Tietokonemaailman tyhmien kysymysten kerho

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka / tele' , aloittaja Timba79, 5.9.2005.

 1. kaseiini

  kaseiini

  Liittynyt:
  17.12.2010
  Viestejä:
  3 125
  Likes Received:
  309
  Sukupuoli:
  Mies
  Mistä johtuu, että monesti www-sivuilta, esim iltapäivälehtien sivuilta, ei pysty copy-pasteamaan tekstiä.
  Copy vaiheessa kaikki näyttää vielä olevan kunnossa, mutta paste vaiheessa tuleekin vanha, aikaisemmin kopioitu teksti, eikä sitä uusinta.
   
 2. Jami2003

  Jami2003

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  12 954
  Likes Received:
  612
  Tuli vielä mieleen että teen näitä tiedosto kopiointeja kansioihin hommia nimenomaan verkon yli serverille. Voiskohan jotku verkkoviiveet yms aiheuttaa tuota ongelmaa...
   
 3. Porkkanaraastin

  Porkkanaraastin

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  20.1.2004
  Viestejä:
  1 667
  Likes Received:
  2
  Ostin tuossa keväällä Samsungin Smart TV:n. Nyt pitäisi jotenkin saada tallennettua ohjelmia ja vissiin USB:n kautta tuo onnistuisi. Manuaalista ei suoraan käy ilmi onko tuo mahdollista tässä mallissa. Toisekseen, netistä ei meinaa saada selville sitäkään, soveltuuko tuohon Flash drive vaiko pelkkä HDD. Jotain kriteerejä HDD:lle kuitenkin löytyy Sampan sivuilta, muun muassa vähintään 2.0 USB ja 5400rpm nopeus.

  Mitäs ihmiset osaa sanoa aiheesta, mitä pitää muistaa kun muistia valitsee, mitkä on sudenkuopat yms. Paljonko kannattaa varata gigabitteja ja saako alle 100€ mitään järkevää?
   
 4. comma

  comma

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  198
  Likes Received:
  77
  VeraCrypt voisi olla hyvä vaihtoehto (se on tavallaan jatkumoa TrueCryptille, jonka kehitys on lopetettu): https://veracrypt.codeplex.com/.
  En ole valitettavasti itse ehtinyt kokeilemaan tuota, mutta sen pitäisi olla hyvä vaihtoehto ja lisäksi se on open-sourcea. Kryptaa USB -levyt sekä myös systeemilevyt tarvittaessa.
   
  Ampuhaukka tykkää tästä.
 5. schwartzy

  schwartzy

  Liittynyt:
  15.9.2012
  Viestejä:
  2 012
  Likes Received:
  270
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  espoo
  Mitä philipsin tv:ssä asetukset delta äänen voimakkuus ja äänilähdön tasoitus tarkoittavat? Kaiuttimet tv:ssä optisella ja on paljon hiljasempi kuin jos olisi suoraan pleikassa tuo optinen, noilla säädöillä ainakin saa ääntä lisää mutta vaikuttaako ne johonkin esim äänenlaatuun?
   
 6. comma

  comma

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  198
  Likes Received:
  77
  Valitettavasti minulla ei ole Philips TV :tä, mutta todennäköisesti ne tarkoittavat seuraavaa (saattaa toimia eri lailla eri malleissa, katselin Philipsin sivuilta ja dokumenteista):

  Delta-äänenvoimakkuus
  Tasoittaa kanavien tai kytkettyjen laitteiden välisiä äänenvoimakkuuden eroja. Siirry liitettyyn laitteeseen, ennen kuin vaihdat Delta- äänenvoimakkuutta.​

  Automaattinen äänenvoimakkuus
  Vähentää automaattisesti esimerkiksi kanavanvaihdon aiheuttamia nopeita äänenvoimakkuuden muutoksia. Äänenvoimakkuus pysyy tällöin tasaisena.
  Äänilähdön tasoitus
  Tasoita television ja kotiteatterijärjestelmän äänenvoimakkuutta (kuuluvuutta) Äänilähdön tasoituksen asetusten avulla, kun vaihdat laitteesta toiseen. Erot äänenvoimakkuudessa voivat johtua eroista äänenkäsittelyssä​

  Arvelen, että saat tasoitettua Delta-äänenvoimakkuuden avulla äänilähteet sopivaksi. Myös automaattinen äänenvoimakkuutta kannattaa kokeilla (jos löytyy TV :stä). Asetuksilla ei pitäisi sinällään olla vaikutusta äänenlaatuun, vaan eri lähteistä tulevaa audiosignaalia vaimennetaan.

