Tietokonemaailman tyhmien kysymysten kerho

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka / tele' , aloittaja Timba79, 5.9.2005.

 1. -kake-

  -kake- urpo

  Liittynyt:
  14.9.2011
  Viestejä:
  705
  Likes Received:
  298
  Sukupuoli:
  Mies
  Joo, siis täysi kusetus, jonka tavoitteena kalastella tietoja. Ei ole riskiä, että mitään puhelinta tulee.
   
  Tigre tykkää tästä.
 2. narunpätkä

  narunpätkä VIP

  Liittynyt:
  25.10.2014
  Viestejä:
  4 734
  Likes Received:
  1 497
  Sukupuoli:
  Mies
  Kertokaas oi viisaat kuinka tyhjään mahdollisimman helposti (ilman fyysistä väkivaltaa) chrome"paska"book vitun acer rakkineen tiedoista?
   
 3. Jarod

  Jarod

  Liittynyt:
  31.3.2008
  Viestejä:
  251
  Likes Received:
  1
  Thanks for downloading CCleaner Tools/työkalut kohdasta löytyy kohta jolla voi tyhjentää kovalevyn ja valita kuinka turvallisen tyhjennyksen haluaa, tosin läppärissä kovalevy pitäisi varmaan ottaa irti ja kiinnittää toiseen koneeseen esim. telakan kautta.
   
 4. mikasa90

  mikasa90

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  17.8.2006
  Viestejä:
  3 706
  Likes Received:
  242
  Hola, Onko vermettä jolla sais modeemin lähemmäs makuuhuonetta? ELi, puhelinpistoke tsydeemi on toisessa huoneessa? Nyt joutunu langattomalla surffata... videot..Kaapeliverkko taloyhtiön.
   
 5. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  21 352
  Likes Received:
  4 158
  Sukupuoli:
  Mies
  Ilmeisesti ongelmana on vain se, että modeemin WiFi kantavuus on huono?
  Olettaen että on semisti tuore päätelaite, eli kone tai tabletti/puhelin, niin kyllähän WiFi nopeus riittää vallan mainiosti mihin vaan.

  Mahdollisesti voisi siis olla WiFi-toistin ratkaisuna. Haun tulokset – Verkkokauppa.com

  Toinen vaihtoehto on se, että korvaat modeemin langattoman verkon eri laitteella, esim. usein kehuttu Ubiquiti: Ubiquiti UniFi UAP-AC-LITE Dual-band -WiFi-tukiasema – Tukiasemat, 867-1900 Mbps – Reitittimet ja tukiasemat – Verkko – Verkkokauppa.com
  Tuo toimii niin, että verkkokaapelilla liitetään modeemin ja se sitten tarjoaa sen WiFi verkon. Modeemista tuskin lähtee virtaa verkkokaapelin yli, joten laitetaan laitteelle virta mukana tulevalla PoE injektorilla. Meinaa sitä, että ensin modeemista verkkokaapeli siihen injektoriin (jolla on oma virtapiuha), ja injektorista verkkokaapeli itse Ubiquitiin.

  Toki aina voi vaan vetää pitkän verkkopiuhan sinne makkariin. :LOL:
  Onhan sitten myös olemassa niitä laitteita jotka jakaa nettiä sähköpistokkeiden välityksellä. Muistaakseni oon vaan lukenut vaihtelevia tarinoita niiden käytöstä kerrostaloissa, plus muutenkin siinä tapauksessa kääntyisin laadukkaan WiFi:n puoleen.
   
  mikasa90 tykkää tästä.
 6. Homo habilis

  Homo habilis

  Ikä:
  24
  Liittynyt:
  27.4.2012
  Viestejä:
  5 272
  Likes Received:
  605
  Sukupuoli:
  Mies
  Eikös tämä ole melkein paras vaihtoehto lopulta? Ainakin muun muassa pelatessa helpottaa kummasti elämää kun netti toimii vakaammin kun taas wifiä käytettäessä, ping pomppasi useasti kauheisiin lukemiin. Tämä korjaantui verkkopiuhalla, ei ping heittelehdi.

  Toki perus netinkäyttöä ei niinkään häirinnyt, mutta yksi mikä itseäni häiritsee että piuhaa ei saa mitenkään fiksusti, vaan menee keskeltä lattiaa, ellei sitten osta älyttömän pitkää piuhaa, nyt on toki 5 metrinen, toki jos koneen siirtäisi eteiseen missä puhelinpistoke, niin ei tarvis olla niin pitkä piuha. Mutta olisi ehkä omaankin silmään jo hieman hasardia pitää tietokonetta eteisessä.
   
 7. TML

  TML Works for me. VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  3.12.2006
  Viestejä:
  21 352
  Likes Received:
  4 158
  Sukupuoli:
  Mies
  Siis juu, toki jos kyse pelaamisesta en ikinä pitäisi langattomassa verkossa.
  Tuossa vaan oletin kun oikein videot mainittiin että tästä ei olisi kyse.

  Omassa tapauksessa sinänsä nyt helppoa kun löytyy kämpästä sisäinen verkkokaapelointi. Ihan sama missä modeemi on, niin saa silti piuhalla eri huoneessa koneen kiinni.
  Telkkarinkin vedin piuhalla sitten, kun turha sitäkään langattomassa roikottaa. Ainakin oma Samsung perseili omiaan langattomana, eli mm. kadotti verkkoa jne vaikka signaali hyvä.
   
  Homo habilis tykkää tästä.
 8. Marataso

  Marataso

  Liittynyt:
  19.6.2010
  Viestejä:
  496
  Likes Received:
  59
  Omistan pöytäkoneen, jossa ei ole cd-asemaa.
  Onko olemassa jotain ulkoista cd-asemaa (termi?), jonka saisin koneesee kiinni ja pelattua vanhoja, 1990 loppupuolen / 2000 alkupuolen pelejä?


  Esim verkkokaupasta saa " kannettava kirjoitin, joka polttaa DVD+/-RW, DVD+/-R, CD-R,CD-RW ja DVD-RAM -formaateille." tai " ulkoinen kirjoittava DVD-asema". Mitä eroa noilla termeillä on? Haluan siis vain pelata todella vanhoja pc pelejä.

  Kiitos!
   
 9. manux

  manux

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 467
  Likes Received:
  1 504
  Ne osaa lukemisen lisäksi kirjoittaa cd/dvd levyjä. En lähtis tuolle linjalle. Jos jaksaa hieman bongailla niin humble bundle, steam ja abandonwaresta saa digitaalisia kopioita peleistä huokealla. Todnak. saat sen ulkoisen cd aseman hinnalla digitaaliversiot peleistä ja ei tarvi värkätä cd levyjen kanssa. Joissain tapauksissa klassikoista voi saada huokealla myös remasteroidun version. Ensimmäisenä noista remasteroiduista tulee mieleen monkey island sarja. Wanhempien pelien alet on monesti steamissa 75% luokkaa jolloin hintaa ei jäljelle jää juur mitään per peli.

  My Abandonware - Download Old Video Games (ilmaiset wanhat pelit, joiden oikeudenhaltijat ovat antaneet laittaa pelit jakoon)

  Humble Bundle (myyvät pelejä, kannattaa odotella hyviä alepaketteja. ts. kärsivällisyys palkitaan)

  Welcome to Steam (myyvät pelejä, kannattaa odotella kesäalea. Lisää wish listille pelit ja saat email notifikaation, kun on halutut pelit alessa)
   
  Marataso tykkää tästä.

Jaa tämä sivu