Untitled Document KOODILLA PAKKOTOISTO
GAZOZ.FI -10%
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 5%
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

ZMA haastaa proteiinijauheet ja kreatiinin suosituimpien, lihasmassan kasvuun tähtäävien lisäravinteiden listalla – eikä suotta. ZMA tarjoaa useita hyötyjä aktiivisesti treenaavalle ja tavoitteelliselle urheilijalle.

Olemme kirjoittaneet tähän artikkeliin painavimmat perusteet siihen, miksi ZMA:ta olisi hyvä ottaa säännöllisesti normaalin ruokavalion rinnalla.

1. Testosteronitasojen nousu

Sukupuolihormoni testosteroni on tärkeimpiä tekijöitä lihasmassan kasvussa. Yksinkertaistettuna, mitä enemmän testosteronia kropassa on, sitä enemmän lihasmassaa voi rakentua.

Ravintoaineiden saannin ja kropan testosteronituotannon välisessä yhtälössä yksi aine nousee ylitse muiden: sinkki. Kun kropan sinkkitasot ovat matalat, heikentyy myös testosteronituotanto. Tämä toimii myös toisin päin; kun saat runsaasti sinkkiä, vahvistuu myös testosteronituotanto. Luvuissa ilmaistuna, tutkimukset sanovat, että noin 5 mg puhdasta sinkkiä päivässä on kynnysmäärä tälle vaikutukselle.

2. Vahvempi immuunijärjestelmä

Kun sairastut, et voi treenata ja kun et voi treenata, et voi rakentaa lihasmassaa. Immuunijärjestelmän vahvistaminen ja terveenä pysyminen on huomattava etu jahdatessa maksimaalista kehittymistä.

ZMA:n sisältämät välttämättömät mineraalit vaikuttavat positiivisesti yleisterveyteen sekä vahvistavat immuunijärjestelmää vähentämällä oksidatiivista stressiä kropassa. Oksidatiivinen stressi on usein laukaiseva tekijä tulehdussairauksille ja ”tavallisille” vilustumisille.

3. Hyvä lihastoiminta

Treenaavan ihmisen kropassa sinkin ja magnesiumin kulutus vilkasta. Tämän johdosta ei ole tavatonta, että kropassa voi esiintyä puutetta näistä ravintoaineista huolimatta tasapainoisesta ruokavaliosta. Sekä sinkillä että magnesiumilla on tärkeä rooli hyvän lihastoiminnan tukemisessa. Mikäli et saa tarpeeksi näitä ravintoaineita, heikentyy suorituskykysi.

Kovaa treenaaville sinkin ja magnesiumin saanti nousee vielä suurempaan rooliin – näiden mineraalien kulutus nimittäin kasvaa käsi kädessä fyysisen aktiivisuuden kanssa. Osittain hikoilun välityksellä mutta myös kiihtyneen aineenvaihdunnan kautta.

4. Parempi palautuminen

Jotta lihasmassasi kehittyisi, tulee sinun treenata. Mitä useammin sinulla on mahdollisuus treenata tiettyä lihasta, sitä nopeammin se kasvaa. Jotta voisit treenata niin usein kuin mahdollista, tulee sinun palautua hyvin edellisistä treeneistä. Palautumisen peruspilareita ovat riittävä ravinnonsaanti sekä laadukas uni.

Nauttimalla ZMA:ta ennen nukkumaanmenoa, voit parantaa unenlaatua; nukahdat helpommin, nukut syvemmin ja heräät paremmin levänneenä. Syvän unen aikana lihakset ja aivot saavat tarvitsemansa levon ja suorituskykysi on jälleen korkea seuraavana päivänä.

Edellinen artikkeliPunttisaaga – Juhannushauki ja alkuvuosi 2021 auki aka. Bodybuilding Game Plan & Archipelago Grand Slam
Seuraava artikkeliVATANEN EI AIKUISTU KOSKAAN! | PT VATANEN

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here