  PlayStationissa erilainen äänenvoimakkuus saattaa johtua myös esim. DVD :tä katsellessa siitä, että PS :n oma äänenvoimakkuus on kovemmalla - tätä pääsee säätämään painamalla PS :n ohjaimesta kolmiota, jolloin yläriville pitäisi tulla äänenvoimakkuuden säätöpalkki.
   
  schwartzy tykkää tästä.
 7. Diryan

  Diryan

  Liittynyt:
  20.5.2010
  Viestejä:
  598
  Likes Received:
  30
  Nyt kävi omituisesti.. Lähdin käymään hierojalla ja jätin koneen päälle. Menee siis puolessa tunnissa lepotilaan. Noh kun tulin takasin niin kone oli jostain syystä sammunut mutta tuulettimen äänet kuului? Painoin virtanappulaa ja tulin windowsiin. Netti ei toiminut niin tein kaikenratkaisevan asian eli käynnistin koneen uudelleen. Kone käynnisty normaalisti uudelleen ja nettikin alkoi skulaamaan. Kun koitin alkaa pelaamaan bäfä 1 niin kone sanoi että pikakuvaketta vastaavaa ohjelmaa ei ole tjn.
  Vilkasin sitte my computerista ja mun D asema oli tyhjänä paitsi Steam oli vielä asentuneena?! Pelit joita oli useita originissa ja steamissa oli kaikki kadonnut samoin kuin kuvat jne. Onneks kuvat oli sentää ulkosella kans..

  Mut oon siis just uusinut koneen kaikki osat paitsi kovalevyt. Ne on vanhat. C asema on SSD ja siinä on vaan windows 10. D asemalla on aina ollut sitte ohjelmat jne... Mitähä vattua?!
   
 8. kepademus

  kepademus

  Liittynyt:
  14.6.2007
  Viestejä:
  792
  Likes Received:
  33
  Sukupuoli:
  Mies
  Kuulostaisi jonkin sortin rautavialta. Hajonnut levy? Onko tuo "D" -asema perinteinen HDD? Jos näin, niin mikä ihmeen järki on pitää ohjelmat siellä? Suurimmat SSD:n menevät täysin hukkaan...
   
 9. saratuuli

  saratuuli

  Liittynyt:
  25.6.2016
  Viestejä:
  392
  Likes Received:
  88
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Helsinki
  Hei tietokonevelhot ja vähemmänkin velhot! Kannattaako 3 vuotta vanhaa kannettavaa (Acer Aspire s3 ultrabook) viedä korjattavaksi, kun koneen päälle (näppikselle) kaatui lasillinen vettä eilen. Oli päivän ja yön kuivumassa ja nyt menee kyllä päälle. Mutta näppäimistö ei oikeen pelitä. Kun kirjottaa, niin joistain näppäimistä tulee useampi merkki (esim r-näppäintä painaessa tulee r4 ja o:ta painaessa o0). Koneen hinta oli ostaessa muistaakseni 660€. Vielä en myöskään tiedä, onko koneessa muita vikoja kun tää näppisongelma
   
 10. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  33
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  20 486
  Likes Received:
  3 740
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  52°28'47.0"N 62°11'08.5"E
  Voi ihan hyvin olla että vähän aikaa vielä niin lähtee pelittää.
  Ehkä siellä on vielä tippa tai toinen jossain.

  Etenkin kun itse kone vielä pyörii.
   
 11. NKoz

  NKoz

  Liittynyt:
  24.7.2014
  Viestejä:
  207
  Likes Received:
  125
  Eikös kotivakuutus tämmöset korvaa?
   
 12. Diryan

  Diryan

  Liittynyt:
  20.5.2010
  Viestejä:
  598
  Likes Received:
  30
  Syyksi varmaan paljastui sähkökatkos.. Eihän tossa kyllä ole mitään järkeä mutta nää on vanhan koneen kovalevyt. Uudet on kyllä hankinnassa.
   
 13. kepademus

  kepademus

  Liittynyt:
  14.6.2007
  Viestejä:
  792
  Likes Received:
  33
  Sukupuoli:
  Mies
  Voi omavastuu olla suurempi, kuin koneen arvo?
   
 14. kepademus

  kepademus

  Liittynyt:
  14.6.2007
  Viestejä:
  792
  Likes Received:
  33
  Sukupuoli:
  Mies
  Piti siis tuossa kommentoida, että käyttöjärjestelmä, ohjelmat ja pelit kannattaa aina pitää SSD:llä, niin saat sen SSD -levyn tuoman hyödyn käyttöön. Sellainen data kuten musiikit, videot yms. voi sitten taas säilöä sinne HDD:lle.
   
  Fupe tykkää tästä.
 15. Kekewuu

  Kekewuu

  Liittynyt:
  5.4.2008
  Viestejä:
  587
  Likes Received:
  327
  Kannettava tietokoneeni, Lenovo X1 Carbon ei tahdo löytää kotini omaa wifiä. Kun selaan langattomia verkkoja niin kaikki muut naapureiden wifit löytyy paitsi omani.
  Reititin toimii, on lähellä konetta, puhelimeni ja MacBookkini yhdistyy ja löytää wifin, mutta Lenovo ei. Lenovo on siis aiemmin muihiin langattomiin verkkoihin yhdistynyt ongelmitta.

