Yöproteiini?

Viestiketju osiossa 'Ravinto' , aloittaja Jozki, 29.6.2007.

 1. pashuh

  pashuh

  Liittynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  56
  Likes Received:
  0
  Mulla on sama kokemus, itse olen käyttäny fitnesstukun night-pro:ta, ja huomaan ehdottomasti että unenlaatu on parempi.
   
 2. Pommimies

  Pommimies

  Liittynyt:
  31.1.2010
  Viestejä:
  47
  Likes Received:
  0
  pashuh: Miten unenlaatu on parempi? Taidan meinata, että saat unta helpommin ja nukahdat paremmin? En oo ikinä kuullu, että ois joku laatuki sille unelle?
   
 3. pashuh

  pashuh

  Liittynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  56
  Likes Received:
  0
  Tarkoitan siis että yöprotskulla on rauhoittava vaikutus, nukahdan helpommin enkä herää keskellä yötä. Huomasin tätä ja luin että johtuu siitä että jauhe on rikastettu alfalaktoalbumiinilla.
   
 4. Ephemeral

  Ephemeral

  Liittynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  11 737
  Likes Received:
  0
  Voi helvetti näitä aineiden nimiä :hyper: Ei tälläsen yksinkertasen rahkaa massutavan luolamiehen aivot ota vastaan tollassia sanahirviöitä :D

  Täällä siis menee 250g rahkaa lorauksella rypsiöljyä ihan juuri ennen nukkumaan menoa. Tossa vajaa tunti sitten meni munakasta nakeilla ja maitoo reilusti tietty.
   
 5. Proge

  Proge

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  130
  Likes Received:
  1
  Yöproteiinit vs iltainen rahka-annos - Onko yöproteiineista hyötyä?

  Eli lyhyesti, onko näissä mitään järkeä, vai onko vaan proteiinimarkkinoiden mainoskikka koko tuote?

  Ajaako iltaisin ennen nukkumaanmenoa nautittu ehrami saman asian, vai saako näistä jotain lisäarvoa kun nauttii
  jonkin hifimmän yöproteiini-nimikkeellä kulkevan proteiinishotin naamariin ennen unia?

  Ravintopuoli tietenkin merkitsee kokonaisuudessaan enempi, mitä yleensäkin nauttii vuorokauden mittaan, mutta jos nyt
  pysyttäisiin tässä puhtaasti iltaisin nautittavassa yöproteiinissa - onko huuhaata vai kenties jopa oikeasti hyödyllinen ilmiö?

  Ja pahoittelut, tästä varmasti on threadeja palvelussa - mutta yritin asetella kysymyksen hieman eritavalla.

  Ja saa suositella minkälaista yöproteiinin tulisi olla, kunhan ei mainostuksen puolelle kauheasti mene sehän on kielletty kaiketi. :)
   
 6. Terminatu

  Terminatu

  Liittynyt:
  23.7.2010
  Viestejä:
  85
  Likes Received:
  0
  Omakohtasesta kokemuksesta voisin sanoa, että toimii. Väsyneenä illalla ei meinaa enää jaksaa syödä mitään kiinteetä sapuskaa niin vedän sit sen sijaan annoksen kaseiinia tai bsn syntha-6 ja aamulla herätessä ei ole niinkään nälkä ja yö on nukuttu hyvin. Mutta itse voisin sanoa, että toi rahka ajaa saman asian tai joku muu kiinteä ruoka ennen nukkumaanmenoa.Eli itselläni kysymys on vaan mukavuussyissä.

  Eli tuo kaseiini sopii mm. yöproteiiniksi. Niitä löytyy useilta valmistajilta, mutta on vähän hintavampia. Ja joissain yöproteiini-sekoituksissa on muutamaa erilaista hitaasti imeytyvää proteiinilähdettä Joillain vain kuulemma aiheuttaa yöllä heräilyä kuselle, jos tommosen shotin vetäsee ennen nukkumaanmenoa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.2.2012
 7. alesana

  alesana

  Liittynyt:
  16.12.2007
  Viestejä:
  207
  Likes Received:
  0
  Uskaltaisin väittää, että peruspunttaajalle riittää aivan mainiosti raejuusto/rahka iltaisin. Mitä kovempaa treenaa ja mitä vakavammaksi homma alkaa menemään sitä enemmän sitten kannattaa alkaa miettiä yöproteiineja jne, ne ovat kuitenkin suht kalliita. Kalliiden yöproteiinien hyötysuhde verrattuna normaaleihin kaseiinilähteisiin on loppuje lopuksin normaaleilla ihmisillä hyvinkin marginaalinen. Ehkä sitten, jos treenaat myöhään illalla ja sinulla on univaikeuksia ja haluat helpon iltapalan itsellesi niin siinä tapauksessa voisin itsekin ehkä harkita erillistä yöprotskujauhetta.
   
