Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 10% ALENNUS NORMIHINTAISISTA KOODILLA PAKKOTOISTO

Heraproteiini on urheiluvalmisteiden kuningas. Sen hyvät ominaisuudet ulottuvat paljon sen tehokasta vaikutusta pidemmälle. Tässä artikkelissa kerromme mitä heraproteiini on, sen valmistamisesta sekä siitä, miksi se on niin hyvä proteiininlähde.

MITÄ HERAPROTEIINI ON?

Kuvittele mielessäsi, että saisit valita vain yhden ainoan lisäravinteen. Valintahetkestä alkaen et saisi käyttää muita lisäravinteita kuin valitsemaasi. Minkä sinä valitsisit?

Viisas valinta tässä tilanteessa olisi heraproteiini.

Heraproteiini (engl. whey protein) on maidosta peräisin oleva proteiinin lähde, joka yhdessä kaseiinin kanssa muodostaa pääosan maidon proteiineista. Jauhemuotoinen heraproteiini valmistetaan juuston valmistuksen yhteydessä sivutuotteena syntyvästä herasta. Herasta suodatetaan useassa eri vaiheissa jäljelle jääneitä hiilihydraatteja, mineraaleja ja rasvoja, kunnes tuotteen proteiinipitoisuus on halutulla tasolla.

Lisäravinteiden yhteydessä puhutaan kolmesta heraproteiinin muodosta:
1. Heraproteiinikonsentraatti

Herakonsentraatin proteiinipitoisuus on normaalisti 50–80%.

Whey-80 >>
2. Heraproteiini-isolaatti

Isolaatti käy läpi tarkemman suodatusprosessin, jonka ansiosta tuotteeseen saadaan pienempi osuus hiilihydraatteja ja rasvaa ja jopa 85–90% proteiinia.

Whey-100 >>
3. Hydrolysoitu heraproteiini

Hydrolysaatti on proteiini, joka on etukäteen hajotettu pienemmiksi ainesosiksi. Prosessin tarkoitus on saada aikaan nopeampi imeytyminen.

Iso-100 >>

Kaikki heraproteiinituotteet löydät täältä >>

Heraproteiini on luokkansa eniten myyty urheiluravinnetuote, ja se on ansainnut ykköspaikkansa useastakin syystä.

TEHOKKUUS

Lisäravinteen, tai oikeastaan minkä tahansa tuotteen, keskeisin ominaisuus on se, että se täyttää lupauksensa. Heraproteiini on täydellinen proteiinin lähde antamaan potkua lihasmassan rakentumiselle ja treenien jälkeiselle palautumiselle. Tästä voimme kiittää heraproteiinin nopeaa imeytymistä sekä tuotteen korkeaa EAA-pitoisuutta (välttämättömät aminohapot).

Usein toistettu mantra on, että ”tavallinen ruoka on aina parempi vaihtoehto”, mutta jos katsomme vain proteiinien laatua, väittämä ei pidä paikkaansa. Lihasten kehittymisen kannalta hera on yhtä hyvää proteiinia, monessa tapauksessa parempaakin, kuin tavallisen ruoan proteiini. Luonnollisesti ruoassa – pienellä varauksella käsitteen laajuudesta johtuen – on tietysti lukemattomia muita etuja.

HELPPOUS

Heraproteiini kulkee helposti mukana salille. Heraproteiinia sisältävä shaker ei vie nimeksikään tilaa ja sekoittamaton hera säilyy huoneenlämmössä pitkään. Heraproteiinin mukaan ottaminen ei myöskään vaadi esivalmisteluja. Avaat vain proteiinipussin, kauhot proteiinit shakeriin, suljet sen ja laitat treenikassiin.

EDULLISUUS

Heraproteiinilisistä puhuttaessa unohdetaan liian usein hinta-aspekti. Todellisuudessa heraproteiini on yksi edullisimmista proteiinin lähteistä, kun tarkastellaan hintaa per proteiinigramma.

Esimerkiksi yksi kilogramma Whey-80 -heraproteiinijauhetta sisältää 760 grammaa proteiinia ja maksaa ilman alennusta 16,90 euroa. Vastaava määrä proteiinia tuoreesta kanasta maksaisi suunnilleen 40 euroa, tonnikalasta noin 30 euroa ja maidosta 20 euroa.

HYVÄ MAKU

Vielä kymmenisen vuotta sitten heraproteiinia ei voinut kutsua varsinaiseksi makuelämykseksi. Viime aikojen kehitys on kuitenkin ollut huimaa! Nykyään monen heraproteiinituotteen maku muistuttaa enemmän tavallista pirtelöä kuin lisäravinnetta. Lisäksi makuvaihtoehtojen kirjo on lähes loputon.

Valitse täältä itsellesi sopivin heraproteiini >>

- mainos -

Edellinen artikkeliArm blasting with Mr.Halmo
Seuraava artikkeliThe Resurrection of Rich Piana – Day 28 – Muscle dysmorphia – Inner/outer chest – Sick Lamborghini