  Kokeilin jo uudelleenasentaa verkkokorttia, tarkistin reitittimen asetukset eikä siellä ole mitään estoja, kokeilin laittaa wifin pois päältä puhelimestani ja Macbookistani, mutta silti Lenovo ei löydä omaa wifiäni.

  Kahlasin myös kaikki Lenovon foorumeilta asiaan koskevat ketjut mutta mitään toimivaa ratkaisua ei löytynyt. Ehkä täällä on viisaampia ihmisiä?
   
 16. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  33
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  20 486
  Likes Received:
  3 740
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  52°28'47.0"N 62°11'08.5"E
  Onko se koskaan löytynyt?
   
 17. VTG

  VTG

  Liittynyt:
  6.7.2007
  Viestejä:
  626
  Likes Received:
  0
  Onko kokemuksia 4g-modeemi-reitittimistä? Pitäisi opiskelijabudjetilla ostaa jakamaan nettiä reilun 50 neliön kaksioon kaupungin keskustassa, verkossa roikkuisi televisio ja pari läppäriä. Pelaamista ei harrastettaisi, käyttö netin selailua ja netflixiä. Nettinä sonera 4G 150 megabittinen.

  Edullisimmat näyttää ollevan noita siirrettäviä
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...300-LTE-FDD-LTE-TTD-modeemi-ja-WiFi-tukiasema
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/59214/ghskt/TP-LINK-M7350-LTE-modeemi-ja-WiFi-tukiasema
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...i-E5577s-LTE-modeemi-WiFi-tukiasema-valkoinen

  ja sitten kiinteät pari kymppiä kalliimpia:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/38775/ghskg/TP-LINK-TL-MR6400-LTE-modeemi-ja-WiFi-tukiasema

  Mitä näissä kannattaisi ottaa huomioon? Noissa siirrettävissä en omalla silmällä muita eroja juuri huomannut kuin merkin ja akun koon, joka sekin on toissijainen kun tulisi olemaan 95% ajasta laturissa kiinni. Olen kuitenkin jostain lukenut, että saattavat lämmetä ja sammua sen takia jatkuvalla käytöllä. Verkon kantama noissakin riittänee tuollaiseen pieneen huoneistoon? Käytettynä löytyykin sitten jo 50 eurolla kytkyinä tulleita huaweita, mutta kannattaako pari vuotta vanhoihin laitteisiin edes koskea jos haluaa sen jonkun vuoden kestävän?

  Onko tuollainen kiinteä malli kuitenkin selkeästi parempi, jos sitä ei ole tarvetta liikutella? Ei ilmeisesti juuri lämpene ja voisi olettaa, että kun on jonkinlaiset antennit niin saa paremmin verkosta kiinni ja kantama parempi?

  Pahoittelen kysymysten määrää, menee vaan peukalo suuhun kun ihmettelee, että mitä eroa noilla on keskenään tai sitten noilla ja useamman sadan euron vehkeillä o_O
   
 18. Kekewuu

  Kekewuu

  Liittynyt:
  5.4.2008
  Viestejä:
  587
  Likes Received:
  327
  Ei ole koskaan Lenovolla löytynyt. Muita toimivia wifejä kuitenkin on.
   
 19. comma

  comma

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  198
  Likes Received:
  77
  Tuossa Lenovon mallissa on todennäköisesti Intelin Wifi -kortti, jossa on samassa myös Bluetooth (jos kortti on "Intel Dual Band Wireless AC-7260").

  Jos sinulla on Bluetooth päällä läppärissä, auttaako Wifi -yhteysongelmaan, jos Bluetoothin ottaa pois päältä? Tällöin kortissa saattaisi mahdollisesti olla jotain häikkää (ehkä BT aiheuttaa häiriötä), mutta toisaalta ongelman pitäisi tässä tapauksessa näkyä kaikkien/useimpien verkkojen kanssa.

  Toinen mahdollisuus voisi olla kokeeksi vaihtaa 802.11/g/b -> n -tilaan, Network adapter settings -> Wi-Fi -> properties -> Configure -> tilan vaihto "enabled". Tai, jos tuo 802.11n -tila on jo päällä, kokeile ottaa se pois (disable) ja laittaa sen sijaan 802.11b/g päälle. Mietin, että jos retititin ei pidä jommasta kummasta (veikkaan, että se ei välttämättä pidä "n" :stä, vaan haluaisi b/g :n).
   
 20. Valtzu

  Valtzu

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  246
  Likes Received:
  44
  Kokeilitko vaihtaa Operating Channelia reitittimen asetuksista? Tuo auttoi joskus, kun itselläni oli vastaava ongelma.
   

Jaa tämä sivu