 8. Samds

  Samds

  Liittynyt:
  30.9.2012
  Viestejä:
  22
  Likes Received:
  0
  mites toi fitnesstukun night pro? kuulostas toimivalta mut onko maku sit iha pas**?
   
 9. DaVidum

  DaVidum

  Liittynyt:
  25.3.2011
  Viestejä:
  5 154
  Likes Received:
  108
  Joskus olin ostanut sitä metsämansikan makuista star nutrition yöprotskua ja meinas pariin otteeseen tulla oksennus...Jouduin myymään sen pois.
   
 10. Elu

  Elu

  Liittynyt:
  28.2.2009
  Viestejä:
  3 528
  Likes Received:
  55
  ^&^^ Just tällä hetkellä juon tota tavaraa suklaan makuisena ja hyvin maistuu ainakin maitoon sekoitettuna.
   
 11. mäkke79

  mäkke79

  Liittynyt:
  28.7.2010
  Viestejä:
  141
  Likes Received:
  18
  Onko tuo Massin Triple Night millasta? Sekoittuuko mitenkään ja onko maku karsea?
   
 12. viliwa

  viliwa

  Liittynyt:
  26.8.2012
  Viestejä:
  5
  Likes Received:
  0
  Itsellä menossa suklaan makuisena tuo Star Nutritionin Nigh Pro ja on kyllä ihan täyttä kuraa. Maku ei ole lähelläkään suklaata ja saa irvistäen juoda mössön kurkusta alas.
   
 13. Pöyröö

  Pöyröö

  Liittynyt:
  18.1.2012
  Viestejä:
  188
  Likes Received:
  1
  Itellä on eka pönttö menossa Massin Triple Nightia suklaanmakuisena. Sopivan miedon makuinen, ei mitään herkkua, mutta ei mitenkään pahaakaan. Käytän itse 50g sekoitettuna n.4dl vettä. Jos koittaa lantrata liian pieneen määrään niin saa aikaan yö-puddingia : DDD Eli pieneen määrään menee melko liisteriksi. Itse olen kuitenkin ihan tyytyväinen, tulen varmasti ostamaan jatkossakin.
   
 14. naksu

  naksu

  Liittynyt:
  28.3.2003
  Viestejä:
  1 913
  Likes Received:
  9
  Miksi jengi ostaa tuommoisia kalliita ihmejauhoja, kun sita voi vain vetaa kauhallisen kaseiinia ja syoda parista munasta valkuaiset? Taatusti ihmeytyy tasan yhta hitaasti eika maksa paljoa. Nama nykyajan proteeinit on vahan kun naisten kasvovoiteet. Sisaltavat ties mita hienolta kuulostavia aineita (yleensa nama nimet ovat firmojen omaa keksintoa eika kukaan kemisti kutsuisi niita niilla nimilla), ostajalla ei ole hajuakaan mita nama aineet tekevat, mutta kuitenkin ostetaan niita innoissaan.
   
 15. Pöyröö

  Pöyröö

  Liittynyt:
  18.1.2012
  Viestejä:
  188
  Likes Received:
  1

  Tossa Massin jauhossa on erittäin hyvä hinta verrattuna useimpiin kaseiineihin. Kaikki eivät myöskään jaksa vetää sitä rahkaa ylenpalttisesti, saati sitten erotella valkuaisia.

  Suurella osalla ihmisistä ei ole hajua mitä suustaan alas laittavat, oli kysessä sitten lisäravinteet tai tavallinen ruoka. Ennen sitä vaan vedettiin läskisoossia, kun ei muusta tiedetty, saati tarpeelliseksikaan koettu. Sitten joskus jotkut keksivät alkaa pussittamaan heraa. Sitten joku keksi että näitähän vois sotkea vähän useempaakin ainesosaa ja pussittaa. Jokainen saa itse päättäköön minkä verran "hifistellä" haluaa. Vähän sama kuin miksi ostaa BMW M3 kun se tavallinen 320 kulkee myös ihan riittävän lujaa.
   
