Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 10% ALENNUS NORMIHINTAISISTA KOODILLA PAKKOTOISTO

”Tämä tarina alkaa vuodesta 1994, jolloin 15-vuotias rimpula pojankloppi nimeltään Jouni Partanen sai ensikosketuksensa kuntosaliin. 50-kiloinen hentorakenteinen rääpäle seurasi asuinkulmillaan muutaman vuoden vanhempaa Killeä, joka oli sulava suustaan ja jo siinä iässä rotevassa kunnossa. Kille kävi koulun ullakolle rakennetussa vaatimattomassa salissa, jossa puolet tilasta vei painimatto.

Kille huomasi tarkkaavaisen Jounin ja otti hänet ns. ”siipiensä alle suojatiksi”. Kille halusi myös näyttää, kuinka hänen lihaksensa olivat kehittyneet ja mitä treenaaminen on. Jouni oli tietysti innoissaan ja saman aikaisesti äimän käkenä. Kaikki haluttiin nähdä ja pesusienen lailla kaikki tarjolla tieto myös imettiin.

Yleensä Jouni seuraili sivusta, kun Kille ahersi ja esitteli lihaksiaan. Tämän lisäksi Kille pyysi välillä Jounia varmistamaan häntä penkissä, mutta käänteentekevä kohta tapahtui, kun yhtenä päivänä Kille ehdotti, että Jouni koittaisi itse tehdä sarjan penkissä jollain painolla. 

Kille osasi laittaa sopivan vastuksen tankoon ja ohjeisti, että sarja tehdään loppuun asti, vaikka paskat tulisi housuun. Sarja tehtiin todellakin loppuun, eikä alapesulle sentään tarvinnut mennä. Kehujen siivittämänä todettiin, että saatiin N painolla N toistoa, jota historia ei enää muista. Meni kuitenkin päivä tai useampi ja Kille pyysi tällöin samassa yhteydessä tekemään samalla painolla niin monta toistoa, kuin pystyisi.

Toistoja syntyi enemmän kuin edellisellä kerralla ja Jounin kohtalo oli sinetöity.”

Tämä prologi on klassinen tarina. Onnistumisen riemu, asian oivaltaminen, kehitys ja kannustus. Tuota ajankohtaa elämässä en unohda ikinä. 30-vuotta on tässä kohta kuntosaleja koluttu Suomessa ja ulkomailla laidasta laitaan. Alkuajat meni vielä ”tutkan alla” koulujen ja uimahallien saleilla, kunnes uskaltauduttiin ostamaan kortti ihan oikealle salille. Kultaisella 90-luvulla saleilla haisi hiki, veri ja värikäs skaala odöörejä. Ne palaavatkin nostalgisesti mieleen aina aika ajoin.

7-8 ensimmäistä vuotta meni lähes pakkomielteisessä tilassa. Kaikki oli opittava, kaikki oli kokeiltava ja Yates sekä Savolainen olivat idoleita. Ja ovat edelleen. Kun Savolainen ei voittanut Mega Mass GP:tä, vitutti aivan sairaasti. Markon kirjaa luettiin niin paljon, että kannet alkoivat jo revetä irti. Jos nyt kuvittelette mielessänne, että kirjan sivujen väliin päättyi ylimääräisiä eritteitä, niin ne kuuluivat sitten aivan muun tyyppisten julkaisujen väliin tuohon aikaan. 

Kehonrakennuksen noviiseihin oli ajatuksena osallistua 20-luvun taitteessa treenikaverin kanssa, mutta homma jäi tekemättä, kun ensimmäinen rakkaus ajoi karikoille ja elämä heitti kärrynpyörää. Sitten havahduttiinkin siihen, että 20-vuotta elämää olikin vierähtänyt välissä. Hups. 

Osa tuosta kahdesta vuosikymmenestä meni kamppailulajeissa Judoa ja Kickboxingia harrastellen. Välillä tehtiin kokeiluja, jotka olivat enemmän tai vähemmän onnistuneita. Viime vuosikymmen on mennyt seinällä narussa roikkuessa, maantiepyörällä kärpäsiä syödessä ja sulkapalloa mätkiessä. Mutta sali on kulkenut silti aina mukana. Pidempiä taukoja taitaa olla muutama vajaan vuoden tauot, mutta nämäkin ovat olleet pääosin loukkaantumisten aiheuttamia. Pääpaino on siis vaihdellut ja viikko kuukausitasolla salilla on käyty enemmän tai vähemmän riippuen rinnalla olleista lajeista. Nuorempana tuli kilpailtua juoksussa, suunnistuksessa, uinnissa ja uimahypyissä. Kaikkea on kyllä tehty. Rakkaus gymiin on tosin aina ollut pysyvä tila. ❤️

