Untitled Document GAZOZ.FI -10% | KOODI PAKKOTOISTO
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Olen Mikko Laukkanen, hiljattain 50 vuotta täyttänyt, ja asun Espoossa yhdessä vaimoni kanssa. Punttisalilla treenaaminen on aina muodostanut tärkeän osan elämääni; tietyissä vaiheissa se toimi tukena muussa urheilussa, mutta viime vuosina olen keskittynyt täysin kehonrakennukseen. Viime vuonna 2023 päätin toteuttaa yhden unelmistani, eli nousta kisalavalle SKL:n SM-kisoissa. Kokemus oli upea, ja menestys enemmän kuin uskalsin ehkä toivoa: Masters -80kg -sarjassa tuli Suomen mestaruus, ja yleisessä -80kg -sarjassa 4. sija! Tänä vuonna en voi suoraan puolustaa mestaruutta, koska kisaan nyt Masters 50+ -sarjassa. Lisäksi hyvin todennäköisesti tällä kertaa yleinen sarja tulee olemaan -90kg, koska viime vuonna jouduimme vedättämään painoa aivan puntaripäivään saakka. Talven kehityskausi on toivottavasti tuonut hieman lihasta lisää, ja tänä vuonna tarkoitus on tulla hieman painavampana ja täydempänä lavalle.

Kisadieetin aloitin toukokuun alussa, jolloin painoa oli himpun vajaa 100kg, eli noin 5 kiloa enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Nyt tätä kirjoittaessa dieetillä ollaan oltu siis muutama kuukausi, ja hommat etenee suunnitellusti. Dieetti on sujunut hyvin; kunto kiristyy, energiaa riittää treenaamiseen ja mieli on virkeä. 

SKL:n kisojen lisäksi osallistun Turun Legend’s Cupiin sekä mahdollisesti johonkin NPC-kisaan syksyllä. Tämän varmistaakseni käyn myös heinäkuussa Minna Pajulahti Cup-kisoissa lunastamassa oikeuden osallistua muihin NPC-kisoihin. Se jää sitten nähtäväksi, mihin kaikkeen riittää virtaa syksyllä.

Olin pitkään Bull’s All Out-valmennuksessa, mutta nyt olen siirtynyt Teemu Niemen tiimiin. Muutos oli minulle luonteva ja oikeastaan itsestään selvä, koska olen koko ajan ollut Teemun valmennettava ja yhteistyö toimii erinomaisesti. Kisaaminen oli minulle aina vähän sellainen salainen haave, joka Teemun kanssa viime vuonna konkretisoitui. Kisoihin valmistautuminen tänä vuonna on ollut toistaiseksi helpompi ja stressittömämpi kuin viime vuonna, kun tiedän, miten asiat prepillä menee, ja miten itse kisoissa toimitaan. Odotan kovasti itse kisapäivää, koska viime vuonna kisat oli järjestetty todella hienosti etenkin kisaajien kannalta, ja koko kisapäivä oli minulle kokemuksena ikimuistoinen. Tämän takia oli helppo päätös osallistua myös tänä vuonna!

Treenaan nykyään LoftGymillä Espoossa ja myös satunnaisesti sekä Kivistön että Pispalan Loadedilla. Saa siis tulla vetämään hihasta jutustelemaan tai seuraamaan matkaani Instagramissa: @mikkolaukkanen. Tutustuin viime vuonna jo moneen kisakumppaniiin, ja haluan tutustua mahdollisimman moneen uuteenkiin, joten nähdään taas kisoissa! Isot tsempit kaikille kisoihin valmistautuville!

Edellinen artikkeliSelkätreeni & Sparrausta | Testodiaries 3.37
Seuraava artikkeliSKL SM kilpailijaesittely // Daniel Kantanen