 16. naksu

  naksu

  Liittynyt:
  28.3.2003
  Viestejä:
  1 913
  Likes Received:
  9
  BMW M3:n ja 320:n erona on kuitenkin se, etta M3 on selkeasti parempi moottoriteholtaan ja tosiaan kulkee lujempaa. Noissa hifistelyjauhoissa et huomaa tasan mitaan eroa. Ainoa ero on siina, etta valmistajan tilipussi karttuu. Myonnan tosin, etta 22-vuotiaana ostin itsekin tuota paskaa ja vasta myohemmin tajusin, etta yhta hyvin voisi polttaa sita rahaa takassa.

  Kokeile huviksesi vaikka seuraava testi: Noudatat ensin 2kk vaikka 5/3/1 ohjelmaa ja taman jalkeen kuukauden joko hifistelyjauhoilla tai kaseiinilla ja sita seuraavan kuukauden toisella jauholla. Voin taata, ettet huomaa mitaan eroa kehityksessa.

  ps. munan voit keittaa kovaksi, jonka jalkeen heivaat sisalta sen keltuaisen helvettiin.
   
 17. Vitamiini

  Vitamiini

  Ikä:
  32
  Liittynyt:
  21.2.2005
  Viestejä:
  11 007
  Likes Received:
  48
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Lahti
  Jossain määrin ainakin isojen pöniköiden proteiinigrammalle laskettava hinta vastaa lähelle maitorahkasta saatavaa proteiinigramman hintaa. Jos ostaa maitorahkaa vaikkapa euron per 0,5kg. Tietty iso kertalaaki ostaa samalla kertaa vaikkapa 70 kappaletta puolen kilon maitorahkaa joka on jokusen lavaa tavaraa. Ellei omista tukkukorttia ja roudaa himaan isossa tynnyrissä.
   
 18. naksu

  naksu

  Liittynyt:
  28.3.2003
  Viestejä:
  1 913
  Likes Received:
  9
  Ostan itsekin yleensa noin 10kg sakin kaseiinia kerralla, jolloin se on helvetin halpaa ja siita riittaa meidan perheessa melkein vuodeksi. Ennemmin tassa hain takaa sita, etta miksi ostaa jotain ihme erikoisyoproteeineja, jotka eivat tarjoa tasan mitaan hyotya puhtaaseen kaseiiniin nahden?

  Talle hetkella kun ainoat tunnetusti mitaan hyotya tarjoavat lisaravinteet ovat kaytannossa kreatiini ja beta-alaniini seka rasvanpoltossa ECA. Kaikki muu mita sinne proden sekaan sekoitetaan on taysin turhaa ja ainoa milla on mitaan merkitysta on kuinka nopeasti imeytyvaa se prode on. Kyllahan ties mille lisaravinteille loytyy niita "puoltavia" tutkimuksia, mutta ne tutkimukset voi suoraan jakaa kahteen luokkaan:

  1. Valmistajan sponsoroimat tutkimukset.

  2. Tutkimukset, joista on vedetty markkinointiin johtopaatoksia, joita tutkimus ei tue. (testattu vaikka taysin liikuntaa harrastamattomilla jotain yms.)
   
 19. Pöyröö

  Pöyröö

  Liittynyt:
  18.1.2012
  Viestejä:
  188
  Likes Received:
  1
  Joo, no en nyt oo itse ainakaan tässä väittänytkään että tällaisilla hiustenhalkomisilla olisi kehitykseen käytännössä minkäänlaista merkitystä. Itse ostin kokeeksi rahkan korvikkeeksi, enkä odota että tämä jauho musta Jay Cutleria olis tekemässä ihan lähiaikoina ainakaan : D Vähän kyllä jossain täytyy reistata, jos luulee että se kehitys on kiinni siitä, minkä firman prodea työntää kurkustaan alas, tai stressaa päänsä halki vetääkkö konsentraattia vai isolaattia. Noin niinkun esimerkkinä...
   
 20. reenailija

  reenailija

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  25.7.2005
  Viestejä:
  3 890
  Likes Received:
  517
  Sukupuoli:
  Mies
  imo proteiini ennen unta on tärkeä juttu. Mä vetelin aikoinaan kaseiinia, ja se toimi hyvin, mutta huomasin pian, että mokoma on mulla melko allergisoivaa. Tuli ihottumaa jne. Kun lisäsin hera joukkoon, huomasin että reaktiot väheni. Sitten tajusin, että pitäähän se maitoproteiini saada kokonaisena, jotta kroppa sen parhaiten käsittelee, eli kaseiini ja hera oikeassa suhteessa. Nykyään otan tyytyväisenä myprotein.comin maitoprodea. 40-60 g kerralla menee.
   

Jaa tämä sivu