Palataan kuitenkin aivan viimeaikoihin ja siihen, miksi tätä esittelyä juuri naputellaan. 3 vuotta sitten reilusti ennen pandemiaa, tuli huomattua, että säännöllisestä urheilusta huolimatta, oli ulkoinen habitus muuttunut pikkuhiljaa karhusta karhukaiseksi ja jotain oli tehtävä. Jouni 2.0 projekti sai alkunsa. 

Ryhtiliike liikunnassa, levossa ja ruokailussa alkoi tuottamaan melko nopeasti tulosta ja liha alkoi taas tarttumaan ja näin retroperspektiivistä, aiheutti se positiivisen dominoefektin. 20-vuotta kytemässä ollut ajatus ja unelma päästä lavalle tangoissa vauvaöljyttynä, alkoi pikkuhiljaa realisoitumaan. Scenestä oltiin kuitenkin käytännössä oltu ulkona kaksi vuosikymmentä ja apua tarvittiin.

Lähestyttiin vanhoja tuttuja Teemu Vuorista ja Juho Passilaa hyvien valmentajien osalta ja ensimmäisenä luovittiin läpi shortlist, joka ulottui käytännössä Suomen päästä päähän. Kandidaatit olivat hyviä ja Jari Leskisen kanssa hommat loksahtivat hyvin yhteen. Jarin kokemus ja lähestyminen asiaan kokonaisvaltaisesti vakuutti ja tuntui, että olimme samalla ajatustasolla ja etenkin henkilökemiat toimivat, mikä on hyvin tärkeätä. Lämmin suositus Jarista kaikille tätä lukeville ja heidän verkostoilleen. ❤️

Marraskuussa 2021 aloitimme pohjatyön ja siitä 6 kuukautta myöhemmin käynnistimme kisadieetin toukokuun 9. päivä. Paino oli tällöin 115 kg. Esittelykuvassa viikko sitten 9.7. paino oli 107kg. Huomaatte jo varmaan tässä vaiheessa, että -90 sarjaan ei ole mitään asiaa, vaikka sinne ilmoittauduttiin. Jarin sanoja lainaten ”pitäisi toinen jalka sahata kokonaan irti, että mahduttaisiin alle ysikymppiin”. 😅 Jää nähtäväksi, mikä kuivan oravan loppupaino on sitten h-hetkenä. 😉 Tavoite on simppeli: Hard and shredded as it is humanly possible. 😎

No kuka Jouni sitten muuten on? Mutkien kautta on elämä vienyt isolle kirkolle ja täällä on asetuttu Espoon Saunalahteen ja lisäännytty muutaman tyttölapsen verran. Perhearjen ja treenaamisen lisäksi olen myös muusikko ja mm. Standing Ovation -yhtyeeni kanssa on tullut sävellettyä, sanoitettua ja vietyä musiikin ilosanomaa myös livenä yleisölle. Laskut tulee maksettua päivätyöllä myyntijohtajana ja viimeiset 15 vuotta on vaikutettu pääosin kasvu- ja teknologiayhtiöissä. Muu intohimo ja mielenruoka tulee tieteen kehitystä ja innovaatioita seuratessa avaruusteknologiasta lääketieteeseen. Sarjoja ja elokuvia tulee myös ahmittua tilanteen mukaan. Viimeisempänä suosittelen Terminal List -sarjaa kaikille, joille Jason Bourne, Jack Ryan, Jack Reacher teokset resonoivat.

Kaneettina tähän loppuun vielä, että kisadieetti on mennyt erittäin hyvin ja matkasta on nautittu joka ikinen sekunti. Fiilis on aivan katossa ja kroppa muuttuu huikeata vauhtia. Yksi unelma omalta bucket listiltä on kohta ruksattu ja en malta odottaa, että pääsen lavalle! 

Rock on tyypit! C ya! 🤩🤟👊

Instagram: @heavyhobbit

- mainos -

Edellinen artikkeliSheikkeri, joka on iso, mutta pieni
Seuraava artikkeliVASTOINKÄYMISET JATKUU | Road to pro card Ep. 37 | Niclas Pitkänen