikkeliUUSI DRONE TÄYSIÄ SEINÄÄN | PtVatanen